Wycena
Re: Wycena za robociznę ponad 1000 zł - co?? - 62 m2 mieszkanie parter w Krakowie / koszty wykończenia mieszkania
Mnie się wydaje, że to jednak sporo. Zapytaj u innych fachowców, co oni ci powiedzą.
Łącznie 111 zł za m2 ogarnięcia ściany... Dobrze, że jeszcze przenoszenia drabiny nie policzyli każdego
Łącznie 111 zł za m2 ogarnięcia ściany... Dobrze, że jeszcze przenoszenia drabiny nie policzyli każdego

Re: Wycena za robociznę ponad 1000 zł - co?? - 62 m2 mieszkanie parter w Krakowie / koszty wykończenia mieszkania
iti pisze:Mnie się wydaje, że to jednak sporo. Zapytaj u innych fachowców, co oni ci powiedzą.
Dzięki, tak zrobię. Jak doszedłeś do 111 zł za m2?

symba05 pisze:Jestem ciekawy opinią na temat tej wyceny -- którą dostaliśmy. Wychodzi 1061 zł za m2 za samą robociznę. Czy takie ceny są rynkowe? Jak w ogólę obliczają m2 za gruntowanie, malowanie, wygładzanie? 3500 zł za materiały pomocnicze?
ceny z sufitu
50 pln/m2 netto za malowanie i gruntowanie ?
flizowanie 250 pln /m2 ?
proszę poszukać innego wykonawcy. są granice absurdu cen
symba05 pisze:Dzięki, tak zrobię. Jak doszedłeś do 111 zł za m2?
Zsumowałem gryntowania, gładzie, malowanie.
Geberalnie wolałbym takiego wykonawcę również, zgadzam się z powyzszym. Jak dla mnie, to naciąganie.
Dziękuję bardzo za opinie. Jak myślicie jaki zakres cen byłby rozsądny w takim razie?
symba05 pisze:Dziękuję bardzo za opinie. Jak myślicie jaki zakres cen byłby rozsądny w takim razie?
Widzę, że większość usług dotyczy jednak łazienki, więc robocizna za nie powinna wynosić więcej niż 10k. To nowe mieszkanie czy stare? Proszę szukać kogoś, kto układa płytki w granicach 150-200 złotych.
Dziękuję. Nowe mieszkanie w stanie deweloperskim
-
Abstrahując od kwot to jestem pod wrażeniem, że są fachowcy którzy robią takie przejrzyste wyceny. Pewnie jeszcze pospisują umowę! Z moich doświadczeń (nie wszystkich przykrych - były też dobre) wynika, że fachowiec podaje cenę za całość i albo w te albo wewte 

https://nowohuckie-renowacje.pl/fotele-prl/ Fotel PRL
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”