Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
qbait

Re: Mateczniq Kraków / deweloper Murapol - informacje i opinie na forum

Postautor: qbait » 17 maja 2023, 11:43

ghd pisze:Zastanawiałem się tylko głośno właśnie nad uzasadnieniem szaleństwa jakim jest cena metra w tym konkretnym budynku. Z czego wynika ów niezrozumiały prestiż?

Cena niekoniecznie musi wynikać z prestiżu, a z tego, że papierowe pieniądze zamieniają się w papier toaletowy.

ghd

Postautor: ghd » 17 maja 2023, 12:08

qbait pisze:
ghd pisze:Zastanawiałem się tylko głośno właśnie nad uzasadnieniem szaleństwa jakim jest cena metra w tym konkretnym budynku. Z czego wynika ów niezrozumiały prestiż?

Cena niekoniecznie musi wynikać z prestiżu, a z tego, że papierowe pieniądze zamieniają się w papier toaletowy.

Tak. Prestiż w przypadku tych budynków to ironia, a jesteśmy świadkami chamskiego skoku na sakwy przez zarządzających tym bałaganem.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

SirCinek

Postautor: SirCinek » 05 sie 2023, 12:05

Chyba sprzedaż nie idzie bo atakują "rabatami" murapol.pl/lista-mieszkan-w-promocji-w-krakowie-ceshxbr2s

free66

Postautor: free66 » 05 sie 2023, 13:14

SirCinek pisze:Chyba sprzedaż nie idzie bo atakują "rabatami" murapol.pl/lista-mieszkan-w-promocji-w-krakowie-ceshxbr2s

To spróbuj kupić mieszkanie z tarasem :D Ledwo rozpoczęto budowę, a fajne mieszkania z tarasami zniknęły. Reszta się sprzeda w trakcie budowy, w końcu potrwa to pewnie jeszcze z 1.5 roku. Ludzie lubią promocje, więc Deweloperzy robią promocję ;)
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

luc

Postautor: luc » 05 sie 2023, 15:03

Przecież te ceny nawet po rabacie wydają mi się mocno absurdalne. Sprawdziłem pierwsze z brzegu mieszkanie i po obniżce wyszło ponad 17 300 złotych za metr mieszkania. Czy tylko moim zdaniem to drogo? Ja wiem, że pewnie ceny do tego poziomu doszlusują, ale tu mocno antycypują rzecztwistość...

free66

Postautor: free66 » 05 sie 2023, 17:22

luc pisze:Przecież te ceny nawet po rabacie wydają mi się mocno absurdalne. Sprawdziłem pierwsze z brzegu mieszkanie i po obniżce wyszło ponad 17 300 złotych za metr mieszkania. Czy tylko moim zdaniem to drogo? Ja wiem, że pewnie ceny do tego poziomu doszlusują, ale tu mocno antycypują rzecztwistość...

Tak jak kiedyś w tej lokalizacji cena 7000 zł/mkw była odklejeniem od rzeczywistości, tak 5 lat później jest już 17.000 zł/mkw. W Dolnych Młynach jest 40.000 zł/mkw i się sprzedają. Ja nie kupię, ale są ludzie co mają większe pieniądze lub potrzebę zakupu.

luc

Postautor: luc » 05 sie 2023, 18:23

Myślę, że porównywanie Dolnych Młynów dewelopera Noho do inwestycji Mateczniq dewelopera Murapol, to jednak porównywanie gruszek z jabłkami. Tej pierwszej nie rozpatrywałbym w ogóle w kategoriach inwestycji mieszkaniowej, gdzie ktoś kupuje mieszkanie, bo uznał, że potrzebuje i będzie mu się tam dobrze mieszkało. To raczej produkt dla inwestorów.

free66

Postautor: free66 » 06 sie 2023, 17:06

luc pisze:Myślę, że porównywanie Dolnych Młynów dewelopera Noho do inwestycji Mateczniq dewelopera Murapol, to jednak porównywanie gruszek z jabłkami. Tej pierwszej nie rozpatrywałbym w ogóle w kategoriach inwestycji mieszkaniowej, gdzie ktoś kupuje mieszkanie, bo uznał, że potrzebuje i będzie mu się tam dobrze mieszkało. To raczej produkt dla inwestorów.

Zgadzam się z Tobą, jednak większość osób nie patrzy, że tamto jest segmentem premium, a mateczniq segmentem popularnym. Większość patrzy tak" to pustak i tamto pustak", a bardziej modnie ostatnie "to i tamto patodeweloperka".

pozdro

Postautor: pozdro » 07 sie 2023, 7:08

Jestes poprostu biedny. Biedni mieszkaja w Wieliczce i skawinie lub zielonkach. Nie w topowych lokalizacjach w centrum Krakowa. Gdzie masz 10 min spacerem najbardziej spektakularna kladka pieszo rowerowa na Kazimierz najbardziej gastronomiczna miejscowke w tej czesci europy.

Martab

Postautor: Martab » 07 sie 2023, 8:44

humbak pisze:
free66 pisze:Od 17.400 zł/mkw do około 20.400 zł/mkw w zależności od metrażu.

od 17400? poważnie? przeciez w nokturn po drugiej stronie drogi chyba od 13k sprzedaja. Ktos potwierdzi ten zakres cenowy?

Ktoś jest w stanie wytłumaczyć ten fenomen ,że mają opinie tragicznego dewelopera a sprzedają powyżej średniej w danej okolicy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”