Ktoś może się już orientował, ile kosztuje wprowadzenie zmian lokatorskich w budowanym mieszkaniu na tym etapie?
Czyli np.:
Ile kosztuje przeniesienie gniazdka w budowabym mieszkaniu.
Ile kosztuje dodanie dodatkowego kontaktu w budowanym mieszakniu?
Ile kosztuje dodanie punktu świetlnego w budowanym mieszkaniu?
Ile kosztuje przeniesienie grzejnika?
Ile kosztuje przeniesienie przyłącza do wody w łazience?
Ile kosztuje przeniesienie odpływu do pralki w łazience?
A może ktoś z pierwszego etapu Domosfery podzieli się tu doświadczeniami związanymi z takimi zmianami w mieszkaniu? Jak to wyglądało i ile kosztowało?
Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)
Re: Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)
Podbijam, może ktoś się orientuje, czy już coś wiadomo, o koszcie zmian lokatorskich, ile kosztują zmiany takich elementów w mieszkaniu?
Nie wiecie czy jest możliwość zamontowania podłogówki?
Nie wiecie czy jest możliwość zamontowania podłogówki?
Re: Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)
Dostał ktoś jakąś wycenę zmian lokatorskich i da znać, jak to wygląda?
Drogo i nie opłacalnie. Z tego co wiem, zmiany można było zgłaszać do końca tamtego roku.
mpn pisze:Drogo i nie opłacalnie. Z tego co wiem, zmiany można było zgłaszać do końca tamtego roku.
Tak z ciekawości, to pytałeś o ceny? Znasz może jakieś przykłady?
Każda zmiana wymaga projektu przez architekta. W grudniu pytałem, to Pan z biura sprzedaży wprost powiedział, że to 2x drożej niż ceny rynkowe. Dokładnej kwoty nie mam.
mpn pisze:Każda zmiana wymaga projektu przez architekta. W grudniu pytałem, to Pan z biura sprzedaży wprost powiedział, że to 2x drożej niż ceny rynkowe. Dokładnej kwoty nie mam.
Dzięki za info., wydawać by się mogło, że skoro jeszcze nie ma mieszkania i ścian, to w tej sytuacji tylko kwestia projektu, a czy wykonawca zrobi gniazdko albo przyłącze w tym, czy w innym miejscu, to już nie powinno robić różnicy w kosztach wykonania, poza sytuacjami, kiedy się coś dokłada dodatkowego. Przynajmniej tak bym zakładał, ciekawe jak to faktycznie będzie wyglądało. Tak czy inaczej dzięki za info., spoko, że przynajmniej w biurze sprzedaży dostałeś informację, bo mnie nikt od czegoś takiego tam nie odwodził.
-
bohom pisze:mpn pisze:Każda zmiana wymaga projektu przez architekta. W grudniu pytałem, to Pan z biura sprzedaży wprost powiedział, że to 2x drożej niż ceny rynkowe. Dokładnej kwoty nie mam.
Dzięki za info., wydawać by się mogło, że skoro jeszcze nie ma mieszkania i ścian, to w tej sytuacji tylko kwestia projektu, a czy wykonawca zrobi gniazdko albo przyłącze w tym, czy w innym miejscu, to już nie powinno robić różnicy w kosztach wykonania, poza sytuacjami, kiedy się coś dokłada dodatkowego. Przynajmniej tak bym zakładał, ciekawe jak to faktycznie będzie wyglądało. Tak czy inaczej dzięki za info., spoko, że przynajmniej w biurze sprzedaży dostałeś informację, bo mnie nikt od czegoś takiego tam nie odwodził.
Rzeczywiście procedura zmian lokatorskich u Bryksego jest tak skonstruowana żeby odwieźć Klienta od ich wykonania - my niestety z uwagi na dużą zmianę zdecydowaliśmy się na wykonanie zmian lokatorskich, jeżeli ktoś jest ciekaw cen to zapraszam do prywatnych wiadomości

Stregoborr pisze:jeżeli ktoś jest ciekaw cen to zapraszam do prywatnych wiadomości
Jeśli to nie problem, to wrzuć jakieś przykładowe ceny, ile przeniesienie grzejnika, ile przeniesienie gniazka, nowe gniazdko czy dodatkowy punkt świetlny.
Budowa coraz bliżej końca, więc pewnie coraz mniejszy jest sens wprowadzania poprawek. Inna sprawa, to czy w ogóle teraz deweloper i generalny by się na to zgodzili?
Wróć do „Domosfera etap 2 Kraków (ul. Bohomolca) od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”