Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum
Ceny mieszkań w inwestycji Przewóz A B C Kraków od Proins - informacje i opinie na forum
No i jest jeszcze kwestia cen mieszkań w inwestycji Przewóz A B C, spojrzałem wyrywkowo na kilka i wychodzi mi, że to 12 500 do 13 000 złotych za metr kwadratowy. Jak myślicie, to dobra cena patrząc na lokalizację i zabudowę czy jednak drogo? Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
Re: Ceny mieszkań w inwestycji Przewóz A B C Kraków od Proins - informacje i opinie na forum
iti pisze:No i jest jeszcze kwestia cen mieszkań w inwestycji Przewóz A B C, spojrzałem wyrywkowo na kilka i wychodzi mi, że to 12 500 do 13 000 złotych za metr kwadratowy. Jak myślicie, to dobra cena patrząc na lokalizację i zabudowę czy jednak drogo? Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
Nie no ceny to są odklejone od rzeczywistości. Za chwile dożyjemy czasów gdzie na Złocieniu będą sprzedawać po 12k

-
Re: Ceny mieszkań w inwestycji Przewóz A B C Kraków od Proins - informacje i opinie na forum
iti pisze:Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
Jakimi inwestycjami proponujesz się zainteresować poszukując mieszkania dwupokojowego ok. 38-40 metrów? Nawet stosounkowo kiepska Myśliwska od Nexity jest po 13-14k/m2, a w lepszych lokalizacjach otrzymuję oferty 14-16k/m2. Ponad pół miliona za byle klitkę bez miejsca postojowego.
Interesowałem się mieszkaniem B/46 - już jest zarezerwowane, a więc popyt jak widać nie stygnie.
jankomuzykanto pisze:iti pisze:Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
Jakimi inwestycjami proponujesz się zainteresować poszukując mieszkania dwupokojowego ok. 38-40 metrów? Nawet stosounkowo kiepska Myśliwska od Nexity jest po 13-14k/m2, a w lepszych lokalizacjach otrzymuję oferty 14-16k/m2. Ponad pół miliona za byle klitkę bez miejsca postojowego.
Interesowałem się mieszkaniem B/46 - już jest zarezerwowane, a więc popyt jak widać nie stygnie.
Mam takie samo zdanie jak Ty. Płacenie pół bani za 40 metrów to naprawdę przesada. Ja kupiłem mieszkanie półtora roku temu, wtedy już ceny były wysokie, ale powiedzmy, że akceptowalne. Teraz kredyt 2% i ceny odrealnione. Ciekawe czy ceny za metr mieszkania w jakiś inwestycjach spadną poniżej 10k. Niby na Meiera są po 9700 już teraz, ale to za te największe ochłapy co zostały

jankomuzykanto pisze:iti pisze:Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
To by trzeba było zrobić ranking deweloperskiego podgrodzia. Wydaje mi się, że mniej więcej ceny Ruczaju (tego w zasadzie kobierzyna), Płaszowa, Prądnika Białego i południowych Czyżyn czy Prokocimia są zbliżone a Złocień chyba wciąż najtańszy. Na Zachodzie nie ma takiego jednego rejonu pod blokowiska. Jak zrobią ten tramwaj to chyba Prądnik Biały odskoczy cenowo od reszty i wydaje się najbardziej perspektywiczny chociaż wg mnie tam na północy nic ciekawego nie ma (to akurat dla mieszkańców nawet i lepiej bo nikt tam spoza dzielnicy nie będzie ruchu robił). Mnie osobiście się podoba w cenach jak na dzisiejsze czasy tych niższych Badurskiego ale to dlatego, że tam mieszkam i znam okolicę ale tam już małych mieszkań nie ma. Będzie podobno drugi etap ale nie wiem jakie metraże. No i cena za maluchy będzie spokojnie za 13-14k za metr skoro się wyprzedały. teraz te mniejsze za 12k. Są te próby kolonizacji Rybitw czy tam Krzesławic (czy jak ten teren nazwać) przez Atal ale ci pierwsi mieszkańcy to będą jak na dzikim zachodzie.
Z perspektywy miejsca, w którym mieszkam, to ja przyjrzałbym się np. temu, co się przy Dolnomłyńskiej buduje, albo przy Bohomolca.
iti pisze:jankomuzykanto pisze:iti pisze:Wydaje mi się, że z takimi pieniędzmi, to już można rozejrzeć się po mieście, niekoniecznie celując w Płaszów, ale kto co lubi.
Z perspektywy miejsca, w którym mieszkam, to ja przyjrzałbym się np. temu, co się przy Dolnomłyńskiej buduje, albo przy Bohomolca.
Dolnomłyńska niezła ale tam to chyba bardziej 15 niż 12 będzie za metr. No i tam budują malutcy deweloperzy co nie oznacza, że źli ale mimo wszystko .
Hmm czy warto czekać na to aż Proins wypuści ofertę na Przewóz? miała byc na początku czerwca, potem na początku lipca, i w końcu jest.
Jestem w szoku, że Proins poszedł po rozum do głowy i na ich stronie www można wybrać blok, piętro, rzut piętra z pokolorowanymi dostepnymi mieszkaniami i znaleźć całkiem ładnie wyglądającą listę mieszkań. Przydałoby się jeszcze filtrowanie, no ale to może to przy kolejnej inwestycji

Z tego co widze układy mieszkań na Przewozie są różne, ale kolejna lekcja którą wyciągneli to brak mieszkań gigantów - pomysł mieszkań dwupoziomowych na Centralnej z metrażem ponad 100 m2 widać ze jest chybiony, tam wciąż mają sporo dużych mieszkań w ofercie i nie wróżę, by się szybko rozeszły - jeszcze w aktualnych dwuprocentowych klimatach. Z małych mieszkań maja głównie metraże 31, 38 i 45 - jakoś tak, mnie najbardziej podobał się układ taki jak w m4 w bloku A, tylko ta mini klatka jest jaka dziwna.
W porównaniu do ich innych inwestycji, które były w obiegu ostatnio, widze ze ceny poszły o 1,5-2k na metrze, z tym że dodatkowo tutaj jeszcze trzeba doliczyć czas - kiedy te mieszkania planowo mają być oddane? za 2 lata?
Re: Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum
Z tymi mieszkaniami dużymi na Centralnej to właśnie problem był taki, że one były dwupoziomowe. Niby kupujesz mieszkanie w bloku, a masz w nim schody, a wg mnie to wątpliwa zaleta i o wiele lepiej mieć wszystko na jednym poziomie.
Re: Przewóz A B C Kraków / deweloper Proins - opinie na forum
argon pisze:Z tymi mieszkaniami dużymi na Centralnej to właśnie problem był taki, że one były dwupoziomowe. Niby kupujesz mieszkanie w bloku, a masz w nim schody, a wg mnie to wątpliwa zaleta i o wiele lepiej mieć wszystko na jednym poziomie.
Z drugiej strony one były za 7800 podczas gdy jednopoziomowe za ponad 10
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”