Niewielka inwestycja w Podgórzu Duchackim w Krakowie, tj. Tuchowska Apartamenty - podwójne bloczki, w których znajdują się mieszkania 3-pokojowe i mieszkania 5-pokojowe (niestety te większe są dwupoziomowe). Ktoś się może orientuje, czy w tych budynkach zaplanowano także windy czy jednak trzeba chodzić po schodach? Jaki rodzaj ogrzewania tam przewidziano, czy będzie MPEC, czy jakaś własna kotłownia?
No i co myślicie o samej lokalizacji, dobre miejsce na zakup mieszkania? Okolica jest spokojna i bezpieczna? Jak tam wygląda kwestia dostępu do komunikacji publicznej, łatwo można się do niej dostać i jest sensowna?
Tuchowska Apartamenty Kraków (Podgórze Duchackie) - opinie na forum
Re: Tuchowska Apartamenty Kraków (Podgórze Duchackie) - opinie na forum
podbijam temat, ktoś okolicę zna?
coś więcej wiaodmo o inwestycji?
snd0cff pisze:podbijam temat, ktoś okolicę zna?
Mnie też zastanawia to, jak tam jest z windami, są czy nie ma?
A okolica, chociaż dosyć daleka od centrum, ale chyba całkiem spokojna. Trochę domów, trochę domów, nie jest źle.
Ja okolicę znam, co prawda tam nie mieszkałem ale często przejeżdżam i kiedyś tam była myjnia samochodowa z której korzystałem. Uważam, że to świetna okolica ponieważ ulica od strony Cechowej jest jednokierunkowa i przez to ruch samochodowy jest w ryzach, z początku jest trochę blokowisko ale już od powiedzmy po minięciu 1/3 ulicy ma ona charakter wiejski i jest tam niska zabudowa. Bardzo blisko do wielu usług i sklepów (biedronka i lidl spacerem, drugi lidl, mc donalds, centrum dekada z 5 minut samochodem, mała stacja benzynowa blisko (czyli sklep całodobowy pierwszej potrzeby), kawałek dalej zaczyna się Kurdwanów ze szkołami, basenami, wielkim carrefourem itd), obok fabryka pizzy, jakieś żłobki, sporo gabinetów lekarskich i dentystycznych. Bardzo blisko do przystanku tramwaju nr 50 (23 minuty pod galerię krakowską) i łatwy wyjazd na obwodnicę. To jedno z lepszych miejsc na podgórzu duchackim, lepsze niż Bochenka gdzie się koncentrują główne inwestycje mieszkaniowe.
Sama inwestycja wygląda zachęcająco, ale wiadomo coś o deweloperze? Lokalizacja i wygląd budynku na plus,ale bez windy.
Czemu taki długi termin realizacji?
Czemu taki długi termin realizacji?
bas pisze:bez windy.
Ale to słabe jest, ja wiem, że winda sporo kosztuje, ale tak po schodach na wyższe piętro za każdym razem?
Warto jeszcze wspomnieć, że miewają pokoje poniżej 7,5 m2, więc trochę małe... A jak z garażami, jest podziemny? Z tego co widzę, to jedno mieszkanie na stronie ma status "sprzedane" - szału nie ma. A jakie tam ceny metra kwadratowego?
Jest parking podziemny, na dzień dzisiejszy cena za metr to chyba 12.200 i większość już sprzedanych.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”