Info od dewelopera dot lokali użytkowych i ich zagospodarowania - na tym terenie będzie:
- przedszkole
- dentysta
- dwa sklepy spożywcze (chyba Zabka i Stokrotka)
Słyszeliście o czymś jeszcze?
Lokale użytkowe / jakie usługi w lokalach na osiedlu Centralna od Proins
Re: Lokale użytkowe / jakie usługi w lokalach na osiedlu Centralna od Proins
Żabki to się można było spodziewać. A Stokrotka jest też w innym bloku wybudowanym przez Proins, przy ul. Hynka. Jakoś tanio, to tam nie jest, ale dobrze mieć taki sklep przy mieszkaniu, powinno też w nim być stoisko z mięsem i wędlinami. Przydałaby się jakaś poekarnia jeszcze. No i w blokach wybudowanych przez Develię po sąsiedzku jest też trochę lokali usługowych przy ulicy, całkiem blisko, więc też z nich będzie można skorzystać.
Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1
Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.

[quote="scr4tchi":.]Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1
Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.[/quote:.]
Też mi się tak wydaje, że będą to raczej sklepy dla szybkich zakupów w stylu brak mąki na naleśniki
a Lidl jest gdzie w okolicy? Gdzieś w tym centrum Atut?

Też mi się tak wydaje, że będą to raczej sklepy dla szybkich zakupów w stylu brak mąki na naleśniki

bambik pisze:scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
Też mi się tak wydaje, że będą to raczej sklepy dla szybkich zakupów w stylu brak mąki na naleśnikia Lidl jest gdzie w okolicy? Gdzieś w tym centrum Atut?
Tak, Lidl jest w Atucie. Z tego co widzę to ludzie bardzo chętnie do niego uczęszczają (widać po pieczywie

scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
Przy pasie startowym w Czyżynach jest właśnie ta Stokrotka w budynku wybudowanym przez Proins, a kilkadziesiąt metrów na przeciwko jest Biedronka, obydwa sklepy funkcjonują. Stokrotka na doraźne zakupy jak najbardziej, plus też za stoisko z mięsem i wędlinami.
argon pisze:scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
Przy pasie startowym w Czyżynach jest właśnie ta Stokrotka w budynku wybudowanym przez Proins, a kilkadziesiąt metrów na przeciwko jest Biedronka, obydwa sklepy funkcjonują. Stokrotka na doraźne zakupy jak najbardziej, plus też za stoisko z mięsem i wędlinami.
Ale tutaj mówię o dwóch potężnych hipermarketach i jednym Lidlu, a nie o jednej Biedronce na krzyż. Z resztą jakieś 700m od inwestycji też jest Biedronka, więc już co kto lubi.
scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
można wiedzieć gdzie dokładnie będzie ten kaufland?
blue pisze:scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
Przed blokami Develii - teren jest ogrodzony banerami z info o tym że budują sklep
blue pisze:scr4tchi pisze:Nie wiem czy ta Stokrotka przeżyje, skoro 5 minut piechotą od tego miejsca będzie spory Kaufland, a jakieś 10 minut piechotą Lidl. Już nie mówię o Auchan w M1Wiadomo, że dla doraźnych zakupów wystarczy.
Mniej więcej tutaj. Nie wiem ile terenu on zajmie, więc zaznaczyłem na oko.

Wróć do „Centralna Kraków od Proins - forum mieszkańców osiedla”