Atal opóżnienia na budowie inwestycji - Nowy Targówek Warszawa
Atal opóżnienia na budowie inwestycji - Nowy Targówek Warszawa
Atal zastosował totalne przegięcie jeżeli chodzi o tak duże opóźnienie w inwestycji. Prawdopodobnie jest to ich celowe działanie bo kierownik inwestycji wypowiada się , że nie zależy im na sprzedawaniu mieszkań. Najprawdopodobniej chcą najpierw nabudować a później jak będzie się zbliżać metro to dopiero będą się ostro reklamować ze sprzedażą. Są okropni ludzie po-wpłacali pieniądze porobili sobie plany a oni mają to gdzieś. Stosują zastępczą kłamliwą politykę.
Re: Atal opóżnienia na budowie inwestycji - Nowy Targówek Warszawa
Gdyby im nie zależało na szybkiej sprzedaży to już zwiększyli by ceny - cena którą proponują jest raczej niska w porównaniu do innych inwestycji w okolicy.
Z punktu widzenia przedsiębiorcy:
1. Im dłużej mieszkania nie są sprzedane tym dłużej jest zamrożony kapitał , a to poważne utrudnienie do prowadzenia kolejnych inwestycji.
2. Gdyby było tak jak mówisz to zamiast niechętnie sprzedawać po prostu podwyższyli by ceny. Czekanie na metro to głupota i strata dla dewelopera.
Dewelopero mógł agresywniej podejść do rozwiązywania spraw z MPWiK. Ale to prawda że MPWiK zwlekało z rozstrzygnięciem przetargów. - w sprawie uzyskania oficjalnych informacji powinniśmy się zebrać i wystosować oficjalne pismo z zapytaniem o konkretne terminy zakończenia wykonawstwa przyłącz, drogi oraz rozpoczęcia zakończenia procedur przekazania do eksploatacji.
1. Im dłużej mieszkania nie są sprzedane tym dłużej jest zamrożony kapitał , a to poważne utrudnienie do prowadzenia kolejnych inwestycji.
2. Gdyby było tak jak mówisz to zamiast niechętnie sprzedawać po prostu podwyższyli by ceny. Czekanie na metro to głupota i strata dla dewelopera.
Dewelopero mógł agresywniej podejść do rozwiązywania spraw z MPWiK. Ale to prawda że MPWiK zwlekało z rozstrzygnięciem przetargów. - w sprawie uzyskania oficjalnych informacji powinniśmy się zebrać i wystosować oficjalne pismo z zapytaniem o konkretne terminy zakończenia wykonawstwa przyłącz, drogi oraz rozpoczęcia zakończenia procedur przekazania do eksploatacji.
E.SZ. pisze:Gdyby im nie zależało na szybkiej sprzedaży to już zwiększyli by ceny - cena którą proponują jest raczej niska w porównaniu do innych inwestycji w okolicy.
Drodzy sąsiedzi jaką macie wiarygodną informację , że Atal odda mieszkania pod koniec grudnia droga w fatalnym stanie a przecież zostało niewiele czasu
Odpowiedziałem w poście "Przyszli mieszkańcy osiedla Nowy Targówek Warszawa - poznajmy się na forum"
Mam informacje z ATALa, że odbiory znów będą przesunięte. Prace związane z przyłączem nie zostały jeszcze wykonane.
W przeciągu tygodnia wszyscy mają dostać oficjalne pismo.
eve880 pisze:Mam informacje z ATALa, że odbiory znów będą przesunięte. Prace związane z przyłączem nie zostały jeszcze wykonane.
Tak myślałem. Lipa. Miałem odbiór na koniec września 2017 r. Przedłużenie terminu z grudnia na kolejne miesiące to już porażka.
Ja też mam w umowie wrzesień 2017, więc kolejne przesunięcie bardzo komplikuje mi życie.
Czesc wszystkim,
Interesuje mnie mieszkanie z jednego z pierwszych etapow budowy. Czy w chwili obecnej nabywanie mieszkania w tej inwestycji moze wiazac sie z jakims ryzykiem, zwlaszcza majac na wzgledzie obecne opoznienie? Jak wyglada kwestia przylaczy i planow budowy drog dojazdowych?
Obecnie panie z dzialu sprzedazy informuja o wydaniu mieszkania ktore mnie interesuje (bud B) najpozniej w czerwcu 2018.
Brac? Szukac gdzie indziej?
Pozdrawiam
Interesuje mnie mieszkanie z jednego z pierwszych etapow budowy. Czy w chwili obecnej nabywanie mieszkania w tej inwestycji moze wiazac sie z jakims ryzykiem, zwlaszcza majac na wzgledzie obecne opoznienie? Jak wyglada kwestia przylaczy i planow budowy drog dojazdowych?
Obecnie panie z dzialu sprzedazy informuja o wydaniu mieszkania ktore mnie interesuje (bud B) najpozniej w czerwcu 2018.
Pozdrawiam

mike pisze:Czesc wszystkim,
Pozdrawiam
Obecnie mamy terminy odbioru mieszkań na marzec, a umowy przeniesienia własności na czerwiec. Myślę, że terminy zostaną tym razem dotrzymane, ale w sumie tak samo myślałem we wrześniu i w grudniu... Tym razem jednak chyba będzie ok - zima zaczyna się późno, prace dotyczące przyłączy zdaje się trwają w najlepsze, inwestycja prawie gotowa, a termin jest już z mojego punktu widzenia ostateczny.
Czy ma ktos jakies informacje odnosnie postepow w realizacji przylaczy i drogi?
Czy sa tu jeszcze jacys zainteresowani tematem uzytkownicy? Od grudnia zero postow co bardzo mnie dziwi biorac pod uwage zblizajacy sie termin wydania pierwszych mieszkan.
Czy sa tu jeszcze jacys zainteresowani tematem uzytkownicy? Od grudnia zero postow co bardzo mnie dziwi biorac pod uwage zblizajacy sie termin wydania pierwszych mieszkan.
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”