Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)
Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)
No właśnie mam podobne odczucia, gdyby ten blok był po prostu L-ką wzdłuż kawałka Lea i później Kijowskiej, to jeszcze byłoby rozsądnie całkiem, choć i tak doży budynek by to był. Ale to, co dołożono od strony parku to już takie wyszarpywanie każdego metra kwadratowego powierzchni bez oglądania się na cokolwiek. Pewnie uzasadnienie ekonomiczne to ma i to jakieś dodatkowe miliony zysku. Trudno tu mieć pretensje do dewelopera, bo firma ma zarabiać, ale to urzędników chyba już można, bo teoretycznie ktoś powinien nad tym panować, jak rozwija się miasto, a tu kompletnie nie mam odczucia, że ktoś zawalczył o interes społeczny.
-
Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)
Nowy pisze:No właśnie mam podobne odczucia, gdyby ten blok był po prostu L-ką wzdłuż kawałka Lea i później Kijowskiej, to jeszcze byłoby rozsądnie całkiem, choć i tak doży budynek by to był. Ale to, co dołożono od strony parku to już takie wyszarpywanie każdego metra kwadratowego powierzchni bez oglądania się na cokolwiek. Pewnie uzasadnienie ekonomiczne to ma i to jakieś dodatkowe miliony zysku. Trudno tu mieć pretensje do dewelopera, bo firma ma zarabiać, ale to urzędników chyba już można, bo teoretycznie ktoś powinien nad tym panować, jak rozwija się miasto, a tu kompletnie nie mam odczucia, że ktoś zawalczył o interes społeczny.
Jeśli będzie rządził tylko zysk dewelopera to zawsze będzie się to tak kończyć...
I jeszcze te kolejne zdjęcia, o których pisałem, że dodam.

To jest właśnie ten widok od strony parku, który psuje całe wrażenie z tego budynku widzianego od strony al. Kijowskiej.

A takie studnie są chyba tam ze dwie przynajmniej. Wygląda to po prostu źle, klaustrofobicznie i przytłaczająco - to oczywiście moja subiektywna opinia, bo pewnie znają się i osoby, które stwierdzą, że to najładniejszy budynek w Krakowie.

To jest właśnie ten widok od strony parku, który psuje całe wrażenie z tego budynku widzianego od strony al. Kijowskiej.

A takie studnie są chyba tam ze dwie przynajmniej. Wygląda to po prostu źle, klaustrofobicznie i przytłaczająco - to oczywiście moja subiektywna opinia, bo pewnie znają się i osoby, które stwierdzą, że to najładniejszy budynek w Krakowie.
Jeszcze jeden element, który wydaje mi się czymś bardzo kiepskim i substandardowym - zobaczcie na podziały balkonów:

Jakieś ramki pod przegrody z poliwęglanu czy innego badziewia. Na osiedlach z lat 70 balkony były od siebie oddzielone ściankami murowanymi czy betonowymi, w każdym razie z normalnego solidnego materiału zapewniającego anonimowość.
Oceńcie sami, jak to wygląda od tej strony.

Jakieś ramki pod przegrody z poliwęglanu czy innego badziewia. Na osiedlach z lat 70 balkony były od siebie oddzielone ściankami murowanymi czy betonowymi, w każdym razie z normalnego solidnego materiału zapewniającego anonimowość.
Oceńcie sami, jak to wygląda od tej strony.
scr4tchi pisze:Wyciśnięcie z działki tyle ile się da. Gdyby nie było tych odnóg tylko sam prostopadłościan to prezentowałoby się to lepiej. Jednak te dwie odnogi są ponad wszelkie granice. Byle by upchnąć jak najwięcej osóbNiestety bardzo ładna okolica została "zniszczona", ale wynajmującym mieszkania nie będzie to przeszkadzało.
Tak dobrze powiedziane, tylko skąd się wezmą ci wynajmujący ? Cena zakupu m2 w tym betonowym budynku już jest bardzo wysoka, a wykończenie mieszkania i wyposażenie go, to ile za m2 wynajmu, ile tam będzie wynosił czynsz administracyjny od m2 , i kto będzie dostarczał prąd ,coś słyszałem ,iż nie będzie to Tauron !

Ostatnio zmieniony 01 maja 2023, 13:44 przez traker, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż za przytłaczający straszak. Przypomina mi to turecki hotel.
Balkony podzielone po najniższej linii oporów, bezproblemowo można zerknąć co słychać u sąsiada.
I jakby nie było pewnie znajdzie kilka fajnych mieszkań, z resztą tak jak na każdym osiedlu. Jednak sama inwestycja kompletnie nie w moim guście.
Balkony podzielone po najniższej linii oporów, bezproblemowo można zerknąć co słychać u sąsiada.
I jakby nie było pewnie znajdzie kilka fajnych mieszkań, z resztą tak jak na każdym osiedlu. Jednak sama inwestycja kompletnie nie w moim guście.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
gazetakrakowska.pl/ogromny-blok-powstal-w-miejsce-zlikwidowanego-szpitala-kolejowego-w-krakowie-budynek-nabral-ostatecznych-ksztaltow-jest-wielki/ar/c9-17503447
traker pisze:scr4tchi pisze:Wyciśnięcie z działki tyle ile się da. Gdyby nie było tych odnóg tylko sam prostopadłościan to prezentowałoby się to lepiej. Jednak te dwie odnogi są ponad wszelkie granice. Byle by upchnąć jak najwięcej osóbNiestety bardzo ładna okolica została "zniszczona", ale wynajmującym mieszkania nie będzie to przeszkadzało.
Tak dobrze powiedziane, tylko skąd się wezmą ci wynajmujący ? Cena zakupu m2 w tym betonowym budynku już jest bardzo wysoka, a wykończenie mieszkania i wyposażenie go, to ile za m2 wynajmu, ile tam będzie wynosił czynsz administracyjny od m2 , i kto będzie dostarczał prąd ,coś słyszałem ,iż nie będzie to Tauron !
Masz rację, jeśli nawet ktoś to kupił pod wynajem to jest bardzo mała stopa zwrotu, bo też nie może wystawić małego mieszkania na wynajem za 5k + czynsz, bo to by była przesada.
Spokojnie. Na co drugim piętrze położy się działówki i przerobi na ekskluzywny parking wielopoziomowy. Kameralny. Utopiony w otulinie Parku Jordana i Lasku Wolskiego. Z idealnym dojazdem do lotniska w Balicach.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”