Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
A jakie kary deweloper może osobom z 1 etapu zapłacić? Nie jest w akcie zapis że jeżeli nie dotrzyma on terminu przeniesienia własnośći to wtedy kary może płacić? W sumie oddał mieszkania do wykończenia póki co. Zapewne nawet nie wolno tam mieszkac zgodnie z przepisami.. Oczywiście rozumiem żal i złość bo też będziemy z niecierpliwością czekać na 2 etap. Jeżeli coś wynegocjowaliscie to dajcie znać.
Termin przeniesienia własności na pierwszym etapie to koniec kwietnia. Deweloper na pewno do tego terminu się wyrobi. Dlatego moim zdaniem nie ma podstaw na wypłaty kar itp.
Hmm tylko ciekawe kiedy to zrobią
Prąd został podłączony, wszystkie przyłącza zrobione.
Kwestia strażaków i odbioru.
Straż ma na odbiór 2tyg a zostało już zgłoszone. Wiec myśle, ze maksymalnie w marcu wszystko będzie zamknięte.
Do końca kwietnia jest dużo czasu, raczej bez obaw.
Kwestia strażaków i odbioru.
Straż ma na odbiór 2tyg a zostało już zgłoszone. Wiec myśle, ze maksymalnie w marcu wszystko będzie zamknięte.
Do końca kwietnia jest dużo czasu, raczej bez obaw.
-
Notorycznie zajęte miejsca postojowe na zewnątrz przez ekipy remontowe,nie wasze miejsca to nie stawajcie na nich bo za nie nie zapłaciliście....
Lajkonik44 pisze:Notorycznie zajęte miejsca postojowe na zewnątrz przez ekipy remontowe,nie wasze miejsca to nie stawajcie na nich bo za nie nie zapłaciliście....
To proszę napisać konkretnie które miejsce i po sprawie.
Lajkonik44 pisze:Notorycznie zajęte miejsca postojowe na zewnątrz przez ekipy remontowe,nie wasze miejsca to nie stawajcie na nich bo za nie nie zapłaciliście....
I skąd pan niby wie kto ma wykupione a kto nie? Jeżeli ktoś panu staje proszę napisać numer i ludzie będą wiedzieć gdzie nie stawać
-
Wszystkie miejsca na zewnątrz są wykupione tak dla ścisłości...
-
A wiem bo ja ostatnie miejsce w 1 etapie na zewnątrz wykupiłem innych juz nie było proste...zaspokoiłem stwoją ciekawość?
Lajkonik44 pisze:A wiem bo ja ostatnie miejsce w 1 etapie na zewnątrz wykupiłem innych juz nie było proste...zaspokoiłem stwoją ciekawość?
To w takim razie skąd pan wie że ci budowlańcy stają na nieswoich?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”