Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luksza

Re: Inwestycja Vido Kraków - Ekopark deweloper / opinie na forum

Postautor: luksza » 23 sty 2023, 21:53

Za mieszkanie 88m od strony parku dostałem ofertę na 19,5k/m2 (całość ponad 1,7 mln). Nieco ich odkleiło.

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2023, 22:02

luksza pisze:Za mieszkanie 88m od strony parku dostałem ofertę na 19,5k/m2 (całość ponad 1,7 mln). Nieco ich odkleiło.

tak,niedoszacowałem wczoraj apetytu Pana Zasady - ale niepodważalne jest , że tych mieszkań jest tylko 6-8 sztuk - i wielce prawdopodobne jest znalezienie na to kupców ostatecznie - podobnie jak absurdalne się wydawały apartamenty Eko na Buszka po 2 mio -a jednak się sprzedały.

osób z grubą kasą jest więcej niż nam , przeciętnym, się wydaje.

Nowy

Postautor: Nowy » 23 sty 2023, 23:20

Jest z czego schodzić, tym bardziej, że to nie jest jakiś wyjątkowy budynek, miejsce też szczególnie wyjątkowe nie jest i poza plusem w postaci bliskości parku, ma dużo poważnych minusów. Chętnie zobaczę, jak to się sprzedaje w takich cenach. Szkoda, że nie ma czegoś takiego, jak obowiązek jawności kwot, za które realnie sprzedawane są nieruchomości. To mogłyby być ciekawe dane.

Nowy

Postautor: Nowy » 23 sty 2023, 23:31

Tu jeszcze wizualizacja ze strony dewelopera Ekopark, tak ma ten budynek wyglądać docelowo. Nie jest źle, ale żadnej specjalnej finezji tu nie widać. Dodatkowo wymyślono tu szklane barierki na balkonach, super wygląda to na obrazku poniżej, jakieś rośliny na każdym balkonie, ale na żadnym nie widzę suszarki z praniem i innego bałaganu, który niestety często jest na balkonach i nie jest to zależne od statusu inwestycji i ludzi w niej mieszkających.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Ekopark

Nie wiecie, czy ta elewacja, to jakiś zwykły tynk, czy to jakieś okładziny ceramiczne albo jakieś inne? Plus za te duże okna na pierwszym planie. A co do mieszkań, to mieszane uczucia, mam jednak wrażenie, że z takich metraży dałoby się jednak wycisnąć nieco więcej.

qbait

Postautor: qbait » 24 sty 2023, 9:51

Sprzeda się! O Solaris Park w pobliżu były podobne krzyki że za drogo, a zdecydowana większość już się rozeszła ;)

pozdro

Postautor: pozdro » 24 sty 2023, 10:33

W Solarisie to po 12k sprzedawali ofertowo, a transakcyjnie to może i mniej

Mar G

Postautor: Mar G » 24 sty 2023, 10:41

pozdro pisze:W Solarisie to po 12k sprzedawali ofertowo, a transakcyjnie to może i mniej

12 k ... warto czasem zejść na ziemię/przebudzić się

Obrazek

Obrazek

qbait

Postautor: qbait » 24 sty 2023, 12:22

pozdro pisze:W Solarisie to po 12k sprzedawali ofertowo, a transakcyjnie to może i mniej

Akurat tam mam 2 mieszkania, i długo próbowałem negocjować z deweloperem ekspercie. Ceny transakcyjne = ceny ofertowe.
Za dobre sztuki teraz to też 19k a nie 12k jak wspominasz.

Nowy

Postautor: Nowy » 24 sty 2023, 13:37

Ja po prostu chętnie zobaczę, jak to się będzie sprzedawało (i to nie jest wątek Solarisa, choć uważam, że bloki budowane przez Semaco są nieco lepiej położone). Czas pokaże, jak szybko znajdą się na te mieszkania amatorzy.

djasmo

Postautor: djasmo » 27 sty 2023, 17:03

Nowy pisze:Ja po prostu chętnie zobaczę, jak to się będzie sprzedawało (i to nie jest wątek Solarisa, choć uważam, że bloki budowane przez Semaco są nieco lepiej położone). Czas pokaże, jak szybko znajdą się na te mieszkania amatorzy.

Zejdzie pewnie na pniu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”