Nie znam planów zagospodarowania tego terenu, ale wydaje mi się, że przynajmniej do czasu zrobienia SKM nie ma co liczyć na szalony rozwój biurowców w okolicy (choć nie wykluczam, że później to się może diametralnie zmienić).
Jest tam już przecież Columbus, zbudowany nie tak dawno temu, ale wydaje się, że póki co stałe powierzchnie w nim wynajęte, to Biedronka i przedszkole dla dzieci z cukrzycą - górne piętra z kolei nie wydają się specjalnie zagospodarowane. W każdym razie na pewno nie przez wielkie, znane korporacje, bo żadnego loga tam nie widziałam

Inna sprawa, że może to nie tak źle, bo czy na pewno chcemy mieć problem z pracownikami firm, którzy będą nam zajmować osiedlowe miejsca postojowe

albo czy na pewno chcemy stać w kolejkach do kasy kiedy wszyscy ludzie z biurowców będą kończyć pracę
No, ale zobaczymy - stacja SKM może tutaj sporo namieszać, bo pewnie trzeba będzie zrobić do niej sensowne dojście, może dojazd, a to na pewno może pomóc okolicy się rozwinąć - czy przyciągnie też duże firmy

kto wie
Ja obstawiam, że osiedla mieszkaniowe jeszcze pewnie w przyszłości mogą się tam zmieścić - w końcu w Krakowie wykorzystuje się maksymalnie przestrzeń, a tu w sąsiedztwie parku jest pewnie całkiem atrakcyjnie
I osobiście chciałabym, żeby zainwestowano w poliski Fort Mistrzejowice (jest już wątek na ten temat), bo okolica na pewno sporo by zyskała, a nasze sąsiedztwo byłoby dosyć niebanalne