Wyjazd z ul. Przybyszewskiego w ul. Armii Krajowej w Krakowie - jak wygląda rano i popołudniu
Wyjazd z ul. Przybyszewskiego w ul. Armii Krajowej w Krakowie - jak wygląda rano i popołudniu
Cześć, mam pytanie do mieszkańców osiedla (albo częstych bywalców). Jak wygląda wyjazd z ul. Przybyszewskiego w godzinach porannych, tworzą się korki i długo się czeka? Podobnie z wjazdem na osiedle w godzinach popołudniowych, kiedy wraca się z pracy? Tam chyba jeszcze się zmieni w miarę wprowadzania się kolejnych mieszkańców do mieszkań w nowych blokach, ale jak to teraz wygląda? Są z tym jakieś problemy, czy raczej płynny?
Re: Wyjazd z ul. Przybyszewskiego w ul. Armii Krajowej w Krakowie - jak wygląda rano i popołudniu
Nie ma większych problemów, czasem jest większy ruch od strony ul. Odlewniczej ale 1-2 cykle świateł to maksimum czekania.
Jedyny problem to ewentualnie zakorkowana Armii Krajowej w stronę miasta i zablokowany prawy pas do jazdy prosto i w prawo, ale to niezbyt częste - jest tam też pas do włączenia.
Jedyny problem to ewentualnie zakorkowana Armii Krajowej w stronę miasta i zablokowany prawy pas do jazdy prosto i w prawo, ale to niezbyt częste - jest tam też pas do włączenia.
Re: Wyjazd z ul. Przybyszewskiego w ul. Armii Krajowej w Krakowie - jak wygląda rano i popołudniu
Ciekawe, jak będzie, kiedy zasiedlone zostaną już te wszystkie mieszkania, które powstały i powstaną w rejonie ulicy Przybyszewskiego. Jak na razie, to chyba w wielu lokalach ludzie jeszcze nie mieszkają. A jeszcze przy Odlewniczej też będzie się coś budowało, a do tego działki Zasady, które pewnie też nie będą stały wiecznie puste. Toczy się w innym wątku dyskusja, której przedmiotem jest rozbudowa ul. Buszka w Krakowie, toczą się też konsultacje, ciekawe, jaki będzie ich wynik.
Wybrałem sie dzisiaj specjalnie na P64 w okolicy 16:00, żeby sprawdzić jak będzie wyglądał wyjazd z osiedla w godzinach szczytu, w pierwszy wrześniowy piątek, czyli na początku roku szkolnego. Obserwowałem skrzyżowanie przez dobrych pare minut i nie zauważyłem ani jednego samochodu, który nie mógłby wyjechać w pierwszym cyklu świateł. W tym samym czasie ruch na Armii Krajowej był bardzo duży. Wrzucam parę zdjęć poglądowych (niestety na forum wymagany jest bardzo mały rozmiar pliku, stad słaba jakość zdjęć).
- Załączniki
-
- 302018158_586461029854150_891275755722244998_n.jpg (172.09 KiB) Przejrzano 2589 razy
-
- 301936996_3264822347097563_2999678158087184678_n.jpg (165.41 KiB) Przejrzano 2589 razy
-
- IMG_1651.jpeg (156.77 KiB) Przejrzano 2589 razy
-
A gdzie jest data z godziną na tych zdjęciach? Bo ja stałam rano i popołudniu dłuższą chwilę.
Karolina Karola pisze:A gdzie jest data z godziną na tych zdjęciach? Bo ja stałam rano i popołudniu dłuższą chwilę.
A zdefiniuj „dluzsza chwile”, bo zaraz wleci klaun adam i bedzie sapac, ze opieramy sie na odczuciach a nie faktach

jacke pisze:A zdefiniuj „dluzsza chwile”, bo zaraz wleci [zgłoszone do moderacji] adam i bedzie sapac, ze opieramy sie na odczuciach a nie faktach
Jak zrobię własne zdjęcia, to znowu jak ostatnio będziesz zmuszony mnie przepraszać i odszczekiwać, że miałem rację kolego

Karolina Karola pisze:A gdzie jest data z godziną na tych zdjęciach? Bo ja stałam rano i popołudniu dłuższą chwilę.
NIe za bardzo miałem pomysł w jaki sposób zrobić zdjęcia tak, żeby nie dało się zarzucić "oszustwa", może Pani ma pomysł?
Zachęcam w każdym razie do sprawdzenia ruchu na własnej skórze i podzieleniu się opinią, sam przecież nie monitoruje ruchu przez cały czas tylko obserwuję przy okazji wizyt w wykańczanym mieszkaniu. Też chętnie bym poznał opinię innych, ale jeśli dobrze śledzę forum to do tej pory nikt nie wskazał na dużę trudności.
Adam01 pisze:jacke pisze:A zdefiniuj „dluzsza chwile”, bo zaraz wleci [zgłoszone do moderacji] adam i bedzie sapac, ze opieramy sie na odczuciach a nie faktach
Jak zrobię własne zdjęcia, to znowu jak ostatnio będziesz zmuszony mnie przepraszać i odszczekiwać, że miałem rację kolego
Juz ci raz mowilem, ze nie masz szans aspirowac na miano mojego kolegi

lukasz90 pisze:Karolina Karola pisze:A gdzie jest data z godziną na tych zdjęciach? Bo ja stałam rano i popołudniu dłuższą chwilę.
NIe za bardzo miałem pomysł w jaki sposób zrobić zdjęcia tak, żeby nie dało się zarzucić "oszustwa", może Pani ma pomysł?
Zachęcam w każdym razie do sprawdzenia ruchu na własnej skórze i podzieleniu się opinią, sam przecież nie monitoruje ruchu przez cały czas tylko obserwuję przy okazji wizyt w wykańczanym mieszkaniu. Też chętnie bym poznał opinię innych, ale jeśli dobrze śledzę forum to do tej pory nikt nie wskazał na dużę trudności.
Mozna odczytac dane exif, albo niektore aparaty maja opcje dodania daty/godziny do zdjecia. Choc nie spodziewam sie, zeby ktokolwiek probowal podrzucac zdjecia z innych czasookresow, zeby udowodnic nieistniejaca sytuacje ;)
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”