Faktycznie, warto doprecyzować w ankiecie, że lifting odcinka byłby jak najbardziej wskazany.
Adam01 - pewnie, zgodzę się, że droga będzie miała mniejszy wpływ na mieszkańców etapu 2, ale jednak nie do końca, budynki w drugiej lini zostały przecież przesunięte, aby odsłonić widok na tereny zielone, a co za tym idzie także na drogę. Wiele osób w poprzednich wątkach wskazywało na olbrzymią zaletę posiadania takiego ładnego widoku. Czy jednak ze sznurkiem samochodów nie będzie on wyglądał trochę gorzej? Nie wspominając już o tym, że hałas podczas siedzenia na balkonie/przy otwartych oknach zwiększy się także dla budynków w kolejnych liniach i to jest pewne.
No i dla mnie najważniejszą zaletą jest to, że aktualnie można wyjśc z osiedla na spacer bezpośrednio na cichą i nieruchliwą ulicę. Można luźniej trzymać psa na smyczy, nie trzeba kurczowo pilnować dziecka czy nie wybiegnie na ulicę, już nie mówiąc o tym, że można bezpośrednio w mieszkaniu ubrać rolki i bezpiecznie pojechać w nich na Błonia. To samo tyczy się roweru - mojego preferowanego środka komunikacji

Oczywiście poruszam się też po mieście samochodem i zgadzam się, że fajnie byłoby faktycznie móc sobie skrócić drogę do centrum o te pare minut, ale osobiście uważam, że zalety cichej okolicy zdecydowanie przeważają, a ryzyko, że wpuszczony ruch będzie dla wszystkich uciążliwy jest zbyt duże. (Obecnie mieszkam przy Armii Krajowej, więc wiem co mówie

MarcinJ - rozumiem, że interesy osób mieszkających przy Odlewniczej mogą się znacząco różnić od naszych, ale chyba w wątku dotyczącym osiedla Przybyszewskiego 64, powinniśmy się skupić przede wszystkim na tym co dobre dla nas?
EDIT: zapomniałem dopisac, że już się odnosiłem do kwestii inwestycji znajdujących się w budowie - przecież codziennie dojeżdżają na nie budowlańcy, dowożone są materiały, pojawiają się inżynierowie, kontrole, inwestorzy. Wg mnie obecnie generowany ruch może być nawet większy niż docelowy ruch mieszkańców.