Jakie ogrzewanie w blokach na os. Strefa Cegielnia w Krakowie
Jakie ogrzewanie w blokach na os. Strefa Cegielnia w Krakowie
Nie wiecie, czy do osiedla Strefa Cegielnia będzie podciągnięty MPEC, czy może będzie tam jakiś dziwny patent z własną kotłownią? Orientuje się ktoś może, jak miałoby to wyglądać? Skąd ciepła woda i ogrzewanie?
-
Re: Jakie ogrzewanie w blokach na os. Strefa Cegielnia w Krakowie
Kotły gazowe na dachach budynków - tak usłyszałem.
Radek Obiadek pisze:Kotły gazowe na dachach budynków - tak usłyszałem.
Rozumiem, że daleko jest od elektrociepłowni, ale takie kotłownie, to jednak jest pewien półprodukt. Zdecydowanie lepszy były MPEC. Ma ktoś może dobre porównanie, jak wychodzi ciepła woda i ogrzewanie z kotłowni gazowej w bloku oraz z sieci miejskiej?
cegielka pisze:Radek Obiadek pisze:Kotły gazowe na dachach budynków - tak usłyszałem.
Rozumiem, że daleko jest od elektrociepłowni, ale takie kotłownie, to jednak jest pewien półprodukt. Zdecydowanie lepszy były MPEC. Ma ktoś może dobre porównanie, jak wychodzi ciepła woda i ogrzewanie z kotłowni gazowej w bloku oraz z sieci miejskiej?
A myślicie, że jak powstaną kolejne bloki z wizualizacji, mieszkańców bedzie więcej, utworzona zostanie wspólnota to istnieje szansa o wystąpienie do urzędu miasta o podłącz do sieci miejskiej? Moze ten gaz to tylko etap przejściowy? Bymajmniej chce w to wierzyc

Helena pisze:cegielka pisze:Radek Obiadek pisze:Kotły gazowe na dachach budynków - tak usłyszałem.
A myślicie, że jak powstaną kolejne bloki z wizualizacji, mieszkańców bedzie więcej, utworzona zostanie wspólnota to istnieje szansa o wystąpienie do urzędu miasta o podłącz do sieci miejskiej? Moze ten gaz to tylko etap przejściowy? Bymajmniej chce w to wierzyc
Możesz grzać klima poza tym nie jest powiedziane, że wspólna kotłownia gazowa wyjdzie drożej. Wiele spółdzielni decyduje się odłączyć od sieci miejskiej na rzecz takiego rozwiązania
Mimo że ludzie spłacają w rachunkach kredyt za instalacje i rachunki za gaz oraz utrzymanie instalacji to i tak wychodzą na tym lepiej.
Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”