Osiedle Akademickie Kraków od Akopol - opinie i forum inwestycji
Re: Osiedle Akademickie Kraków od Akopol - opinie i forum inwestycji
Mieszkałem na tym osiedlu w 2 różnych mieszkaniach. Widok na akademiki PK nienajgorsze, chyba ze ktoś wyskoczy z okna i potem go zeskrobują (zdarzyło się). W blokach, w których mieszkałem nie było windy. Wtedy jeszcze parkowało się bez szlabanów, wieczorem ciężko było z miejscem, ale zawsze gdzieś znalazłem. W okolicy faktycznie wiele nie ma, teraz chociaż żabka, z drugiej strony bliskość pasa i parku rekompensowała to. No i do pracy na Zyczkowskiego miałem 5 minut.
A orientuje się ktoś może, czy osiedle Akademickie w Krakowie będzie jeszcze rozbudowywane? Z jednej strony wydaje się, że nie ma tam już na to wiele miejsca, ale z drugiej, to jednak Politechnika Krakowska ma w tej okolicy mnóstwo terenu i coś by się pewnie znalazło (jak w okolicach górki niedaleko klubu Kwadrat).
Być może jeżeli wybudowana zostanie droga dojazdowa do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon, to ureguluje to dojazd do części działek w sąsiedztwie pasa startowego, tam chyba Akopol chciał coś kiedyś budować, ale nie wyszło, więc nie byłbym jakoś bardzo zaskoczony, gdyby do tego wrócono. O ile oczywiście ta droga powstanie w kształcie, który jest aktualnie procedowany.
Droga już została wybudowana, tu widać, jak to wygląda w kontekście Osiedla Akademickiego.

Wygląda na to, że to jezdnia jest odsunięta od bloków i to nie powinna być raczej specjalna uciążliwość dla mieszkańców. Co myślicie o wpływie tej drogi na osiedle? Dobra dla niego czy nie?

Wygląda na to, że to jezdnia jest odsunięta od bloków i to nie powinna być raczej specjalna uciążliwość dla mieszkańców. Co myślicie o wpływie tej drogi na osiedle? Dobra dla niego czy nie?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”