Stawki czynszu za metr kwadratowy nowego mieszkania - os. Banacha Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
TomaszR

Stawki czynszu za metr kwadratowy nowego mieszkania - os. Banacha Kraków

Postautor: TomaszR » 27 lip 2017, 17:30

Witam.

Prosze o informacje czy zostały juz ustalone stawki za metr mieszkania w wspólnocie Banacha? Fundusz remonotwy i zarządczy.
Jestem zainteresowany mieszkaniem w Banacha etap III i chciałbym wiedzieć jakie będą czynsze.

Pozdrawiam
Tomasz R.

b0recki

Re: Stawki czynszu za metr kwadratowy nowego mieszkania - os. Banacha Kraków

Postautor: b0recki » 07 sie 2017, 8:29

TomaszR pisze:Witam.

Prosze o informacje czy zostały juz ustalone stawki za metr mieszkania w wspólnocie Banacha? Fundusz remonotwy i zarządczy.
Jestem zainteresowany mieszkaniem w Banacha etap III i chciałbym wiedzieć jakie będą czynsze.

Pozdrawiam
Tomasz R.

Narazie nic nie zostało ustalone...nie ma zawiązanej jeszcze wspolnoty. Od 15 sierpnia rozpoczną sie dopiero przejecia mieszkań notarialnie.

michal

Postautor: michal » 07 sie 2017, 9:40

b0recki pisze:Narazie nic nie zostało ustalone...nie ma zawiązanej jeszcze wspolnoty. Od 15 sierpnia rozpoczną sie dopiero przejecia mieszkań notarialnie.

Już pierwsze akty są podpisane na Banacha ale Nas zbywają bo pierwsze chcą podpisać z innej inwestycji która niedawno została ukończona.

b0recki

Postautor: b0recki » 07 sie 2017, 9:44

michal pisze:
b0recki pisze:Narazie nic nie zostało ustalone...nie ma zawiązanej jeszcze wspolnoty. Od 15 sierpnia rozpoczną sie dopiero przejecia mieszkań notarialnie.

Już pierwsze akty są podpisane na Banacha ale Nas zbywają bo pierwsze chcą podpisać z innej inwestycji która niedawno została ukończona.

Moze terminy im się tam koncza ktore maja wpisane w umowie. U nas maja czas do grudnia.

TomaszR

Postautor: TomaszR » 08 sie 2017, 10:16

Chyba nie do końca sie zrozumieliśmy.

Chciałem sie dowiedzieć czy na Banacha ETAP 1 zostały już ustalone czynsze za m2 mieszkania?
Stawki za fundusz remontowy i zarządczy. Miało być to zrobione po spotkaniu wspólnoty.

Pytałem w administracji ( namiary dostałem z Activ) i dowiedziałem się że ma być spotkanie i stawki mają być ustalone. Zapewniono mnie że będą niskie 2-3 zł za m2, ale szczegółów nik nie znał.

Namiary do administracji
tel. / fax. (12) 312 87 65
tel. kom. administracja : 533 050 760
kierownik ds. administracji : 795 040 900

b0recki

Postautor: b0recki » 08 sie 2017, 10:26

TomaszR pisze:Chyba nie do końca sie zrozumieliśmy.

Chciałem sie dowiedzieć czy na Banacha ETAP 1 zostały już ustalone czynsze za m2 mieszkania?
Stawki za fundusz remontowy i zarządczy. Miało być to zrobione po spotkaniu wspólnoty.

Pytałem w administracji ( namiary dostałem z Activ) i dowiedziałem się że ma być spotkanie i stawki mają być ustalone. Zapewniono mnie że będą niskie 2-3 zł za m2, ale szczegółów nik nie znał.

Namiary do administracji
tel. / fax. (12) 312 87 65
tel. kom. administracja : 533 050 760
kierownik ds. administracji : 795 040 900

Tomasz...nie odbyło się jeszcze zadne spotkanie mieszkancow 1 etapu...nie jest zawiazana jeszcze wspolnota poniewaz dopiero rozpoczeły sie notarialne przekazania mieszkań od sierpnia...takze mysle ze we wrzesniu

TomaszR

Postautor: TomaszR » 30 sie 2017, 9:12

Witam

Chciałem sie dowiedzieć czy zawiązuje sie już wspólnotaw Banacha I i czy ustalacie już stawki za metr mieszkania i za częsci wspólne ( garaże)?

Pozdrawiam
Tomasz

b0recki

Postautor: b0recki » 30 sie 2017, 10:05

TomaszR pisze:Witam

Chciałem sie dowiedzieć czy zawiązuje sie już wspólnotaw Banacha I i czy ustalacie już stawki za metr mieszkania i za częsci wspólne ( garaże)?

Pozdrawiam
Tomasz

Wspólnota jest już zawiązana i stawki są już wszlekie ustalony. Każdy otrzymał pismo w tej sprawie z uchwałami pierwszymi. Oczywiścvie podczas pierwszego zebrania Wspolnoty zawsze mogą jakieś zmiany zajść. Co do kwot to niestety nie mam ich przy sobie. Może ktoś ma to Ci poda:)

Katarzyna

Postautor: Katarzyna » 01 wrz 2017, 8:07

b0recki pisze:

Pozdrawiam
Tomasz

Wspólnota jest już zawiązana i stawki są już wszlekie ustalony. Każdy otrzymał pismo w tej sprawie z uchwałami pierwszymi. Oczywiścvie podczas pierwszego zebrania Wspolnoty zawsze mogą jakieś zmiany zajść. Co do kwot to niestety nie mam ich przy sobie. Może ktoś ma to Ci poda:)

Dołączam się do prośby o podanie stawek czynszu.

b0recki

Postautor: b0recki » 01 wrz 2017, 8:28

Katarzyna pisze:
b0recki pisze:

Pozdrawiam
Tomasz

Dołączam się do prośby o podanie stawek czynszu.

Na chwile obecna bez funduszu remontowego który nie został ustalony oraz bez doplat zwiazanych z posiadaniem lokali niemieszkalnych czyli mijesca parkingowego czy komorki lokatorskiej czynsz wynosi niecałe 5zl/m2

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”