Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
LQS

Re: Apartamenty Gusta Kraków od MAWAT Developer - opinie na forum

Postautor: LQS » 21 mar 2022, 19:02

co myslicie o tym ogrzewaniu gazowym w budynku wielorodzinnym? plus czy minus?

Pixi

Postautor: Pixi » 21 mar 2022, 20:16

LQS pisze:co myslicie o tym ogrzewaniu gazowym w budynku wielorodzinnym? plus czy minus?

Dla mnie ogólnie gaz w budynku to zdecydowany minus czy to w budynku wielorodzinnym czy nawet w domu. Taka lekka fobia przed wybuchem.

Wiguś

Postautor: Wiguś » 21 mar 2022, 21:46

Myślę, że koszta takiego ogrzewania mogą też być wysokie, podobno trzeba co jakiś czas wymieniać jakieś podzespoły w kotłowni czy źle słyszałem?

Co do samej inwestycji to mijałem ją ostatnio i od strony wizualnej wygląda ona na prawdę bardzo atrakcyjnie - mieszkania z tarasami na dachach i kręconymi schodami prowadzącymi na nie na prawdę robią mega wrażenie. Tu niestety kończą się zalety bo lokalizacja to koniec świata, wieś daleko od miasta bez jakiejkolwiek infrastruktury, usług i handlu! Na prawdę rozumiem, że taka okolica może rozwijać się jako zaciszne willowe przedmieście, ale budowa tam bloków? Myślę, że kupując mieszkanie zamiast domu szuka się wszystkich zalet mieszkania w mieście a tu nie ma miasta i jeszcze długo nie będzie...

zorkadar

Postautor: zorkadar » 22 mar 2022, 5:30

Ja kupiłem mieszkanie w tej inwestycji dlatego żeby mieszkać z dala od hałasu i tłoku miasta.

Sato

Postautor: Sato » 22 mar 2022, 7:24

Dokładnie tego samego oczekuję od tej inwestycji, niby jeszcze w mieście a jednak na uboczu z dala od starych zatłoczonych osiedli.
Codzienne zakupy i tak robię jadąc z pracy w dowolnych sklepach,a na jakieś wyjścia są różnego rodzaju przewoźnicy (ewentualnie autobus spod bloku do większej cywilizacji 8-)

LQS

Postautor: LQS » 22 mar 2022, 10:21

Bardzo wysoka cena tego ubocza do tego pierwsze bloki w odleglosci kilkunastu metrow od ulicy morcinka wiec tak srednio z tym odpoczynkiem

Inwestycja sie nie sprzedaje tak samo jak inwestycja atala, tansza i wg mnie z tym planowanym klinkierem ladniejsza

Mawat nie ma za dobrych opinii po wpadce na niebyłej, tutaj tez zaliczyli opoznienia. Co z jakoscia to dopiero sie zobaczy

Bartex

Postautor: Bartex » 17 maja 2022, 13:39

Odbiory mieszkań są dokonywane a przecież nie odebrany budynek przez Urzad. Poza tym czemu nie ma liczników pradu ? Trzeba sobie samemu założyć. Co bez prądu mozna sprawdzic i odebrać ? Coś tu nie tak.

free66

Postautor: free66 » 17 maja 2022, 18:50

Bartex pisze:Odbiory mieszkań są dokonywane a przecież nie odebrany budynek przez Urzad. Poza tym czemu nie ma liczników pradu ? Trzeba sobie samemu założyć. Co bez prądu mozna sprawdzic i odebrać ? Coś tu nie tak.

Umowę na prąd podpisuje się samemu na podstawie otrzymanej od dewelopera karty IMZU - informacji o możliwości zawarcia umowy. Jest to standard na rynku.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

Bartex

Postautor: Bartex » 19 maja 2022, 8:36

Karta IMZU to jest wzór wniosku o instalacje licznika i nie ma nic wspólnego ani z dokumentacja odbioru instalacji ani jej wykonawstwem i parametrami. Reprezentujesz dewelopera ?

free66

Postautor: free66 » 19 maja 2022, 11:20

Bartex pisze:Karta IMZU to jest wzór wniosku o instalacje licznika i nie ma nic wspólnego ani z dokumentacja odbioru instalacji ani jej wykonawstwem i parametrami. Reprezentujesz dewelopera ?

Tak - reprezentuję każdego dewelopera w Krakowie, a nawet na świecie!! :-)
Prąd sobie założysz jak otrzymasz IMZU- tyle w temacie.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”