Witam,
Jak oceniacie wysokość czynszu? Chyba dość standardowo
Wysokość czynszu za mieszkania na osiedlu Przybyszewskiego 64 w Krakowie
Re: Wysokość czynszu za mieszkania na osiedlu Przybyszewskiego 64 w Krakowie
Witam,
W jakim terminie od odbioru mieszkania dostaliście rozliczenie czynszu?
Ja odebrałem mieszkanie miesiąc temu. Nic jeszcze nie dostałem.
Czy rozliczenie dostaliscie na maila, czy trzeba się gdzieś logować na jakąś stronę żeby sprawdzić rozliczenie.
Pozdrawiam
Czy rozliczenie dostaliscie na maila, czy trzeba się gdzieś logować na jakąś stronę żeby sprawdzić rozliczenie.
Pozdrawiam
wojt209 pisze:Witam,
Pozdrawiam
dostałem 30.XI za listopad i 1.XII za grudzień.
z 1.czynszem dostaniesz dostęp do e-kartoteki
Ibum1 pisze:Witam,
Jak oceniacie wysokość czynszu? Chyba dość standardowo
pomijając wysokie śmiecie za okres developerski do VI.2022 - reszta wygląda ok.
ktoś za te "setki" lamp i sprzątanie dużych klatek schodowych (przynajmniej w 4.x) musi niestety płacić
Ibum1 pisze:Jak oceniacie wysokość czynszu? Chyba dość standardowo
Też uważam, że czynsz jest standardowy. Na pewno bez zastrzeżeń.
Mar G pisze:ktoś za te "setki" lamp i sprzątanie dużych klatek schodowych (przynajmniej w 4.x) musi niestety płacić
W 5.x też mamy spore klatki schodowe, ale nie widziałem tych w 4.x, więc nie potrafię porównać

Mar G pisze:z 1.czynszem dostaniesz dostęp do e-kartoteki
Dostałem login i hasło, jednak dostęp ciągle nie działa - czy u Was jest w porządku? Zakładałem, że dopóki rozliczamy się przez ATAL, to konto będzie nieaktywne
avagen pisze:Ibum1 pisze:Jak oceniacie wysokość czynszu? Chyba dość standardowo
Też uważam, że czynsz jest standardowy. Na pewno bez zastrzeżeń.Mar G pisze:ktoś za te "setki" lamp i sprzątanie dużych klatek schodowych (przynajmniej w 4.x) musi niestety płacić
W 5.x też mamy spore klatki schodowe, ale nie widziałem tych w 4.x, więc nie potrafię porównać
Mar G pisze:z 1.czynszem dostaniesz dostęp do e-kartoteki
Dostałem login i hasło, jednak dostęp ciągle nie działa - czy u Was jest w porządku? Zakładałem, że dopóki rozliczamy się przez ATAL, to konto będzie nieaktywne
dostęp jest OK
zwróć uwagę na kropkę po nazwisku w loginie
- Załączniki
-
- ekar.jpg (54.23 KiB) Przejrzano 6714 razy
Podobno planowana jest kolejna podwyżka opłat za wywóz śmieci w Krakowie, więc koszty pewnie jeszcze pójdą w górę.
Dostaliście rozliczenie czynszu od Atala, czy od tej firmy NCC-Nieruchomosci?
Ja odebrałem mieszkanie 5 miesięcy temu. Do dzisiaj nie dostałem rozliczenia.
Wykonałem ok. 20 telefonów do NCC Nieruchomości i do księgowości, napisałem ok. 10 maili. Wysłałem im mailem protokół z odbioru mieszkania i dupa.
Możecie napisać od kogo dostaliście rozliczenie?
PS: Nie wiem czy próbowaliście cos załatwić z firmą NCC-Nieruchomości, która zarządza osiedlem. Jeden wielki dramat i totalna zlewa. Zero odpowiedzi na maile, wogóle nie odbieraja telefonów. Ich średnia z ocen na google wystawiona przez klientów Atala to 2.0.
Wykonałem ok. 20 telefonów do NCC Nieruchomości i do księgowości, napisałem ok. 10 maili. Wysłałem im mailem protokół z odbioru mieszkania i dupa.
PS: Nie wiem czy próbowaliście cos załatwić z firmą NCC-Nieruchomości, która zarządza osiedlem. Jeden wielki dramat i totalna zlewa. Zero odpowiedzi na maile, wogóle nie odbieraja telefonów. Ich średnia z ocen na google wystawiona przez klientów Atala to 2.0.
wojt209 pisze:Dostaliście rozliczenie czynszu od Atala, czy od tej firmy NCC-Nieruchomosci?
fakturuje co miesiąc Atal - na maila FV przychodzi.
jak nie dostajesz ciesz się

zaloguj się na e-kartotekę i sprawdź.
co do kontaktu z NCC - jestem zaskoczony szczerze mówiąc. nie mam problemu z kontaktem. ostatnio nawet nie mogłem wyjąć klucza z zamka śmietnika - jeden telefon, przyszedł konserwator.
na maile też mi kierownik odpisuje.
może z mailem masz coś nie halo - skoro ani faktur nie masz, ani kontaktu od nich.
Mar G pisze:wojt209 pisze:Dostaliście rozliczenie czynszu od Atala, czy od tej firmy NCC-Nieruchomosci?
fakturuje co miesiąc Atal - na maila FV przychodzi.
jak nie dostajesz ciesz sięchyba, że rosną Ci zaległości
zaloguj się na e-kartotekę i sprawdź.
co do kontaktu z NCC - jestem zaskoczony szczerze mówiąc. nie mam problemu z kontaktem. ostatnio nawet nie mogłem wyjąć klucza z zamka śmietnika - jeden telefon, przyszedł konserwator.
na maile też mi kierownik odpisuje.
może z mailem masz coś nie halo - skoro ani faktur nie masz, ani kontaktu od nich.
Mieliśmy identyczna sytuacje, ncc twierdziło, ze mieszkanie jest nieodebrane wiec nie mogą naliczać czynszu… interweniowaliśmy u Pani z ATAL, która była z nami podczas odbioru i tym samym udało nam się uzyskać pierwszą fakturę, a wraz z nią wstecznie za 5 miesięcy - dlatego to, że nie przyszła jeszcze żadna, nie znaczy, że nie przyjdzie - w księgowości nic nie zginie

Polecam kontaktować się z ATAL i niech oni to z ncc załatwią.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”