Wyrównywanie terenu trwa w najlepsze.
Zaraz zacznie się utrudnienie przejazdu przez ulicę Na Błonie.
Na Błonie 106 Kraków od Wawel Service - opinie na forum
Re: Na Błonie 106 Kraków od Wawel Service - opinie na forum
Ktoś może wie, jak idą prace na budowie inwestycji Na Błonie 106 w Krakowie? Dużo jest zrobione? W ostatnim czasie nie bardzo mam się tam jak wybrać, a chętnie bym się dowiedział.
voyager pisze:Ktoś może wie, jak idą prace na budowie inwestycji Na Błonie 106 w Krakowie? Dużo jest zrobione? W ostatnim czasie nie bardzo mam się tam jak wybrać, a chętnie bym się dowiedział.
Wyszli z ziemi. Pierwsze ściany z pustaków stoją.
Dziadek pisze:voyager pisze:Ktoś może wie, jak idą prace na budowie inwestycji Na Błonie 106 w Krakowie? Dużo jest zrobione? W ostatnim czasie nie bardzo mam się tam jak wybrać, a chętnie bym się dowiedział.
Dzięki, jakbyś miał jakąś fotę, to wrzuć na forum. A co myślisz o tej lokalizacji?
voyager pisze:Dziadek pisze:voyager pisze:Ktoś może wie, jak idą prace na budowie inwestycji Na Błonie 106 w Krakowie? Dużo jest zrobione? W ostatnim czasie nie bardzo mam się tam jak wybrać, a chętnie bym się dowiedział.
Dzięki, jakbyś miał jakąś fotę, to wrzuć na forum. A co myślisz o tej lokalizacji?
Zdjęć nie posiadam.
Co sądzę?
Lokalizacja dobra ale napewno nie jest to serce Woli Justowskiej.
Okolica od strony osiedle Widok super się rozwija, jeśli zrobią jakiś chodnik na ulicy Na Błonie to dostęp do autobusu miejskiego będzie fajny. Ale tu jest minus, ul. Na Błonie bardzo często nią jeżdżę, wąska ,kręta ciemna i niebezpieczna. Brak chodników to skandal ale z tego co wiem miasto nie dysponuje terenem wokół jezdni a mieszkańcy nie chcą oddać za bezcen. Po wybudowaniu i sprowadzeniu się mieszkańców tego nowego osiedla ruch jeszcze bardziej wzrośnie. Jeśli w jakiś sposób zostanie rozwiązany problem tej ulicy i teren pod budynkiem zostanie dobrze zabezpieczony przed podchodzeniem wody to uważam że to będzie w tedy dobre miejsce do życia. Aczkolwiek musi to być zrobione bo w tym momencie ja za te pieniądze bym tu nie kupił mieszkania.
Ale to chyba nawet w ogóle nie jest Wola Justowska, tylko Bronowice, które kończą się na Rudawie i za nią jest dopiero ulica Jesionowa.
Właśnie co do ulicy Na Błonie, to mam bardzo mieszane uczucia, bo jednak spacer nią, to średnia przyjemność, przez brak chodników, duży ruch, pył podnoszony przez samochody itp. Jest tak, jak piszesz, że jednak ten rejon wymaga jeszcze doinwestowania.
Z plusów, to jeszcze bym dodał niedalekie wały Rudawy oraz park Młynówka Królewska, którym można bardzo przyjemnie przespacerować się czy przejechać rowerem do samego centrum miasta.
Właśnie co do ulicy Na Błonie, to mam bardzo mieszane uczucia, bo jednak spacer nią, to średnia przyjemność, przez brak chodników, duży ruch, pył podnoszony przez samochody itp. Jest tak, jak piszesz, że jednak ten rejon wymaga jeszcze doinwestowania.
Z plusów, to jeszcze bym dodał niedalekie wały Rudawy oraz park Młynówka Królewska, którym można bardzo przyjemnie przespacerować się czy przejechać rowerem do samego centrum miasta.
Patrząc na to, że inwestycja Na Błonie 106 w Krakowie ma mieć dwa piętra, to chyba już bryła budynku jest gotowa:

Na dachu chyba widać jakiś styropian, pewnie ocieplają, więc zostały okna, elewacja i wykończeniówka cała.

Przed budynkiem soi też ta wiata dla samochodów, całkiem solidnie odlana z betonu. Ciekawe, jak zagospodarują resztę działki.

Na dachu chyba widać jakiś styropian, pewnie ocieplają, więc zostały okna, elewacja i wykończeniówka cała.

Przed budynkiem soi też ta wiata dla samochodów, całkiem solidnie odlana z betonu. Ciekawe, jak zagospodarują resztę działki.
Aaaaa, i może inwestycja w porządku, lokalizacja nienajgorsza, tylko... ulica Na Błonie w Krakowie to jest jakiś koszmar. Chodników nie ma, wąsko, zdecydowanie nie dla pieszych miejsce.

To chyba jeden ze słabszych elementów tej inwestycji, że jednak samochód tam to podstawa.

To chyba jeden ze słabszych elementów tej inwestycji, że jednak samochód tam to podstawa.
Widziałem, że deweloper Wawel Service reklamuje inwestycję Na Błonie 106 w Krakowie, jako położoną blisko krakowskich Błoni... Może i patrząc na mapę całego Krakowa, to faktycznie obie lokalizacje są w tej samej części miasta, ale jednak żeby dostać się pieszo do tej największej miejskiej łąki w mieście, to jednak trzeba się nieco nagimnastykować. Nie mówię o jeździe samochodem, bo chyba nie o to chodzi, ale pieszo, to trzeba by chyba dojść ulicą Na Błonie do wałów Rudawy i stamtąd wałami do Piastowskiej i Błoni. Pierwsza część spaceru zdecydowanie mało przyjemna, patrząc na to, że nie ma chodników wzdłuż tej drogi.
A jak idzie budowa, kończą już albo skończyli stawiać ten budynek? Jak to finalnie wyszło?
A jak idzie budowa, kończą już albo skończyli stawiać ten budynek? Jak to finalnie wyszło?
Ulicą Na Błonie chyba przez jakiś czas jeździł autobus, na czas remontu i przebudowy ul. Królowej Jadwigi, ale już go zlikwidowano. Przy czym wydaje się, że takie połączenie Woli Justowskiej z pętlą Bronowice Małe miało sens, szkoda, że go już nie będzie. A nowe "apartamenty" od Wawel Service już stoją? Jak to wyszło?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”