Forum i opinie o inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Infinity

Re: Forum i opinie o inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Postautor: Infinity » 11 maja 2017, 14:19

Witam wszystkich i Ciebie Sieka, mam pytanie jak jest z tym MPEC? Ponieważ naklejki łatwo nakleić (w klatkach są że jest tam węzeł MPEC), ale sprawdziłam i MPEC nie ma wpisu do ksiąg wieczystych z możliwości korzystania z miejsca gdzie jest węzeł MPEC (o ile jest?) a Tauron ma wpis, ponieważ również w piwnicy mieszczą się urządzenia. Pan notariusz na moje pytanie o to zmieszał się i powiedział, że widocznie przegapili sobie termin o wpis, a ja nie wierzę, że taka firma mogła przegapić termin. Martwi mnie to ponieważ obawiam się, że węzeł jest a i tak wodę mamy z kotła na gaz... poza tym podczas podpisywania aktu notarialnego w rozmowie też wyszło, że MPEC będzie tylko w budynku A, a w pozostałych nie. Czy ktoś to sprawdzał? Najlepiej byłoby to sprawdzić bezpośrednio w MPEC, chyba że ktoś ma pewne info.

Budynek jest zrobiony fajnie i z dobrych materiałów, ale zdecydowanie deweloper powinien nauczyć się rozmawiać z klientami, ponieważ przez te wszystkie ich kłamstwa zniechęcają niepotrzebnie ludzi, bo to jest naprawdę dobra i solidna inwestycja. Wszystko jest zrobione z bardzo dobrych materiałów, przemyślane i estetyczne. Jeśli wiedzieli, że mają problem z oddaniem budynku A bo muszą mieć skończony D to mogli powiedzieć, że po prostu czekają na to, a tak to nie wiadomo było o co chodzi. Ponadto mówili, że już na dniach będzie, że nie wiedzą czemu itd, a wystarczyło powiedzieć że będzie wtedy i wtedy bo to i to. Tak się buduje zaufanie. Poza tym z MPEC też notorycznie mijali się z prawdą, twierdząc, że już ma być, już będzie a wcale nic nie było. Teraz tylko mam nadzieję, że ten węzeł faktycznie jest podłączony do budynku. Dajcie znać. Pozdrawiam

Zakolanin

Re: Forum i opinie o inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Postautor: Zakolanin » 28 cze 2017, 20:13

Cześć,

CO i ciepła woda jest z MPEC we wszystkich budynkach. Węzeł MPEC jest faktycznie tylko w budynku A, ale obsługuje on wszystkie budynki i to mieszkańcy pozostałych budynków mają wpis w księgach budynku A, że mogą korzystać z tego węzła. Jest też już pozwolenie na użytkowanie wszystkich budynków i jest w nim już jasno, że jest MPEC, a nie ma żadnych kotłów gazowych. Pozdrawiam.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”