Mieszkanie na parterze - problem

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Remidiusz

Re: Mieszkanie na parterze - problem

Postautor: Remidiusz » 18 sty 2022, 16:18

robcio pisze:
Remidiusz pisze:Chodzi o to że mieszkanie jest naprawdę super - wiele osób chce go odkupić. Problemem jest tylko łażenie pod oknem. Po co typ tam chodzi?

Zdefiniuj gdzie chodzi bo jeśli po twojej części (po twoim ogródku) to możesz coś z tym zrobić w porozumieniu ze wspólnota mieszkaniowa (może jeszcze deweloperem), natomiast jeśli mieszkanie np. balkonem przylega do chodnika nic nie możesz zrobić bo chodnik jest przeznaczony do ruchu pieszych… i nie możesz zakazać przechodu na chodniku jaki jest pewnie ujęty w planie inwestycji bo masz takie widzimisie…

No chodzi poza oknem. Znaczy po chodniku moim. Jak mam otwarte drzwi balkonowe i dostrzegę że drepcze to krzyknę „ znowu lezie” żeby wiedział że mi to nie pasuje, ale żeby mnie nie dostrzegł. Nie wiem w sumie co zrobić, ale dzisiaj łażone było ze 20 razy albo więcej :(

rydler32

Postautor: rydler32 » 18 sty 2022, 16:50

jak to Twój chodnik to możesz zagrodzić albo postawić jakieś donice żeby nie było przejścia ;)

Pixi

Postautor: Pixi » 18 sty 2022, 21:12

Jedyne chyba wyjście to zgoda od dewelopera na ogrodzenie terenu ogródka który do Ciebie należy. W innym wypadku nawet jak dasz donice to albo dzieci albo psy będą biegać pod Twoimi oknami.

Remidiusz

Postautor: Remidiusz » 18 sty 2022, 22:52

Dzwoniłem i rzekomo chodnik nie należy do mnie ale i tak w to nie wierzę :!: Jakim prawem się pytam skoro przylega do mojego ogródka, a jak się pałętają tam i nazad to mnie to strasznie irytuje :evil:

robcio

Postautor: robcio » 18 sty 2022, 23:42

Myślę, że to nie jest sprawa wiary czy jej braku, a sprawa dokumentów jakie Pan podpisał w toku transakcji zakupu nieruchomości. Zachęcam je dokładnie przeczytać, w nich musi być precyzyjnie ujęte co jest Pańskie, a co nie. W dodatku pewnie jest i rzut mieszkania wraz z ogródkiem i rzut całości budynku pokazujący co jest częścią wspólną itd.

Glapa

Postautor: Glapa » 19 sty 2022, 2:00

Pod koniec roku sprzedasz za 20k za metr i po nerwach.

nanu

Postautor: nanu » 19 sty 2022, 10:14

Remidiusz pisze:Dzwoniłem i rzekomo chodnik nie należy do mnie ale i tak w to nie wierzę :!: Jakim prawem się pytam skoro przylega do mojego ogródka, a jak się pałętają tam i nazad to mnie to strasznie irytuje :evil:

A jak jest w dokumentach? Jak jest w umowie notarialnej?

Ja mieszkam w takim bloku gdzie nikt nie ma swoich ogródków. Wszystkie tereny wokół bloku są wspólne ale jest jedna osoba, która ma z tym wielki problem i uważa, że trawa i krzaki pod jej oknami są tylko jej i bezprawnie (dowiadywałam się) zakazuje tam chodzić.

Tak więc radzę bardzo dokładnie dowiedzieć się jaki jest stan prawny tego terenu, a nie "bo mi się wydaje i ja tak chcę".

inwestorzzagranicy

Postautor: inwestorzzagranicy » 19 sty 2022, 11:15

Przestań patrzeć przez okno i trolować :!:

Remidiusz

Postautor: Remidiusz » 19 sty 2022, 16:59

Jakby przestali chodzić to nie byłoby problemu. Dzisiaj znowu to samo :!: A jeszcze jakiś typ szurał i ciągnął paletę pustaków jakby nie mógł jej podnieść :x

Rak

Postautor: Rak » 19 sty 2022, 19:28

taki masz chodnik czy inny, ze wszyscy po nim laza ?

Obrazek

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”