Cześć,
udało mi się dotrzeć do informacji odnośnie pradnika białego. Przy ulicy Pachońskiego powstaną nowe bloki od Hreit S.A.
Informacje o inwestycji znajdują się tutaj:
pachonskiegosky.pl
Znacie coś więcej na temat tego inwestora itp.? Nie mogę znaleźć nic w sieci, coś tam o Rumii i ich problemach z odbiorem mieszkań widziałem.
Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
-
Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Ceny od 12k albo pewnie i więcej?
AdamKownacik pisze:Ceny od 12k albo pewnie i więcej?
A te 72 m2?
Venya97 pisze:AdamKownacik pisze:Ceny od 12k albo pewnie i więcej?
A te 72 m2?
Ale @AdamKownacik, podajesz tu jakąś konkretną informację, czy to gdybanie oparte o Twoje widzimisię?
Swoją drogą zdaje się, że inwestycja powstaje tuż przy linii kolejowej, która przebiega w tej okolicy. Orientujecie się jak dużo pociągów tam jeździ w ciągu doby i czy to może być uciążliwe dla przyszłych mieszkańców, czy to raczej sprawa którą można pominąć?
Ceny w tej inwestycji to około 9,5-13 tys zł. Martwi mnie tylko, ze ten inwestor ma rozpoczęte wszędzie budowy, które nie są ukończone. Dotarłem do różnych informacji, gdzie wszędzie są opóźnienia w odbiorach o ponad 1 rok… brak zgód na użytkowanie.
gdansk.tvp.pl/57769265/odc-03012022
Osiedle Formeli 17 i Wiejska 13 w Rumi.
gdansk.tvp.pl/57769265/odc-03012022
Osiedle Formeli 17 i Wiejska 13 w Rumi.
Master pisze:Swoją drogą zdaje się, że inwestycja powstaje tuż przy linii kolejowej, która przebiega w tej okolicy. Orientujecie się jak dużo pociągów tam jeździ w ciągu doby i czy to może być uciążliwe dla przyszłych mieszkańców, czy to raczej sprawa którą można pominąć?
Ja mieszkam blisko tych torów i niedlugo przeprowadzę się jeszcze bliżej.
Tam jeżdżą tylko pociągi towarowe. Jak często? Nigdy nie liczylam ale zdecydowanie częściej latają samoloty nad głowami w tym miejscu

Potwierdzam, same tory nie są kłopotem ale samoloty to niesamowita bolączka tej dzielnicy (a dokładniej tego miejsca bo te samoloty latają idealnie nad tym rejonem
)

span pisze:Potwierdzam, same tory nie są kłopotem ale samoloty to niesamowita bolączka tej dzielnicy (a dokładniej tego miejsca bo te samoloty latają idealnie nad tym rejonem)
Eee tam. Kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie samoloty są tak samo uciążliwe jak samochody jeżdżące Pachońskiego. No są. Słychać je. Czasami któryś przejedzie/przeleci z wielkim warkotem silnika aż uszy bolą ale to raz na jakiś czas i potrwa sekundy. Ale żeby to sprawiło, że żałuję mieszkania tu - nie. Ale może ja mam po prostu inny próg "uciążliwości dźwięków", bo całe życie mieszkam w mieście. Chociaż mój mąż wychował się na wsi gdzie siłą rzeczy był całkiem inny poziom intensywności tego typu dźwięków i jemu tak samo samoloty, samochody i pociągi nie przeszkadzą.
Scream2 pisze:Osiedle Formeli 17 i Wiejska 13 w Rumi.
Ale przy tych inwestycjach widziałem nazwę North Stat, więc to na pewno ta sama firma?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”