Gołębie na balkonach - jak sobie z nimi radzić i jak je przegnać?
Gołębie na balkonach - jak sobie z nimi radzić i jak je przegnać?
Ma ktoś jakis skuteczny sposób na gołębie, które przylatują na balkony?
Re: Gołębie na balkonach - jak sobie z nimi radzić i jak je przegnać?
Tak... broń gładkolufowa - jest bez pozwolenia. Tylko później zejdź na parter i pozbieraj ofiarę 

Sposoby na gołębie na balkonie - jak sobie z nimi radzić i jak je przegnać?
Ja widziałem, że niektórzy zakładają na balkonach sztuczne ptaki
Choć nie jest to specjalnie ładne, bo jednak ma się ptaszysko przed oknem, ale takie przynajmniej nie brudzi
Ktoś potwierdzi, że to skuteczna metoda radzenia sobie z takimi problemami?

niestety gołębie stosunkowo szybko zaprzyjaźniają się z tymi plastikowymi ptakami i poza szpeceniem balkony nie pełnią one żadnej funkcji
Faktycznie ptak w wersji siedzącej nic nie pomaga, ale taki z rozpostartymi skrzydłami (można kupić za ok. 20 pln) podwieszony na balkonie na sznurku, już odstrasza, bo ciągle się lekko buja i ptakom prawdziwym nie starcza odwagi:-) polecam! brzydkie to jak mało co, ale działa:-)
Njalepszym rozwiązaniem jest coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=7G8UQwAxASo
Wiem,że działa to gdzieś w okolicy Ronda Matecznego "w kampusie korpo" co kilka godzin jest urochamiany automatycznie głos sokoła noi rzeczywiście nie ma tam w ogóle gołebi ..
https://www.youtube.com/watch?v=7G8UQwAxASo
Wiem,że działa to gdzieś w okolicy Ronda Matecznego "w kampusie korpo" co kilka godzin jest urochamiany automatycznie głos sokoła noi rzeczywiście nie ma tam w ogóle gołebi ..
Nie wiem czy to dobry pomysł. Wyobraż sobie, że każdy na balkonie zainstaluje takie coś i o róznych porach bedzie puszczał odgłos. Myśle, że gołębie to odstarszy ale i nam zacznie przeszkadzać jak nie bedzie mozna odpocząć w spokoju. Ja mam kruki plastikowe na balkonie i do mnie nie przylatują, natomiast siadaja na dachu i zatsanawiam się nad możliwością zainstalowania tam kolców.
No oczywiście -prawda.
Bardziej myślałam, żeby wspomnieć na spotkaniu żeby na coś takiego wyłożyć kasę z myślą o wszystkich mieszkańcach ,a zainstalwoac to gdzieś na dachu
Bardziej myślałam, żeby wspomnieć na spotkaniu żeby na coś takiego wyłożyć kasę z myślą o wszystkich mieszkańcach ,a zainstalwoac to gdzieś na dachu

Nie wiem, od której strony jest problem z ptakami, ale ludzie nade mną mają zainstalowanego na balkonie jakiegoś ptaszka odstraszającego, a ja jak mieszkam pół roku to ptaka w okolicy balkonu nie widziałem, nawet śladów po pobycie nie dopatrzyłem się 

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”