Dane o cenach nieruchomości / mieszkań i domów w Krakowie i w Polsce z portalu rynekpierwotny.pl

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
ralf

Dane o cenach nieruchomości / mieszkań i domów w Krakowie i w Polsce z portalu rynekpierwotny.pl

Postautor: ralf » 03 gru 2021, 11:45

pozdro pisze:Widzieliście to cudo ?
bigdata.rynekpierwotny.pl/ceny-nieruchomosci/krakow

Fajne, im więcej takich narzędzi tym lepiej. Sprawdziłem moją okolicę gdzie sporo się buduje ale na mapie pusto. Jak się okazuje ofert nie ma jeszcze na stronach deweloperów, inwestycje dopiero wychodzą z ziemi. Chociaż pamiętam czasy kiedy na tym etapie połowa była już sprzedana.

SmokWawelski

Re: Dane o cenach nieruchomości / mieszkań i domów w Krakowie i w Polsce z portalu rynekpierwotny.pl

Postautor: SmokWawelski » 03 gru 2021, 13:44

ralf pisze:

Fajne, im więcej takich narzędzi tym lepiej. Sprawdziłem moją okolicę gdzie sporo się buduje ale na mapie pusto. Jak się okazuje ofert nie ma jeszcze na stronach deweloperów, inwestycje dopiero wychodzą z ziemi. Chociaż pamiętam czasy kiedy na tym etapie połowa była już sprzedana.

Popyt rosnie, podaz spada. Taniej w 2022 nie bedzie...

luc

Re: Dane o cenach nieruchomości / mieszkań i domów w Krakowie i w Polsce z portalu rynekpierwotny.pl

Postautor: luc » 03 gru 2021, 15:34

ralf pisze:

Ale to nie jest tylko analiza ofert z jednego serwisu ogłoszeniowego? Jest ich wiele i zazwyczaj oferty nie są wrzucane na wszystkie. Wielu deweloperów w ogóle nie korzysta z takiego pośrednictwa. Budimex np. chyba nie wrzucał w ogóle swoich inwestycji na portale ogłoszeniowe.

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 03 gru 2021, 15:49

Potwierdzam patrząc po wielu miastach brakuje wielu aktualnie dostępnych inwestycji...

span

Postautor: span » 03 gru 2021, 18:37

luc pisze:
ralf pisze:

Ale to nie jest tylko analiza ofert z jednego serwisu ogłoszeniowego? Jest ich wiele i zazwyczaj oferty nie są wrzucane na wszystkie. Wielu deweloperów w ogóle nie korzysta z takiego pośrednictwa. Budimex np. chyba nie wrzucał w ogóle swoich inwestycji na portale ogłoszeniowe.

Na rynekpierwotny.pl jest zdecydowana większość inwestycji. (i budimex tez ma dodaje np. Fredry 6) Jak coś to podaj przykład dewelopera/inwestycji która tam się w ostatnim czasie nie znalazła (nie mówimy o jakiś dwupiętrowych januszexach bez garaży) ;)

ralf

Postautor: ralf » 03 gru 2021, 18:49

span pisze:Na rynekpierwotny.pl jest zdecydowana większość inwestycji. (i budimex tez ma dodaje np. Fredry 6) Jak coś to podaj przykład dewelopera/inwestycji która tam się w ostatnim czasie nie znalazła (nie mówimy o jakiś dwupiętrowych januszexach bez garaży) ;)

Proszę bardzo, ten sam rejon, nie ma ani jednej, 4-pietrowe z garażami:
nadruczajem.pl
apartamentypiltza.pl

span

Re: Ceny mieszkań w Krakowie i w Polsce - tylko nowe wywiady, artykuły i informacje

Postautor: span » 03 gru 2021, 18:55

ralf pisze:
span pisze:Na rynekpierwotny.pl jest zdecydowana większość inwestycji. (i budimex tez ma dodaje np. Fredry 6) Jak coś to podaj przykład dewelopera/inwestycji która tam się w ostatnim czasie nie znalazła (nie mówimy o jakiś dwupiętrowych januszexach bez garaży) ;)

nadruczajem.pl
apartamentypiltza.pl

Nad ruczajem dopiero tydzień temu jakoś otworzyło biuro sprzedaży wiec spokojnie, a apartamenty piltza maja już przygotowana witrynę: rynekpierwotny.pl/oferty/makadam/apartamenty-piltza-krakow-debniki-12362

ralf

Postautor: ralf » 03 gru 2021, 19:04

span pisze:
ralf pisze:

nadruczajem.pl
apartamentypiltza.pl

Nad ruczajem dopiero tydzień temu jakoś otworzyło biuro sprzedaży wiec spokojnie, a apartamenty piltza maja już przygotowana witrynę: rynekpierwotny.pl/oferty/makadam/apartamenty-piltza-krakow-debniki-12362

Ale na mapie nie ma, a budynek już chyba gotowy, prawie wszystko sprzedane.

Peace

Postautor: Peace » 04 gru 2021, 11:12

span pisze:Na rynekpierwotny.pl jest zdecydowana większość inwestycji. (..) Jak coś to podaj przykład dewelopera/inwestycji która tam się w ostatnim czasie nie znalazła (nie mówimy o jakiś dwupiętrowych januszexach bez garaży) ;)

Wpisałem Kraków Grzegórzki, brakuje:
- Masarska 6,
- Fabryczna City,
- Grzegórzki Park (aktualnie 7 i 8 blok)
- Wiślane Tarasy (budynek W)
- Grzegórzecka 77,
- Zakątek Dąbie.

Warto wspomnieć, że np. poprzednie etapy Grzegórzki Park, czy Wiślanych są w archiwalnych inwestycjach.

Postawiłbym tezę, że rynekpierwotny zaczął tracić rynek reklamowy stąd też ta trudna do zrozumienia analiza jakoby wystąpił tak drastyczny spadek inwestycji, no chyba że Grzegórzki takie wyjątkowe zarówno z budowaniem jak i omijaniem tego portalu ;)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”