Porównanie os. Przybyszewskiego 64 do innych osiedli mieszkaniowych w Krakowie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Mar G

Re: Porównanie os. Przybyszewskiego 64 do innych osiedli mieszkaniowych w Krakowie

Postautor: Mar G » 26 lis 2021, 19:15

Ibum1 pisze:
rado pisze:
Mar G pisze:nawet i Google może pokazać bliżej prawdy - tylko trzeba umieć narzędzie używać.

był tu już taki, który na P64 szedł z Rynku przez Bonarkę i pisał, że daleko

A Ty umiesz zaznaczyć Park Jordana na mapach ? I zaznaczyc spacer z lokalizacji Przyybyszewskiego 64, a nie spod basenu AGH ?

Znam wystarczajaco dobrze tamte okolice bo mieszkalem chwile na osiedlu Salwatora i chodzilem na ten basen AGH, błonia i do Parku Jordana i nawet jeśli google delikatnie zawyzaja czas spaceru to jest to bliżej 20 minut niż 3 czy 10 minut.

https://imgur.com/a/AfgPAJx
Obrazek

Jezeli będzie bramka przy IV etapie, to błonia realnie 10min, park Jordana 15 min. Mar G zaznaczył czerwonymi krzyżykami lokalizację bramki i lokalizację wejścia do parku przy stadionie Wisły, obok domu kultury. Szłam ta droga w lecie z córką na plac zabaw i wyszło ok 15 min spacerem z 3,5 latka ( cześć spaceru 'na raczkach'), to będzie od bramki 1,1-1, 2km

oznaczyłem mu krzyżykami - ale widzisz - nie doceniamy czasem deficytów interlokutorów.
dla nich google to wyrocznia

pozdro

Re: Porównanie os. Przybyszewskiego 64 do innych osiedli mieszkaniowych w Krakowie

Postautor: pozdro » 27 lis 2021, 7:39

E to widze, że odległość do parku jordana czy AGH jak odemnie z N5D, a myślałem, że bliżej. Tylko ja spokojnymi uliczkami a nie w spalinach Buszkostrady i Reymontostrady wtłaczające ruch z autostrady Balickiej

pitipiti

Postautor: pitipiti » 27 lis 2021, 19:27

pozdro pisze:E to widze, że odległość do parku jordana czy AGH jak odemnie z N5D, a myślałem, że bliżej. Tylko ja spokojnymi uliczkami a nie w spalinach Buszkostrady i Reymontostrady wtłaczające ruch z autostrady Balickiej

Jeżeli w sobotę rano wszedłeś na to forum tylko po to żeby dopiec mieszkańcom tego osiedla, to musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem.

Wszystkie dobrego!

Mar G

Postautor: Mar G » 27 lis 2021, 21:27

pitipiti pisze:
pozdro pisze:E to widze, że odległość do parku jordana czy AGH jak odemnie z N5D, a myślałem, że bliżej. Tylko ja spokojnymi uliczkami a nie w spalinach Buszkostrady i Reymontostrady wtłaczające ruch z autostrady Balickiej

Jeżeli w sobotę rano wszedłeś na to forum tylko po to żeby dopiec mieszkańcom tego osiedla, to musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem.

Wszystkie dobrego!

wiesz, to ten następny dla którego 27 min = 10 min a 2.2 km = 1 km. : ))

ale urosło pokolenie ...
Załączniki
PJ.jpg
PJ.jpg (105.62 KiB) Przejrzano 3613 razy
Ostatnio zmieniony 28 lis 2021, 12:52 przez Mar G, łącznie zmieniany 1 raz.

mefiu84

Postautor: mefiu84 » 28 lis 2021, 12:21

To tam jest N5D, dobrze wiedzieć.

Nowy

Postautor: Nowy » 01 gru 2021, 18:08

rado pisze:
pitipiti pisze:Może dlatego, że na tym osiedlu masz 3minuty pieszo do dosyć dużego placu zabaw jakim jest park Jordana? A prosto z klatki wychodzisz na błonia, alejkę spacerowa do Rudawy, masz 300 metrów do basenu/siłowni ? W 10 minut na nogach docierasz do lasku wolskiego, obok jest młynówka, z 5 wybiegów dla psów, kilka stadnin koni...

2KM pokonujesz w 3 minuty? Bo google pokazuje z Przybyszewskiego 64 do Parku Jordana 1,9 km i 23 minuty.

Samochodem w tyle nie dojedziesz. Rozumiem obronę swojego ale niech fakty przystaja do rzeczywistości.

Nieźle, ja chyba nie dałbym dary w 3 min z P64 do Parku Jordana dojść :D Za to bloki Avii / Orlińskiego graniczą z nowym parkiem, całkiem ciekawie zaprojektowanym. W takiej odległości, jak Park Jordana od P64 albo bliżej, to jest Park Lotników Polskich - największy w Krakowie. Nie wiem gdzie masz klatkę, że wychodzisz z niej na Błonia :D Ale przy Avii / Orlińskiego jest też stare lotnisko, zwłaszcza jego zachodnia część, to duże tereny zielone (połączone z Parkiem Lotników). Nie mówiąc o Parku Skalskiego czy Parku Tysiąclecia też w bliskim sąsiedztwie. Do tego Muzeum Lotnictwa Polskiego, Ogród Doświadczeń, powstające w hangarze praktycznie na osiedlu Muzeum Inżynierii Miejskiej, budowany obok Cogiteon. Dostęp pieszo do trzech centrów handlowych (Czyżyny, Serenada, Krokus), basen przy osiedlu, nawet dwa (przy SP 155 i Comarch), linia tramwajowa na Jana Pawła II i Autobusy na Wiślickiej, kino w Krokusie i Park Wodny. Niedaleko kilka dużych centrów biurowych - jak przy Rondzie Barei, przy Życzkowskiego / Jana Pawła II, przy Rondzie Mogilskim. Do tego mnóstwo usług w parterach bloków wzdłuż ul. Orlińskiego. No i też sporo infrastruktury w okolicy, jak szkoły i przedszkola - to tak, jeśli już tak się licytujemy. Aaaaaa, zapomniałbym, też są mieszkania z widokiem na kopiec, a nawet na trzy kopce (Kraka, Kościuszki i Piłsudskiego - to wychodzi na to, że powinno być 3x drożej ;)

W zasadzie, to dziwię się, że P64 ktoś chciał kupować, ze takie pieniądze, ale możliwe, że to jeszcze życie zweryfikuje :)

Mar G

Postautor: Mar G » 01 gru 2021, 21:18

Nowy pisze:
rado pisze:
pitipiti pisze:Może dlatego, że na tym osiedlu masz 3minuty pieszo do dosyć dużego placu zabaw jakim jest park Jordana? A prosto z klatki wychodzisz na błonia, alejkę spacerowa do Rudawy, masz 300 metrów do basenu/siłowni ? W 10 minut na nogach docierasz do lasku wolskiego, obok jest młynówka, z 5 wybiegów dla psów, kilka stadnin koni...

2KM pokonujesz w 3 minuty? Bo google pokazuje z Przybyszewskiego 64 do Parku Jordana 1,9 km i 23 minuty.

Samochodem w tyle nie dojedziesz. Rozumiem obronę swojego ale niech fakty przystaja do rzeczywistości.

Nieźle, ja chyba nie dałbym dary w 3 min z P64 do Parku Jordana dojść :D Za to bloki Avii / Orlińskiego graniczą z nowym parkiem, całkiem ciekawie zaprojektowanym. :)

zawsze mnie bawi do łez ta wymuszona ekscytacja "parkiem" przy Avii ...
nic tylko usiąść podczas upału i złapać oddech : ))
Załączniki
aviaa.jpg
aviaa.jpg (100.45 KiB) Przejrzano 3067 razy

jacke

Postautor: jacke » 01 gru 2021, 21:42

Mar G pisze:zawsze mnie bawi do łez ta wymuszona ekscytacja "parkiem" przy Avii ...

E no co ty, fajny! Na pewno lepiej się prezentuje niż "plac zabaw" na p64
Obrazek

Adam01

Postautor: Adam01 » 01 gru 2021, 21:47

Mar G pisze:
Nowy pisze:
rado pisze:2KM pokonujesz w 3 minuty? Bo google pokazuje z Przybyszewskiego 64 do Parku Jordana 1,9 km i 23 minuty.

Nieźle, ja chyba nie dałbym dary w 3 min z P64 do Parku Jordana dojść :D Za to bloki Avii / Orlińskiego graniczą z nowym parkiem, całkiem ciekawie zaprojektowanym. :)

zawsze mnie bawi do łez ta wymuszona ekscytacja "parkiem" przy Avii ...

Ale paskudne betonowe bloczyska na tej Avii :shock: Ciężko nie zwymiotować :?

Mar G

Postautor: Mar G » 01 gru 2021, 21:53

jacke pisze:
Mar G pisze:zawsze mnie bawi do łez ta wymuszona ekscytacja "parkiem" przy Avii ...

E no co ty, fajny! Na pewno lepiej się prezentuje niż "plac zabaw" na p64
Obrazek

zwłaszcza, że ma służyć kilkunastu tysiącom osób . perełka na czas zmian klimatu. można przy okazji podgrzać kebaba na betonie z lokalu na parterze bloku - prawdziwy high life

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”