Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ibum1

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Ibum1 » 19 lis 2021, 20:10

Mar G pisze:
Ibum1 pisze:U mnie mieszkanie się zgadza z pomiarami geodezyjnymi, a blony wychodzą pomiędzy powierzchnia podana do rozliczenia a ta ofertowa. Wygląda na to, że powierzchnia ofertowa to powierzchnia całego balkonu, a ta z rozliczenia jest mniejsza o obróbki blacharskie

To dobre informacje. Zwłaszcza wobec cen nad rowem po drugiej stronie ulicy - 14-17 k/ m2 ...

Zwariowały te ceny. Przy większych metrażach robi się niezła sumka.

pitipiti

Postautor: pitipiti » 19 lis 2021, 20:12

Zgadzam się. Milutko było kupować mieszkania w pakiecie po 7k 8-)

Pixi

Postautor: Pixi » 19 lis 2021, 20:25

Ekopark to jednak trochę inny standard i target klienta, wysokość mieszkania do życia a nie 2,5 jak w bloku z wielkiej płyty. Atal pod wynajem super przy tamtych cenach tym bardziej, dla rodziny już niezbyt.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 19 lis 2021, 20:26

pitipiti pisze:Zgadzam się. Milutko było kupować mieszkania w pakiecie po 7k 8-)

Na Przybyszewskiego po 7k kupowałeś? Netto?
Oczywiście, jak można wiedziec. Wiadomo zakupy hurtowe rządzą się swoimi prawami ;)

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 19 lis 2021, 20:29

Pixi pisze:Ekopark to jednak trochę inny standard i target klienta, wysokość mieszkania do życia a nie 2,5 jak w bloku z wielkiej płyty. Atal pod wynajem super przy tamtych cenach tym bardziej, dla rodziny już niezbyt.

Zgadza się, ale jednak różnica jest już 2 krotna. Nie wiem czy wypasione części wspólne rekompensują miejsca na platformach i zalane garaże, tym bardziej przy tej różnicy w cenie. Sprzedaż Ekoparku idzie świetnie, także jednak ludziom cena nie przeszkadza. Ja tam wolę po sąsiedzku sporo większe mieszkanie za tą samą cenę.

Pixi

Postautor: Pixi » 19 lis 2021, 20:58

Ibum1 pisze:
Pixi pisze:Ekopark to jednak trochę inny standard i target klienta, wysokość mieszkania do życia a nie 2,5 jak w bloku z wielkiej płyty. Atal pod wynajem super przy tamtych cenach tym bardziej, dla rodziny już niezbyt.

Zgadza się, ale jednak różnica jest już 2 krotna. Nie wiem czy wypasione części wspólne rekompensują miejsca na platformach i zalane garaże, tym bardziej przy tej różnicy w cenie. Sprzedaż Ekoparku idzie świetnie, także jednak ludziom cena nie przeszkadza. Ja tam wolę po sąsiedzku sporo większe mieszkanie za tą samą cenę.

Części wspólne, bardziej kameralna zabudowa - choć kolejny etap spory ale nadal niższa zabudowa, wysokość mieszkań 2,7m, mniejsza szansa krótkiego najmu. Dla mnie atal niestety też kolorystycznie i bryłą przytłacza, dzięki tak dużej zabudowie mogli obniżyć cenę za m. I powinnismy porównywać ceny na tamtym etapie sprzedaży, nie teraz, czyli atal 8 a ekopark 11-12.

A zalane garaże to w obu inwestycjach w tym roku były.

Mar G

Postautor: Mar G » 19 lis 2021, 21:17

Ibum1 pisze:

weź pod uwagę, że ten kolejny etap jest już na plecach parkingu Merca - widok co najwyżej na rów melioracyjny, biurowiec lub wcześniejsze etapy.
i usytuowanie okien głównie wschód /zachód z mapki wygląda.

standard lepszy , ale nie za 80% wyższą cenę. ale to poprawia rentowność naszych zakupów 8-9 k skoro okolica w kleszczach 15-20 k się znalazła (Eko i Błonie).

ClaudiaC

Postautor: ClaudiaC » 20 lis 2021, 9:51

Tutaj są nieporównywalnie lepsze układy, tam na 90 metrach mają wc w łazience i ślepe aneksy kuchenne :roll: 2,5m to normalna wysokość mieszkania i nie ma żadnej różnicy w wyższym, chyba ze ktoś chce na sile wymyślać :roll: Wykonanie jak na te cenę jest extra i deklasuje dużo droższe inwestycje. Przykładowo taka Saska Blu może się schować.

avagen

Postautor: avagen » 21 lis 2021, 14:01

W moim przypadku mieszkanie również zgadza się z pomiarami geodezyjnymi. Balkon jest mniejszy w porównaniu do pierwotnego projektu, natomiast komórka lokatorska jest większa (bez dopłaty).

Ogólnie odbiór bez większych problemów - do poprawki zostały tylko drobne rzeczy (przede wszystkim wykończenie balkonu, regulacja okien i kilka rys na szybach). Cała reszta w porządku.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 21 lis 2021, 16:08

avagen pisze:W moim przypadku mieszkanie również zgadza się z pomiarami geodezyjnymi. Balkon jest mniejszy w porównaniu do pierwotnego projektu, natomiast komórka lokatorska jest większa (bez dopłaty).

Ogólnie odbiór bez większych problemów - do poprawki zostały tylko drobne rzeczy (przede wszystkim wykończenie balkonu, regulacja okien i kilka rys na szybach). Cała reszta w porządku.

U mnie też niewiele poprawek typu okno do regulacji czy porysowana framuga. Komórka kolatorska również jest większa, bez dopłaty

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”