Zacienienie mieszkań od strony Wisły w inwestycji Apartamenty Bajeczna

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
Angrrr

Zacienienie mieszkań od strony Wisły w inwestycji Apartamenty Bajeczna

Postautor: Angrrr » 09 cze 2017, 17:19

Czy ktos z Państwa nabył mieszkanie z salonem na Wisłę?
Zastanawiam sie czy drzewa nie będą "minusem"...wszak sa raptem 4/5 metrów od lini balkonow. Powinny calkowicie zaslonic widok na Wisłę i wyciemnic mieszkanie. Z tego co wiem to korona drzew siega nawet powyżej ostatniego pietra...

pozdro

Re: Zacienienie mieszkań od strony Wisły w inwestycji Apartamenty Bajeczna

Postautor: pozdro » 09 cze 2017, 22:43

Na klimatyzacji zaoszczedzisz moze.

matwho

Postautor: matwho » 10 cze 2017, 17:29

tak, mieszkania wychodzace na Bulwary beda niestety ciemne. Ostatnio przechodzilem w srodku dnia, zero chmur i obawiam sie ze tam moze w ogole nie dochodzic bezposrednio swiatlo sloneczne... Do tego, jesli dobrze pamietam, salony sa dosc podluzne z oknami po jednej stronie, co moze potegowac wrazenie ciemnosci...

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 10 cze 2017, 18:47

A mi się wydaje, że nie będzie dramatu. Ja zwiedzałem mieszkanie w budynku C, w którym salon jest od strony zachodniej. Tam również drzewa praktycznie wchodzą na balkony. I nie miałem wrażenia by było ciemno. Ale widoku na ulicę też nie było, więc w budynkach A i B pewnie, gdy drzewa będą miały dużo liści, dobrego widoku na Wisłę nie będzie.
Weź pod uwagę, że te drzewa są wiekowe, więc pewnie niedługo polecą pod topór. Pani do dewelopera na moje pytanie czy drzewa przed budynkiem C będą jakoś przycinane powiedziała, że może te małe krzaki.
Na marginesie. Fajny plac zabaw (również dla dorosłych) robią bezpośrednio przy tamie. Można by jeszcze w ramach budżetu obywatelskiego wybudować tam boisko to siatkówki plażowej i kosza.

pozdro

Postautor: pozdro » 12 cze 2017, 8:51

Bedziesz jeszcze dziekowal za te drzewa i ze zaoszczedzisz na klimatyzacji. Promienie sloneczne i tak sie wedra bo to ekspozycja poludniowa. Normalnie mialbys saune w mieszkaniu i 40 stopni latem. Tak moze uda sie zmiescic w 25 stopniach. Tam sa duze okna wiec z doawietleniem nie bedzie problemu. Ja teraz mieszkam w cieniu budynku od zachodu i sie bardzo ciesze jak zawsze w czerwcu, lipcu nie dalo sie egzystowac w mieszkaniu to tutaj jest teraz elegancko. Alonce tez lekko bokami wpada i rozswietla. Okna duze to i tak bardzo jasno. Tam od poludnia to juz totalnie bedzie i slonecznie i troche przefiltrowane. Odnosnie widokow na wisle to tam puki co nie ma zbytnio co ogladac. Drzew nikt ci tam nie wytenie bo to bulwary wislane, pewnie za wyciecie groziloby dozywotnie wiezienie ;)

Angrrr

Postautor: Angrrr » 12 cze 2017, 9:29

@pozdro

Mysle, ze masz połowiczna racje. Zaliczam się do ludzi lubiących zachodnią ekspozycje, jej + i -.
Ogladalem tam mieszkanie ok godziny 16 w bardzo sloneczny dzien i pokoje od strony dziedzinca cale w słoncu, a salon ciągle calkiem jasny i przyjemnie chłodniejszy. Nowy plac zabaw tuż pod nosem budynku A(segment2).

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”