Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: pozdro » 02 lis 2021, 22:09

Jak za 7k to bierz i sie nie zastanawiaj. Blizej tk po 9-10k. A dojazd jest i bedzie ok. SKA z 3 przystanki 10min max. Tramwajem z 10 min pod Wieczysta. 10 min na Plac centralny. Dobre miejsce wbrew pozorom

Mondzik

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: Mondzik » 03 lis 2021, 0:01

Zdziwiła mnie ta cena i szukam haczyku :) chociaż mniejsze metrze faktycznie ponad 9k za metri tu już nie wiem kto taki chetny.. A podobno w kolejce rezerwacyjnej czekają.
Martwi mnie tylko wizja ronda pod blokiem, chociaż patrząc po ilości wjazdow na obwodnice tu będą lokalsi jechać. I kwestia przystanku pkp, gdzie może być faktycznie uciążliwe słuchać o "pociągu jadącym do Krakowa z peronu 1". I potencjalny tramwaj, chociaż to akurat pewnie za milion lat. No ale jednak w zawadzie życie na placu budowy przez kilka laat. A potem pewnie i tak zamienię na coś innego, więc kminie inwestycyjnie też.
Z informacji od dewelopera, ma być tam chyba 7 budynków, kolejny już wkrótce wrzucą w sprzedaż. Odległość miedzy blokami 70m więc wydaje się duża.a być też plac zabaw. Okna na wewnętrzny dziedziniec jak skończą kolejny etap mogą być całkiem przyjemne.

Z. Drugiej strony taka Nowa Siewna też z torami z dwóch stron i bliskością aleji plus planowane dodatkowe ślimaki to też rewelki nie ma a drożej.

djasmo

Postautor: djasmo » 03 lis 2021, 13:08

Mondzik pisze:Z. Drugiej strony taka Nowa Siewna też z torami z dwóch stron i bliskością aleji plus planowane dodatkowe ślimaki to też rewelki nie ma a drożej.

Skąd info o dodatkowych ślimakach? Jak byłem zainteresowany tą inwestycją to planowany był jeden ślimak... Mimo wszystko lokalizacyjnie chyba lepsza Nowa Siewna od tych Piastów - chociaż cena bardzo intrygująca jak na obecny poziom

Mondzik

Postautor: Mondzik » 03 lis 2021, 14:43

Przepraszam, nieprecyzyjne się wyraziłam, miałam na myśli rondka po zjeździe z obwodnicy, bo ma być jedno za torami tuż po zjeźdxie i drugie ppd blokiem.

Wiguś

Postautor: Wiguś » 03 lis 2021, 15:57

Mondzik pisze: Zdziwiła mnie ta cena i szukam haczyku : ) chociaż mniejsze metrze faktycznie ponad 9k za metri tu już nie wiem kto taki chetny.. A podobno w kolejce rezerwacyjnej czekają.
Martwi mnie tylko wizja ronda pod blokiem, chociaż patrząc po ilości wjazdow na obwodnice tu będą lokalsi jechać. I kwestia przystanku pkp, gdzie może być faktycznie uciążliwe słuchać o "pociągu jadącym do Krakowa z peronu 1". I potencjalny tramwaj, chociaż to akurat pewnie za milion lat. No ale jednak w zawadzie życie na placu budowy przez kilka laat. A potem pewnie i tak zamienię na coś innego, więc kminie inwestycyjnie też.
Z informacji od dewelopera, ma być tam chyba 7 budynków, kolejny już wkrótce wrzucą w sprzedaż. Odległość miedzy blokami 70m więc wydaje się duża.a być też plac zabaw. Okna na wewnętrzny dziedziniec jak skończą kolejny etap mogą być całkiem przyjemne.

Z. Drugiej strony taka Nowa Siewna też z torami z dwóch stron i bliskością aleji plus planowane dodatkowe ślimaki to też rewelki nie ma a drożej.

djasmo pisze:Skąd info o dodatkowych ślimakach? Jak byłem zainteresowany tą inwestycją to planowany był jeden ślimak... Mimo wszystko lokalizacyjnie chyba lepsza Nowa Siewna od tych Piastów - chociaż cena bardzo intrygująca jak na obecny poziom

Rozważałem obie inwestycje, żeby kupić mieszkanie ok 40 m2... Jeśli chodzi o Viva, to cena jest adekwatna do lokalizacji ale to niestety peryferia Krakowa i właśnie lokalizacja była jednym z czynników który sprawił, że wybrałem siewną. Druga kwestia to makabryczna ilość negatywnych opinii na temat dewelopera Victoria Dom pochodzących z Warszawy, miałem ciarki na plecach od ich ilości

Odnośnie Siewnej sam do tej pory zastanawiam się czy jest gdzieś haczyk, wszyscy znajomi którzy poznają cenę tak samo pytają jakim cudem tak blisko centrum w tej cenie... wybrałem tą inwestycję ze względu na duże przeszklenia, moim zdaniem świetną lokalizację i raczej pozytywne opinie o deweloperze choć ogólnie opinii w sieci jest niewiele, ponadto budzi moje zaufanie choćby stojące obok ich bocianie gniazdo, park wodny który do nich należy czy inwestycja przy dobrego pasterza. Jedyna rzecz która budziła moje wątpliwości to nacisk dewelopera by od razu podpisać umowę deweloperską - to dość niespotykane.

Kwestii hałasu (mieszkanie od strony 29 listopada) jakoś się nie boję, mieszkam obecnie przy szpitalu, i niedaleko torów tramwajowych i karetek i tramwajów nie słyszę z przyzwyczajenia.

Mieszkanie odbieram za rok i sam jestem ciekawy czy będzie w tym jakiś haczyk w tej cenie...

djasmo

Postautor: djasmo » 03 lis 2021, 16:00

Mondzik pisze:Przepraszam, nieprecyzyjne się wyraziłam, miałam na myśli rondka po zjeździe z obwodnicy, bo ma być jedno za torami tuż po zjeźdxie i drugie ppd blokiem.

Mogę prosić o źródło? Z wyłożonego planu zagospodarowania przestrzennego wynika, że może powstać droga KDD28 łącząca Aleje z Bociana i w tym miejscu ma być rondo. Bezpośrednio przy Alei był planowany wyjazd na tę drogę (ewentualnie ślimak).

izka

Postautor: izka » 03 lis 2021, 16:15

djasmo pisze:
Mondzik pisze:Przepraszam, nieprecyzyjne się wyraziłam, miałam na myśli rondka po zjeździe z obwodnicy, bo ma być jedno za torami tuż po zjeźdxie i drugie ppd blokiem.

Mogę prosić o źródło? Z wyłożonego planu zagospodarowania przestrzennego wynika, że może powstać droga KDD28 łącząca Aleje z Bociana i w tym miejscu ma być rondo. Bezpośrednio przy Alei był planowany wyjazd na tę drogę (ewentualnie ślimak).

Pomyliłeś/aś inwestycje. Mondzik pisze o rondkach przy Viva Piast...

Mondzik

Postautor: Mondzik » 03 lis 2021, 22:43

djasmo pisze:

Jak mowa o Siewnej to jest tak jak piszesz. Miałam na myśli Piasta.

Mondzik

Postautor: Mondzik » 03 lis 2021, 22:45

Wiguś pisze:
Mondzik pisze: Zdziwiła mnie ta cena i szukam haczyku : ) chociaż mniejsze metrze faktycznie ponad 9k za metri tu już nie wiem kto taki chetny.. A podobno w kolejce rezerwacyjnej czekają.

djasmo pisze:Skąd info o dodatkowych ślimakach? Jak byłem zainteresowany tą inwestycją to planowany był jeden ślimak... Mimo wszystko lokalizacyjnie chyba lepsza Nowa Siewna od tych Piastów - chociaż cena bardzo intrygująca jak na obecny poziom

Rozważałem obie inwestycje, żeby kupić mieszkanie ok 40 m2... Jeśli chodzi o Viva, to cena jest adekwatna do lokalizacji ale to niestety peryferia Krakowa i właśnie lokalizacja była jednym z czynników który sprawił, że wybrałem siewną. Druga kwestia to makabryczna ilość negatywnych opinii na temat dewelopera Victoria Dom pochodzących z Warszawy, miałem ciarki na plecach od ich ilości

Odnośnie Siewnej sam do tej pory zastanawiam się czy jest gdzieś haczyk, wszyscy znajomi którzy poznają cenę tak samo pytają jakim cudem tak blisko centrum w tej cenie... wybrałem tą inwestycję ze względu na duże przeszklenia, moim zdaniem świetną lokalizację i raczej pozytywne opinie o deweloperze choć ogólnie opinii w sieci jest niewiele, ponadto budzi moje zaufanie choćby stojące obok ich bocianie gniazdo, park wodny który do nich należy czy inwestycja przy dobrego pasterza. Jedyna rzecz która budziła moje wątpliwości to nacisk dewelopera by od razu podpisać umowę deweloperską - to dość niespotykane.

Kwestii hałasu (mieszkanie od strony 29 listopada) jakoś się nie boję, mieszkam obecnie przy szpitalu, i niedaleko torów tramwajowych i karetek i tramwajów nie słyszę z przyzwyczajenia.

Mieszkanie odbieram za rok i sam jestem ciekawy czy będzie w tym jakiś haczyk w tej cenie...

Dla mnie problemem są grzędy zamiast balkonów, masakra w Krakowie ciężko znaleźć coś co nie jest tylko wychodkiem na papierosa. Jest jedno wolne na parterze na Siewnej ale to jest tuż przy wejściu do klatki więc mało komfortowo. Na Piasta fajnie rozwiazali, jeden balkon ma prawie 12m a druhi niecałe 2m i to mnie przekonuje... Salon i wiekszy balkon wychodzą na wewnętrzną część dziedzińca.

michok

Postautor: michok » 21 lip 2022, 14:19

Dawno się tu nie logowałem i nie mogłem odzyskać swojego starego konta, więc założyłem nowe.

Na budowie victorii dużo się dzieje. Obserwuję i niestety! ale interbud będzie stawiać plac zabaw pod oknami drugiego etapu Viva piast ...

Ponadto nie wiem czy zauważyliście, ale bloki nie stoją symetrycznie i to te narożne większe mieszkania są schowane za ten sąsiadujący blok. W efekcie będąc na balkonie jesteśmy na widoku sąsiedniego bloku. A że stoją one bardzo blisko siebie, to jak dla mnie te mieszkania narożne tracą rację bytu...
Obrazek

Szkoda, bo same bloczki wyglądają ciekawie, ale widać, że będzie tam gęsto.

Można wiele złego pisać o Dom Budzie, ale zobaczcie jaka tam jest przestrzeń.

Viva piast oraz interbud to ścisk :/
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”