Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
asander

Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)

Postautor: asander » 29 paź 2021, 12:43

Etap III - ceny ok 12 tys. m2.

Widzę, że blisko estakada z tramwajem, był tam ktoś na wizji lokalnej, jak z hałasem gdy jedzie tam tramwaj, jest też zakręt, a czasami na pętlach tramwaje potrafią nieprzyjemnie piszczeć. Ktoś coś?

luukkaas

Postautor: luukkaas » 29 paź 2021, 15:19

asander pisze:Etap III - ceny ok 12 tys. m2.

Widzę, że blisko estakada z tramwajem, był tam ktoś na wizji lokalnej, jak z hałasem gdy jedzie tam tramwaj, jest też zakręt, a czasami na pętlach tramwaje potrafią nieprzyjemnie piszczeć. Ktoś coś?

Wiadomo, że hałas jakiś jest, ale ciężko żeby w mieście było całkowicie cicho. Torowisko jest w miarę nowe, więc tragedii nie ma. Najgorzej będzie w mieszkaniach z oknami na estakadę tramwajową. W pozostałych myślę, że nie powinno za bardzo słychać tramwajów.

luukkaas

Postautor: luukkaas » 29 paź 2021, 15:51

Co sądzicie o wykończeniu wejścia do klatki w pierwszym etapie? Jak dla mnie wygląda mocno niechlujnie, te duże odstępy pomiędzy płytami i masakryczna ilość zaślepek od śrub montażowych zdecydowanie nie wygląda dobrze.

Obrazek
Obrazek

Pixi

Postautor: Pixi » 29 paź 2021, 16:19

luukkaas pisze:Co sądzicie o wykończeniu wejścia do klatki w pierwszym etapie? Jak dla mnie wygląda mocno niechlujnie, te duże odstępy pomiędzy płytami i masakryczna ilość zaślepek od śrub montażowych zdecydowanie nie wygląda dobrze.

Obrazek
Obrazek

Te zaślepki straszne :shock:

asander

Postautor: asander » 29 paź 2021, 17:35

luukkaas pisze:Co sądzicie o wykończeniu wejścia do klatki w pierwszym etapie? Jak dla mnie wygląda mocno niechlujnie, te duże odstępy pomiędzy płytami i masakryczna ilość zaślepek od śrub montażowych zdecydowanie nie wygląda dobrze.

No jeśli macie tam mieszkanie i martwi Was taka pierdoła jak zaślepki to super :)
Serio, czy wszystko inne jest ok? Klatka schodowa, okna, akustyka, nadmiar wody opadowej, sąsiedzi, opłaty, zagospodarowanie otoczenia, wspólnota?

luukkaas

Postautor: luukkaas » 29 paź 2021, 18:33

asander pisze:

No jeśli macie tam mieszkanie i martwi Was taka pierdoła jak zaślepki to super :)
Serio, czy wszystko inne jest ok? Klatka schodowa, okna, akustyka, nadmiar wody opadowej, sąsiedzi, opłaty, zagospodarowanie otoczenia, wspólnota?

Póki co można ocenić tylko to co widać z zewnątrz, ale strach pomyśleć co będzie z resztą skoro na wejściu już widać taką fuszerkę. Może to nie jest rzecz wpływająca na jakość budynku, ale nie da się tego nie zauważyć wchodząc do klatki. Poza tym przy obecnych cenach mieszkań i dostępnych technologii chciałoby się wymagać, aby wykonanie było schludne i nieodbiegające od wizualizacji, którą wstawiam poniżej. Raczej nikt nie zgodziłby się na takie wykończenie swojego mieszkania, a przecież za wykończenie klatki płacą wszyscy.

Obrazek

Bartab

Postautor: Bartab » 29 paź 2021, 18:43

Wizualizacja nie jest w żaden sposób wiążąca, ma jedynie pokazywać mniej więcej styl i charakter wykończenia i tak w tym przypadku jest. Ja na żadne zaślepki nie zwróciłem uwagi, serio czepianie się takich dupereli to są trochę problemy pierwszego świata. Mi się klatki podobają, tak samo jak zagospodarowanie otoczenia budynku i sam budynek.

Pixi

Postautor: Pixi » 29 paź 2021, 20:03

Bartab pisze:Wizualizacja nie jest w żaden sposób wiążąca, ma jedynie pokazywać mniej więcej styl i charakter wykończenia i tak w tym przypadku jest. Ja na żadne zaślepki nie zwróciłem uwagi, serio czepianie się takich dupereli to są trochę problemy pierwszego świata. Mi się klatki podobają, tak samo jak zagospodarowanie otoczenia budynku i sam budynek.

Ciężko oceniać po dwóch zdjęciach ale dla mnie na pierwszy rzut oka wyglądało na nieskończone. Jeden człowiek nie zwróci uwagi na zaślepki a drugi już tak. To tak jak dla jednego płyta 60x60 będzie dużą płytką a dla innego dopiero 120x120 lub więcej. Co do czepiania się dupereli, to budowlane forum i rozmowa o standardzie wykończenia jest jak najbardziej w temacie forum.

Rak

Postautor: Rak » 29 paź 2021, 20:39

Receptą na wykończenie klatki może być wykończenie mieszkania, ktore może pomóc zapomnieć o klatce.. ;)

naiLo

Postautor: naiLo » 30 paź 2021, 11:52

Na F B można zobaczyć już fuszerki z odbioru jednego z mieszkań:
tiny.pl/9wpks

obraz_2021-10-30_115615.png
obraz_2021-10-30_115615.png (68.57 KiB) Przejrzano 4187 razy

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”