Zakup mieszkania na gruncie w użytkowaniu wieczystym - jakie niesie konsekwencje

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Scream2

Zakup mieszkania na gruncie w użytkowaniu wieczystym - jakie niesie konsekwencje

Postautor: Scream2 » 03 paź 2021, 17:18

Cześć,

trochę inny temat, ale nie chce zakładać kolejnego wątku. Znalazłem inwestycje, która by mi odpowiadała, natomiast bloki powstaną na gruncie z użytkowaniem wieczystym. Czy ktoś może wie jak to wyglada później w praktyce, jak grunt jest Skarbu Państwa? :)

Mar G

Re: Zakup mieszkania na gruncie w użytkowaniu wieczystym - jakie niesie konsekwencje

Postautor: Mar G » 03 paź 2021, 17:37

Scream2 pisze:Cześć,

trochę inny temat, ale nie chce zakładać kolejnego wątku. Znalazłem inwestycje, która by mi odpowiadała, natomiast bloki powstaną na gruncie z użytkowaniem wieczystym. Czy ktoś może wie jak to wyglada później w praktyce, jak grunt jest Skarbu Państwa? :)

dzięki słynnej ustawie wykupujesz zaraz po odbiorze za przysłowiowe grosze

gov.pl/web/rozwoj-technologia/przeksztalcenie-uzytkowania-wieczystego-we-wlasnosc

AdamKownacik

Re: Zakup mieszkania na gruncie w użytkowaniu wieczystym - jakie niesie konsekwencje

Postautor: AdamKownacik » 03 paź 2021, 18:20

Mar G pisze:
Scream2 pisze:Cześć,

dzięki słynnej ustawie wykupujesz zaraz po odbiorze za przysłowiowe grosze

gov.pl/web/rozwoj-technologia/przeksztalcenie-uzytkowania-wieczystego-we-wlasnosc

Chyba nie dokońca za grosze ale OK :P

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”