Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Re: Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum

Postautor: Rak » 01 paź 2021, 21:54

Ja p...oby wyszło na dobre.

teamfm

Re: Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum

Postautor: teamfm » 01 paź 2021, 22:28

To się już robi skur**ństwo

inwestorzzagranicy

Postautor: inwestorzzagranicy » 01 paź 2021, 22:47

mop pisze:No oni bo się cena zmieniła, a nowej nie będzie bo mnie nie stać..

Przyjacielu, wiecej wiary w siebie!
Nie kupuj teraz jak kupują wszyscy, banacha za 9k to była i tak marna cena.
Koszt budowy w takim miejscu dla dewelopera to max 5.5k /metr.

Poczekaj, daj ludziom sie obkupić nawet za te 11, kupisz jak ceny spadną.

Rak

Postautor: Rak » 01 paź 2021, 22:49

Z mieszkajwmiescie.pl/inwestor na czerwono i podkreślone tam mają:

"Cele przyświecające każdej realizacji spółki Henniger Investment są zbieżne z misją i wizją firmy zawartej w Idei 3S.

Składają się na nią: szczerość na każdym poziomie działania i komunikacji, solidność w wykonaniu i dostarczeniu mieszkań oraz szacunek dla klienta, rodziny, miasta i środowiska.
"

Conajmniej dwa S właśnie stracili.
Tu właśnie pokazali jak głęboko mają szacunek i szczerość (co dla mnie oznacza jawność oferty).

Po zalewaniu na bronowicach stracili Solidność już wcześniej.

Od użytkownika wyżej z.postów otrzymali jedno nowe S..yny

Niech upadną.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2021, 23:04 przez Rak, łącznie zmieniany 2 razy.

Ekonomistaiznawca

Postautor: Ekonomistaiznawca » 01 paź 2021, 22:49

inwestorzzagranicy pisze:

Swieta racja Przyjacielu. Byle tylko wiara w siebie nie graniczyla z glupota.
To po ile bedzie? 5k/m2? To ile czekamy? 3 miesiace, 3 lata...czy moze aby 33 lata?
W oczekiwaniu splacamy kredyt naszemu Panu wynajmujacemu? Good deal...pytanie tylko dla kogo My Friend.

Smacznego kakalka
Ostatnio zmieniony 01 paź 2021, 22:53 przez Ekonomistaiznawca, łącznie zmieniany 1 raz.

Rak

Postautor: Rak » 01 paź 2021, 22:52

Ekonomistaiznawca pisze:

Swieta racja. Byle tylko wiara w siebie nie graniczyla z glupota.
To po ile bedzie? 5k/m2? Ile czekamy? 3 miesiace, 3 lata...czy 33 lata?

Smaczego kakalka

To legendarne czy jakiekolwiek 5 czy już 5.5 może niech pójdzie sobie daleko ? Bo się znowu czytać nic nie da.

Ekonomistaiznawca

Postautor: Ekonomistaiznawca » 01 paź 2021, 22:54

Rak pisze:
Ekonomistaiznawca pisze:

Swieta racja. Byle tylko wiara w siebie nie graniczyla z glupota.
To po ile bedzie? 5k/m2? Ile czekamy? 3 miesiace, 3 lata...czy 33 lata?

Smaczego kakalka

To legendarne czy jakiekolwiek 5 czy już 5.5 może niech pójdzie sobie daleko ? Bo się znowu czytać nic nie da.

Nie legendarne tylko generyczne. :lol: Tak samo jak hasla o krrachu i masowych obnizkach.
Wiem, ze nie po linii co niektorych, ale to jakby nie moje zmartwienie. Kazdy ma prawo miec wlasna fiksacje...nieprawdaz? :D
Jeden sie fiksuje na swoich stratach i fatalnych decyzjach, a drugi na zyskach i dobrych decyzjach.
Przeciez milo sobie pogawedzic i powymieniac sie doswiadczeniami zyciowymi. Po to jest to forum.
A czytac nie musisz... ja np omijam niektore posty...Czytam tylko te ktore cos wnosza i te smieszne, bo mnie bawia. :P

Smaczniusiej.

Rak

Postautor: Rak » 02 paź 2021, 0:52

Umowa jest umową. Obwarowana konsekwencjami.

Szacunek to już własny wybór. Dotrzymanie obietnicy czy też rezerwacji jest wyborem.

Ekonomistaiznawca

Postautor: Ekonomistaiznawca » 02 paź 2021, 0:55

Rak pisze:Umowa jest umową. Obwarowana konsekwencjami.

Szacunek to już własny wybór. Dotrzymanie obietnicy czy też rezerwacji jest wyborem.

Rezerwacja w swietle prawa nia nie jest wiazaca umowa. No jak mozna tu merytorycznie rozmawiac, skoro koledzy nie ogarniaja podstaw?

pewnylokal.pl/porady/umowa-rezerwacji-mieszkania

Jej podstawowym celem jest wyłączenie z obrotu lokalu, którym jest zainteresowany nabywca na pewien okres. Zwykle wynosi on około miesiąca i ma na celu umożliwienie zastanowienia się nad chęcią kupna mieszkania przez klienta oraz wstępnego załatwienia wszelkich formalności (np. sprawdzenie zdolności kredytowej). Umowa rezerwacyjna najczęściej ma formę zwykłej umowy pisemnej i nie jest podpisywana przed notariuszem (w formie aktu notarialnego).

Z perspektywy nabywcy należy pamiętać, że umowa rezerwacyjna jest tzw. umową nienazwaną. Główne założenia opierają się na zasadzie swobody kontraktowania wyrażonej w kodeksie cywilnym. Dla nabywcy oznacza to, że umowy rezerwacyjne mogą być dosyć swobodnie negocjowane i zawierać mniej lub bardziej precyzyjne zobowiązania. To w głównej mierze odróżnia je od umowy deweloperskiej (tzw. umowy nazwanej, ponieważ jej istotne elementy określa Ustawa Deweloperska), która też jest formą umowy wstępnej. [i]Mniej świadomi nabywcy mogą mieć problemy z rozpoznaniem umowy podpisywanej z deweloperem.

No najwyrazniej....
Niepotrzebnie tyle agresji i tyle emocji, co z szacunkiem nie ma to niczego wspolnego. Skoro wymagamy go od innych, to warto zaczac od siebie panie Raku. Rozumiem, ze fajnie jest czytac tylko to co czlowiekowi pasuje, ale to moze Panowie zalozycie sobie forum pt Towarzystwo wzajemnej adoracji.? Obiecuje, ze nie zobaczycie mnie na nim.
Natomiast jestem tutaj, komentuje i odpowiadam na niekompetencje, widzimisiostwo i bzdurne mity.

Z powazaniem

mop

Postautor: mop » 02 paź 2021, 8:29

Była cena na umowie. Oczywiście zdawałem sobie sprawę, że do podpisania deweloperskiej może się zmienić, więc nie napalałem się na 100%, ale jednak mocno, bo rozkład pasował jak mało który :( Jakąś podwyżkę pewnie bym zaakceptował, ale nie 18%, bo przy dużym metrażu to jest kupa kasy. Jakiegoś potwornego zainteresowania chyba nie było, bo wtedy i tu na forum myślę byłby większy ruch. Więc jeśli powodem nie jest popyt, a rzeczywiście wzrost wyceny budowy, to tym gorzej, bo przyszłe inwestycje tanie też nie będą.

Też sobie pomyślałem o tym 3xS jak usłyszałem o zmianie cen..

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”