Kupiłem mieszkanie w Murapolu przy ul.Poznańskiej nr 11 , 40 m2 dwa pokoje z aneksem kuchennym i jestem bardzo zadowolony ,oczywiście nabyłem też miejsce postojowe / blok Poznańska 11/ gdyż bez miejsca to raczej nie ma szans na zaparkowanie samochodu ! Przelicznik 1,2 miejsca postojowego to raczej tu nie znajduje zastosowania, patrząc do aktu notarialnego w dwóch halach garażowych pod budynkiem F czyli Poznańska 11 znajduje się łącznie 108 miejsc postojowych, na zewnątrz jest ich około 10 ,a teraz najważniejsze MIESZKAŃ w BUDYNKU F jest 185 !! A gdzie pozostałe samochody zaparkują?

,a goście i klienci lokali usługowych,??

Jeżeli pod budynkiem G czyli Poznańska 15 założą szlaban na pilota to dopiero się zacznie jazda !!!W budynku G przy ul.Poznańskiej 15 jest 174 mieszkań , miejsce parkingowych około 53 a zewnętrznych z 50 , pozostałe 74 samochody gdzie zaparkują ??

Owszem przed wykończeniem było tak jak pisali przedmówcy , brak tynków na sufitach ,kto chciał to dopłacał ale nie wiem po ile, ja zamontowałem podwieszane sufity z oświetleniem bardzo ekonomicznym LED i jestem bardzo zadowolony

.Brak płytek na balkonie to też lekkie przegięcie ,ale to nie jest problem - zakup w Castoramie i już są ! Nie ładnie też z brakiem głowic termostatycznych na grzejnikach purmo ale po co jest internet , zakupiłem odpowiednie po 33 zł / sztukę.Ogólnie mieszka się fajnie jest spokój i cisza z mojej strony już nic nie wybudują mam ekspozycję wschodnią i piękny widok na budynek Terra Casa - Poznańska nr 10 !!

A ci co tak narzekają na Murapol niech pokażą dewelopera który wszystko daje z najwyższej półki i na niczym nie oszczędza - nie ma takiego !!
Porażka z tą budową od strony zachodniej teraz już 5Dzielnica budują 4 bloki a ma być jeszcze 6-7 .Wrocławska cała stanie jak to wszystko zasiedlą +Fabrykę Czekolady jak i też kolejny blok przy Wrocławskiej nr 33 Terra Casa !
Co do kosztów za mieszkanie to wyszło mnie poniżej 7000 zł / m 2 bo trzeba umieć się targować - jestem z Krakowa.Pozdrawiam wszystkich nowych sąsiadów i sąsiadki !

To zdjęcie aktualne od strony północnej z kwietnia 2017
To zdjęcie z września 2016 strona południowa