Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
piotr_123

Re: Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]

Postautor: piotr_123 » 24 kwie 2017, 17:08

Witam wszystkich,
Chciałbym zwrócić uwagę wszystkich przyszłych mieszkańców Dąbskiej Street na pewien problem który może zaistnieć.
Podczas rozmowy w biurze sprzedaży dowiedziałem się, że w garażu czyli części wspólnej są 2 zamknięte rowerownie. Ilość miejsc na rowery jest wymagana aby budynek w ogóle powstał (tak samo jak i miejsc parkingowych). Niestety dowiedziałam się, że planowane jest po odbiorze budynku zabranie mieszkańcom jednej z tych części wspólnej (a kto wie może wszystkich) i podzielenie jej na kolejne komórki lokatorskie. Jest to nie w porządku wobec kupujących mieszkania bo kupując lokal mieszkalny stajemy się jednocześnie właścicielami części wspólnych, więc nikt nie powinien nam zabierać takowych przestrzeni. Akurat rowerownie lub stojaki rowerowe są potrzebną przestrzenią której nie powinno się "odpuszczać". proszę o zwrócenie na to uwagi podczas kupowania lokali.
generalnie uważam dewelopera Dasta za godnego zaufania ale jednak zawsze trzeba być czujnym i pilnować swojego. ;)

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 25 kwie 2017, 20:04

słuszna uwaga, dzięki.

O dziwo wózkownia też ma być w garażu podziemnym (nie wiem jak oni to widzą) więc niewykluczone, że też będą chcieli ją zabrać. Czy ma ktoś może info na temat odległości między etapami pierwszym i drugim a trzecim i czwartym?

rafiozo

Postautor: rafiozo » 09 maja 2017, 16:55

Wie ktoś coś nt. Wzorów umów deweloperskich? Tzn kiedy będą?

wysokienapiec

Postautor: wysokienapiec » 09 maja 2017, 19:41

rafiozo pisze:Wie ktoś coś nt. Wzorów umów deweloperskich? Tzn kiedy będą?

mi powiedziano, że będzie to miedzy 15 a 20 maja, dodam że jest to kolejny wyznaczony przez dastę termin... zmienia się on już od początku marca średnio co 2 tygodnie:)

Angrrr

Postautor: Angrrr » 10 maja 2017, 12:42

Drodzy Panstwo,

Czy ktos szukal informacji na temat planu zagospodarowania dzialki "po drugiej stronie" ulicy dabskiej? Jakoby na przeciwko etapow B i C ?

ps. dzisiaj Pan z Dasty powiedzial mi, ze sprzedaz etapu B ruszy w Lipcu.

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 11 maja 2017, 19:10

Angrrr pisze:Drodzy Panstwo,

Czy ktos szukal informacji na temat planu zagospodarowania dzialki "po drugiej stronie" ulicy dabskiej? Jakoby na przeciwko etapow B i C ?

Chodzi o działkę pomiędzy budynkami Dasty a stojącymi inwestycjami Semaco? Jeśli tak, ponoć pozostaną jak są. jakies problemy z właścicielami.

Ale moim zdaniem w dłuższej perspektywnie trzeba się liczyć z tym, ze wszsytkie łączki zostaną zabudowane. Zbyt dobra lokalizacja...

Angrrr

Plany na zagospodarowanie działki pomiędzy inwestycjami Dasty i Semaco: Dąbska Street

Postautor: Angrrr » 18 maja 2017, 22:42

Gosc123 pisze:
Angrrr pisze:Drodzy Panstwo,

Chodzi o działkę pomiędzy budynkami Dasty a stojącymi inwestycjami Semaco? Jeśli tak, ponoć pozostaną jak są. jakies problemy z właścicielami.

Ale moim zdaniem w dłuższej perspektywnie trzeba się liczyć z tym, ze wszsytkie łączki zostaną zabudowane. Zbyt dobra lokalizacja...

Dokładnie tak. Sprawdzalem plan zagospodarowania i cala ta dzialka figuruje jako MW czyli dziala z planami na budynki wielo mieszkaniowe..

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 19 maja 2017, 9:11

Nowa wizualizacja ze strony Dasty. Jak dla mnie bomba.

Obrazek

Angrrr

Postautor: Angrrr » 19 maja 2017, 18:50

Bomba bomba... Maja najwyraźniej ta działkę wieksza niz wyglada ;) w realu sadze że ostatnie etapy beda duzo bliżej istniejących juz blokow...no i na planie nie widac LemaApartamenty tylko piękną zielen ;) sci-fi;)

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 19 maja 2017, 22:22

Pisząc bomba miałem na myśli samą architekturę, która jest naprawdę dobra :D Doświadczenie w porównywaniu wizualizacji z rzeczywistością nie pozowliło mi nawet patrzeć na zieleń za etapem 3 i 4, której nie będzie (zamiast tego nowy blok Caby), ani pustej przestrzeni, na której będzie G/L (pół biedy) i strasznie nieładne bloki Wawel Service.

Odległość między etapami - 21 m pomiędzy blokami, 24 m naprzeciwko.

Pozdrawiam!

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”