Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
b0recki

Re: Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Postautor: b0recki » 17 maja 2017, 13:32

michal pisze:
sphinx pisze:Witam. Jeśli chodzi o operatorów, którzy będą dostarczać sygnał w naszym bloku mamy: upc, ists, orange i jeszcze jakiś dwóch lokalnych, których nazw nie zapamiętałem.
Czy ktoś z właścicieli mieszkań z tarasem orientował się jak będzie on wyglądał (czy będzie to tylko ta część wykostkowana czy jeszcze część zielona i czy będzie wiadomo jaka część należy do danego mieszkania, czy będzie wygrodzony/ogrodzony)?

Jak dla mnie najlepszy jest ists ;) niska cena zero problemów. A co do ogrodzeń ogródków mi deweloper mówił że na własny koszt (ogródek przed wejściem do klatki nr 1)

Nie bardzo sobie wyobrażam mieszkać w tym mieszkaniu na parterze przy wejściu do klatki 1 i mieć tarasiki nieogrodzone...To w zasadzie wszyscy wchodzący do klatki będa prawie przez meiszkanie chodzić...głupio to zaprojektowali.

sphinx

Postautor: sphinx » 17 maja 2017, 13:52

michal pisze:
sphinx pisze:Witam. Jeśli chodzi o operatorów, którzy będą dostarczać sygnał w naszym bloku mamy: upc, ists, orange i jeszcze jakiś dwóch lokalnych, których nazw nie zapamiętałem.
Czy ktoś z właścicieli mieszkań z tarasem orientował się jak będzie on wyglądał (czy będzie to tylko ta część wykostkowana czy jeszcze część zielona i czy będzie wiadomo jaka część należy do danego mieszkania, czy będzie wygrodzony/ogrodzony)?

Jak dla mnie najlepszy jest ists ;) niska cena zero problemów. A co do ogrodzeń ogródków mi deweloper mówił że na własny koszt (ogródek przed wejściem do klatki nr 1)

Michał, jeśli chodzi o ogrodzenie tarasu/ogródka na własny koszt to ja osobiście nie widzę problemu (koszty nie powinny być wysokie) - bardziej mnie jednak interesuje czy dostaniemy czarno na białym, że ta konkretna część tarasu należy do nas (i mam nadzieję, że we właściwym akcie notarialnym będzie to zapisane)

michal

Postautor: michal » 17 maja 2017, 14:11

sphinx pisze:
michal pisze:

Michał, jeśli chodzi o ogrodzenie tarasu/ogródka na własny koszt to ja osobiście nie widzę problemu (koszty nie powinny być wysokie) - bardziej mnie jednak interesuje czy dostaniemy czarno na białym, że ta konkretna część tarasu należy do nas (i mam nadzieję, że we właściwym akcie notarialnym będzie to zapisane)

Tak wiem że nie drogi koszt i muszę je zrobić bo borecki ma racje. Ja mam w akcie zapisane że należy do mnie taras i ogród o wielkości 18m2

sphinx

Postautor: sphinx » 17 maja 2017, 14:14

michal pisze:
sphinx pisze:
michal pisze:Jak dla mnie najlepszy jest ists ;) niska cena zero problemów. A co do ogrodzeń ogródków mi deweloper mówił że na własny koszt (ogródek przed wejściem do klatki nr 1)

Tak wiem że nie drogi koszt i muszę je zrobić bo borecki ma racje. Ja mam w akcie zapisane że należy do mnie taras i ogród o wielkości 18m2

Ja mam 10m2 i o to właśnie mi chodzi, chciałbym sobie wydzielić tą konkretną ilość miejsca. Hm 18m2 nieźle :) dużo miejsca do grillowania :)

sphinx

Postautor: sphinx » 17 maja 2017, 14:18

Michał rozumiem, że jesteś użytkownikiem ists. Jaki masz pakiet i za jaką kwotę.

michal

Postautor: michal » 17 maja 2017, 14:21

sphinx pisze:
michal pisze:
sphinx pisze:Michał, jeśli chodzi o ogrodzenie tarasu/ogródka na własny koszt to ja osobiście nie widzę problemu (koszty nie powinny być wysokie) - bardziej mnie jednak interesuje czy dostaniemy czarno na białym, że ta konkretna część tarasu należy do nas (i mam nadzieję, że we właściwym akcie notarialnym będzie to zapisane)

Ja mam 10m2 i o to właśnie mi chodzi, chciałbym sobie wydzielić tą konkretną ilość miejsca. Hm 18m2 nieźle :) dużo miejsca do grillowania :)

Jak kupowałem mieszkanie od Atalu to zarządca musiał wyrazić zgodę, a w Activie pytałem to ich przedstawiciel mówił że nie będą o to robić problemu ale nie chcieli mi dać tego na piśmie

michal

Postautor: michal » 17 maja 2017, 14:24

sphinx pisze:Michał rozumiem, że jesteś użytkownikiem ists. Jaki masz pakiet i za jaką kwotę.

Ja mam 50 mb/s i płace 39 zł tu masz link do oferty ists.pl/internet

sphinx

Postautor: sphinx » 17 maja 2017, 15:23

michal pisze:
sphinx pisze:Michał rozumiem, że jesteś użytkownikiem ists. Jaki masz pakiet i za jaką kwotę.

Ja mam 50 mb/s i płace 39 zł tu masz link do oferty ists.pl/internet

Tak widziałem ofertę, masz od nich tylko internet czy telewizję też. Mnie bardziej interesowałby pakiet, bo wtedy można lepszą ofertę dostać.

b0recki

Postautor: b0recki » 22 maja 2017, 11:59

Ktoś był na budowie w weekend?
Niesttety z moich obserwacji wynika, że chwilę to jeszcze potrwa...właśnie zabrali się za wylewanie płyty pod wiatę śmietnikową - bez elementów "ochrony środowiska" PINB nie może odebrać budowy i udzielić pozwolenia na użytkowanie.

sphinx

Postautor: sphinx » 22 maja 2017, 14:41

Jutro będę na budowie; spróbuje podpytać kierownika co i jak. Zrobię jakieś zdjęcia to powrzucam. A tak z ciekawości ulica Banacha jest nadal w postaci kamyczków czy może wylali już asfalt?

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”