Okolice osiedla Nowy Targówek w Warszawie - opinie / ciekawostki

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Warszawie w inwestycji Nowy Targówek, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
tazu

Okolice osiedla Nowy Targówek w Warszawie - opinie / ciekawostki

Postautor: tazu » 07 maja 2017, 18:12

Okolica osiedla Nowy Targówek:

targowek.info/2016/10/nowy-plot-i-nowe-bloki-na-polu-pgr

Obrazek

AnnAGA

Re: Okolice osiedla Nowy Targówek w Warszawie - opinie / ciekawostki

Postautor: AnnAGA » 30 lip 2017, 21:37

Z tego co już tutaj było wspomniane, rozpoczęła się budowa budynku pomiędzy ul. św. Wincentego a budynkami A i B - w biurze sprzedaży powiedzieli mi że na dole będzie część usługowa, zaś na piętrach aparthotele - mikroapartamenty.
Budynek ma mieć 4 piętra.

hq_

Postautor: hq_ » 30 lip 2017, 22:39

AnnAGA pisze:(...) rozpoczęła się budowa budynku pomiędzy ul. św. Wincentego a budynkami A i B (...)

Z tego co widzieliśmy na budowie to ruszyli z budową budynku zaznaczonego na rysunku na czerwono.

Obrazek

Nie wiem jak na to patrzeć żeby na tym planie znaleźć budynek między Św. Wincentego i budynkami A oraz B.
Nie wiemy tez gdzie będzie ten budynek handlowo-usługowy, to chodzi o ten co zaznaczyliśmy?

AnnAGA

Postautor: AnnAGA » 31 lip 2017, 9:34

Witam,
miałam na myśli budynek handlowo - usługowy, który nie jest jeszcze naniesiony na rysunkach na stronie www.

Budynek ten ma powstać na widocznym na zdjęciu pasie zieleni pomiędzy ul. św. Wincentego a budynkiem A i B (tj. przed budynkiem A i B) - załączam wycinek pasa, który mam na myśli (w pracy mam okrojone możliwości edycji zdjęć, stąd ta forma zdjęcia ;) trzeba sobie jakoś radzić)

Obrazek
budyenk H-U

tesserae

Postautor: tesserae » 05 sie 2017, 19:04

Witam,
ATAL wprowadził do sprzedaży 2 nowe budynki. Przyznam szczerze, że jestem troszkę zdziwiona ich lokalizacją.

Obrazek
Aktualna wizualizacja osiedla

Obrazek
Makieta Biura Sprzedaży ATAL z połowy 2016 roku

Jak kupowałam mieszkanie w lipcu 2016 r. to w Biurze Sprzedaży była makieta uwzględniająca wszystkie etapy inwestycji, ale tych budynków nie było.
PS
Jestem ciekawa jak tak mała droga osiedlowa (dojazdowa) obsłuży co najmniej 300 samochodów w godzinach rannego i popołudniowego szczytu - aby się nie okazało, że wyjazd z garażu będzie zajmował 2 godziny (z Mordoru góra 1,5 godziny :lol: )

andrzej.d

Postautor: andrzej.d » 09 sie 2017, 7:59

Co myślicie o tym budynku z mikro-apartamentami pod wynajem? Jest teraz chyba duże prawdopodobieństwo że wynajmujący będą się zmieniali dość często, co spowoduje duży ruch i niewiedze kto mieszka w tym osiedlu a kto jest gościem z ulicy :?

AnnAGA

Postautor: AnnAGA » 09 sie 2017, 9:03

Hej,
faktycznie to na co zwróciłeś uwagę jest jakimś ryzykiem, bo skala najmu tego typu mieszkań jest większa niż na "regularnym" osiedlu - w końcu to jest ideą mikroapartamentów.
Jednak warto zwrócić uwagę na fakt, ze Sw. Wincentego ma być poszerzane do 2 pasów w każdą stronę, zatem wzrośnie hałas, i widoki byłby tez mniej atrakcyjne. Zastanawiam się czy uda im sie zachować szpaler drzew wzdłuż cmentarza przy rozbudowie jezdni.
Też obawiam się intensywniejszego ruchu z uwagi na osiedle ale pocieszam się tym iż odgrodzi nas od hałasu dwupasmowej drogi ;)

Przyznam że kupując mieszkanie wadziłam miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego a tam naniesione są budynki usługowe (mikroapartamenty), jednak miałam nadzieję, że ich budowa nie rozpocznie się tak szybko.

ZET

Postautor: ZET » 09 sie 2017, 17:53

AnnAGA pisze:Przyznam że kupując mieszkanie wadziłam miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego a tam naniesione są budynki usługowe (mikroapartamenty)...

Jestem prawie pewien, że mowa była o budynkach usługowych (do 2 pięter) a nie mieszkalnych. Widać ATAL zmienił plany :evil:
Cały czas mnie ciekawi, ile tą drogą osiedlową będzie się samochodem wyjeżdżać/wjeżdżać w szczycie - przecież nie można "nawalić" bloków, bez refleksji, jeżeli nie ma odpowiedniej infrastruktury komunikacyjnej. Chyba się jutro przejdę do Gminy Targówek jak oni to widzą i czy plany te były ostatnio zmieniane.

Co mnie jeszcze nurtuje to brak na stronie ATAL'u informacji o garażu podziemnym w tym mikro-apartamentowcu (MA). Może jeszcze nie ma wizualizacji, ale ... gdyby to nie był przypadek to ... miejsc parkingowych przy MA jest niedużo, więc mieszkańcy tego przybytku pozajmują wszystkie miejsca zewnętrzne (pomiędzy blokami), które jak mi tłumaczono miały być dla gości. To samo może się stać z miejscami parkingowymi (dla gości) pod Naszymi budynkami - taki fajny myk ATALU Naszym kosztem.
Chyba, że się mylę i garaż pod MA jednak będzie.

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”