Okna i wstawianie okien w inwestycji Piasta Towers Kraków - etap I

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Kuba

Re: Okna i wstawianie okien w inwestycji Piasta Towers Kraków - etap I

Postautor: Kuba » 05 maja 2017, 21:28

Hej, byliśmy dziś niedaleko i zajrzeliśmy na postępy, całkiem spoko, 8 piętro w budowie :)
A odnośnie okien i ich szerokości to wydaje mi się że są mniej więcej na szerokość drzwi balkonowych, może nawet kapkę szersze, no i są wyższe, tak jak ktoś tu pisał, na oko to rzeczywiście 3/4 okna balkonowego. całkiem spoko wygląda, tylko zastanawia mnie czy dolna część będzie uchylna :)

Boo123

Postautor: Boo123 » 05 maja 2017, 23:03

piastka pisze:Ciekawe jaka jest szerokość tych okien :roll: bo wydają się wąskie :?
Swoją drogą na wizualizacji są brązowe, a wstawiają białe... niby to szczegół ale mnie się bardziej brązowe podobają.

Byliśmy dziś na budowie i zwróciliśmy uwagę, że przy niektórych oknach częściowo są brązowe ramy. Wydaje mi się, że białe to są po prostu naklejki zabezpieczające. Także głowa do góry :)

bargl

Postautor: bargl » 06 maja 2017, 8:21

Też byliśmy wczoraj zerknąć na te okna i w sumie na sens że są tak dzielone bo inaczej otwierało by się ono lekko​ powyżej kolan. Po prostu w tym projekcie okna są wąskie a wysokie. Potwierdzam że faktycznie jest na nich folia zabezpieczająca dlatego nie widać że są brązowe, w niektórych miejscach folia odeszła i widać już brąz.

Bodzio

Postautor: Bodzio » 06 maja 2017, 12:34

Cześć,
Z rzutów naszego mieszkania, które otrzymałem w biurze wynika, że okna mieszkań od wschodu mają dokładnie 110/190 cm, drzwi balkonowe natomiast 180/240. Z innych ciekawostek grzejniki pod oknami mają wymiar 60/30 :)
Pozdrawiam

piastka

Postautor: piastka » 06 maja 2017, 13:21

Bodzio pisze:Cześć,
Z rzutów naszego mieszkania, które otrzymałem w biurze wynika, że okna mieszkań od wschodu mają dokładnie 110/190 cm, drzwi balkonowe natomiast 180/240. Z innych ciekawostek grzejniki pod oknami mają wymiar 60/30 :)
Pozdrawiam

cześć Bodzio!

aż wzięłam miarkę w ręce... ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że te okna będą tak duże, gdyby tak było to super... masz to na piśmie ? :D :D :D

Bodzio

Postautor: Bodzio » 06 maja 2017, 14:45

Jeśli pliki pdf. można nazwać "pismem", to tak :).

Poprosiłem o rzuty w związku ze zmianami lokatorskimi.
Chcemy przystosować łazienkę pod instalację prysznica.
W założeniach projektantów w łazience docelowo ma być wanna, a bateria ustawiona jest naprzeciwko drzwi wejściowych.

Okazuje się też, że kontaktów jest całkiem pokaźna ilość i w dość sensownych miejscach. Wypatrzyłem też takie cudo, jak "czujnik ruchu".

Jeśli Was to interesuje (a wierze, że tak), wystarczy napisać do biura sprzedaży, a z pewnością każdy otrzyma taki zestaw rzutów.

Dusiek

Postautor: Dusiek » 08 maja 2017, 20:49

Hej, a co to za czujnik ruchu?
Ja tez dostałam takie plany ale nie wypatrzyłam czujników :)

Bodzio

Postautor: Bodzio » 08 maja 2017, 21:15

Czujniki ruchu zapewne będą zapalać światło na klatce :)

Obrazek

Dusiek

Postautor: Dusiek » 08 maja 2017, 23:26

A no tak, klatce się nie przyglądałam :P z resztą na moim planie tego nie ma, widocznie inna część klatki :)

Boo123

Postautor: Boo123 » 26 maja 2017, 17:47

Hej, dawno nas nie było na budowie. Był ktoś ostatnio? Jak idą prace? :)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”