Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum
Re: Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum
Witam forumowiczów zainteresowanych osiedlem Stańczyka. Potwierdzam, że też dostałam info o wydaniu decyzji o budowie + rozpoczęciu prac budowlanych w 2poł kwietnia. Byłam wczoraj na Stańczyka, ale nie zauważyłam żadnych postępów w pracach budowlanych. Czy ktoś wie, że prace się opóźniają i z jakiego powodu?
Niestety też nie mam informacji czemu są opóźnienia z budową (w piśmie sprytnie napisali że jest to planowane rozpoczęcie). Dam znać jak będą jakieś postępy (codziennie obok przechodzę
)

Termin realizacj podany na strone Active zostal zmieniony na III kwartal 2019. Poczatkowo blok mial byc oddany w I -szym kwartale
Witam. Co zauważyłem nowego na budowie/działce to postawili jeden kontener metalowy i niestety to wszystko
Żaden robotnik się nie kręci. Więc pewnie termin rozpoczęcia budowy się przesunie.

Oprócz kontenera, który stoi już dobre kilka dni, wczoraj pojawili się panowie najpewniej geolodzy robiacy odwiert. Trochę mnie to zaskoczyło bo myślałem, że architekt czy konstruktor już dawno jest w posiadaniu tych wiadomości...
Od dnia wczorajszego budowa wygląda na rozpoczętą. Firma ZRI Chrobok robi użytek ze swojego ciężkiego sprzetu pod fundamenty.
Czy może coś wiadomo w zakresie podpisywania umów deweloperskich?
Dzwoniłem miesiąc temu i uzyskałem informację że podpisywanie umów zacznie się w drugiej połowie czerwca tego roku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”