Kto miałby tam kupić stricte pod wynajem niby?
Już Atal wybudował coś w tym stylu na Płaszowie, ul. Bagrowa, bardzo słabo się sprzedaje a już zakończona budowa.
Orlińskiego 7 i 9 Kraków od Budimex Nieruchomości (obok Avii) - opinie na forum
-
Re: Orlińskiego 7 i 9 Kraków od Budimex Nieruchomości (obok Avii) - opinie na forum
To raczej Heimstaden już zakupił i będzie wynajmować
Takie info znalazłam:
Heimstaden Bostad finalizuje zakup 2,5 tys. lokali od Budimeksu Nieruchomości za 3,1 mld koron szwedzkich (około 1,4 mld zł). Transakcja dotyczy około 40 proc. obecnego portfolio dewelopera w Polsce, nieruchomości na różnym etapie budowy zostaną przejęte w ciągu 2–5 lat
eurobuildcee.com/news/48689-heimstaden-kupuje-od-budimeksu
Takie info znalazłam:
Heimstaden Bostad finalizuje zakup 2,5 tys. lokali od Budimeksu Nieruchomości za 3,1 mld koron szwedzkich (około 1,4 mld zł). Transakcja dotyczy około 40 proc. obecnego portfolio dewelopera w Polsce, nieruchomości na różnym etapie budowy zostaną przejęte w ciągu 2–5 lat
eurobuildcee.com/news/48689-heimstaden-kupuje-od-budimeksu
Re: Orlińskiego 7 i 9 Kraków od Budimex Nieruchomości (obok Avii) - opinie na forum
Jeśli to prawda jest prawdą współczuję obecnym mieszkańcom Avi Orlińskiego i Dywizjonu 303.
NKKrak pisze:Jeśli to prawda jest prawdą współczuję obecnym mieszkańcom Avi Orlińskiego i Dywizjonu 303.
Super gdyby weszli na rynek najmu w Krakowie. Chciałbym widzieć więcej bloków od takich instytucji. Byle tylko nie jednej : )
.. jeszcze niech państwo dopłaca do wynajmu od zachodniego.funduszu : D bo akurat tam będzie najtaniej.
Dziś pani z biura potwierdziła otwarcie. Bloki w całości sprzedane pod wynajem.
Michalg pisze:Dziś pani z biura potwierdziła otwarcie. Bloki w całości sprzedane pod wynajem.
no i czad, nie trzeba sie zastanawiac po ile by byly ; ) ten jeden plus, nikogo nie zaboli ze tam nie kupil bo nawet nie mogl.
: /
przyszlosc. nie wiem czy dobra. nadeszla ?
Dokładnie, jedynie jak remont ruszy to wszystko naraz wykończą i może być nieco hałaśliwie ale przynajmniej szybko ; )
Ciekawe jak taki inwestor zachowuje się na głosowaniach wspólnoty i co jest jego celem ale tegonraz nie wie do końca nikt a dwa może te bloki będą i tak odrębną wspólnota?
Ciekawe jak taki inwestor zachowuje się na głosowaniach wspólnoty i co jest jego celem ale tegonraz nie wie do końca nikt a dwa może te bloki będą i tak odrębną wspólnota?
Rak pisze:Ciekawe jak taki inwestor zachowuje się na głosowaniach wspólnoty i co jest jego celem ale tegonraz nie wie do końca nikt a dwa może te bloki będą i tak odrębną wspólnota?
Tam prawie wszystkie bloki, to odrębne wspólnoty mieszkaniowe, chyba jednak składa się z dwóch budynków, więc raczej problemu żadnego by nie było. Inna sprawa, że nie ma żadnego oficjalnego potwierdzenia, że te bloki zostały sprzedane temu tajemniczemu inwestorowi. A to nie jest dedyny projekt deweloperski Budimexu w Krakowie.
Myślę, że zupełnie nie pamiętacie (albo nie wiecie), że Budimex Nieruchomości został niedawno w całości sprzedany. Budimex wychodzi z deweloperki. Dalej aktywa przejmuje fundusz i tu mogą być różnie opcje, ale szczerze wątpię, żeby ostatecznie poszło to pod najem. Raczej teraz jest zamieszanie i nie wiadomo co robić z tym majątkiem. Może pojawi się on w dalszym okresie w sprzedaży, może pójdzie na handel. Nie wydaje mi się, żeby tu się utworzyły de facto pierwsze bloki w Krakowie, które w całości są pod najem instytucjonalny.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Budowa idzie szybo, ale nowych bloków przy ul. Orlińskiego jeszcze nie ma w sprzedaży...

...i wszystko wskazuje na to, że nie będzie. Dostałem info od Budimexu, że bloki zostały sprzedane jakiemuś funduszowi pod wynajem długoterminowy.

Tak, że nie ma się co ekscytować cenami i tym, czy to dobra lokalizacja czy zła.

...i wszystko wskazuje na to, że nie będzie. Dostałem info od Budimexu, że bloki zostały sprzedane jakiemuś funduszowi pod wynajem długoterminowy.

Tak, że nie ma się co ekscytować cenami i tym, czy to dobra lokalizacja czy zła.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”