5 cech dobrze wykończonego mieszkania

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Mateuszkrk93

Re: 5 cech dobrze wykończonego mieszkania

Postautor: Mateuszkrk93 » 01 cze 2021, 20:34

Moim zdaniem minimum to jeszcze ogrodnik, który zrobi jakąś ciekawą aranżacje na balkonie. Jeśli jest wogole jakiś balkon w danej norze.

Rak

Postautor: Rak » 01 cze 2021, 23:49

To jakie studia możecie polecić? Do całościowej aranżacji proponuję Concept 7 Studio Rzeszów. Niestety nie wstrzeliłem się w terminy i teraz mam mieszkanie jak Miętus wklejał.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2021, 0:01 przez Rak, łącznie zmieniany 2 razy.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 02 cze 2021, 0:00

Na pewno nikogo z Polski jeśli ma być dobrze wykończone, ze smakiem i niepowtarzalne.
Osobiście polecam: jaureguiarchitect.com wyzsza półka cenowa, chętnie podejmą się aranżacji ekskluzywnych krakowskich kawalerek. Szczególnie tych prestiżowych na Płaszowie, Podgórzu Duchackim oraz Czyżynach.

Bajeczna

Postautor: Bajeczna » 02 cze 2021, 10:46

kunegunda szybka pisze:Wspólnymi siłami zebraliśmy już 7 cech absolutnego minimum przyzwoicie wykończonego mieszkania:

- podłoga w drewnie / deska
- wszystkie meble na wymiar - kuchenne, szafy, ruchome
- blaty ze spieków ceramicznych albo kamienia naturalnego, typu granit
- płytki w łazience minimum 120x120 cm, a najlepiej wielkoformatowe
- klimatyzacja + oświetlenie sterowane głosem
- automatyczna toaleta myjąca, jak dobrze wiemy to rozwiązanie 10-krotnie droższe od normalnego
- wykończenie według projektu architekta wnętrz

Co za bełkot :shock:
A ja lubię w kuchni drewniany blat, kamień to nie moja estetyka i co? moj dom nie jest już przyzwoicie wykończony?
Ta lista to jak taka chcecklist dla nowobogackich - co zrobić żeby twoi bogaci znajomi, do grona których pretendujesz, nie uznali cię za biedniejszego od nich :roll:

Rak

Postautor: Rak » 02 cze 2021, 11:09

Ja zachodzę w głowę o co chodzi z tym nieumiejętnym sileniu się przez grupę użytkowników forum na posty o niby drogim wykończeniu czy zazdrości czasem nawet. Nie wiem jaki maja w tym interes czy zainteresowanie. Gdyby to jeszcze było napisane na poziomie ale niestety to zawsze kilka prymitywnych zdań. Nie wiem po co im to a przeszkadza w sensownej wymianie opinii.

Kukuciumka

Postautor: Kukuciumka » 02 cze 2021, 14:05

Bajeczna pisze:
kunegunda szybka pisze:Wspólnymi siłami zebraliśmy już 7 cech absolutnego minimum przyzwoicie wykończonego mieszkania:

- podłoga w drewnie / deska
- wszystkie meble na wymiar - kuchenne, szafy, ruchome
- blaty ze spieków ceramicznych albo kamienia naturalnego, typu granit
- płytki w łazience minimum 120x120 cm, a najlepiej wielkoformatowe
- klimatyzacja + oświetlenie sterowane głosem
- automatyczna toaleta myjąca, jak dobrze wiemy to rozwiązanie 10-krotnie droższe od normalnego
- wykończenie według projektu architekta wnętrz

Co za bełkot :shock:
A ja lubię w kuchni drewniany blat, kamień to nie moja estetyka i co? moj dom nie jest już przyzwoicie wykończony?
Ta lista to jak taka chcecklist dla nowobogackich - co zrobić żeby twoi bogaci znajomi, do grona których pretendujesz, nie uznali cię za biedniejszego od nich :roll:

Uważam, że temat jest bardzo dobry i można się dużo dowiedzieć.
Ja na ten przykład nie słyszałam wcześniej o spiekach i płytkach wielkoformatowych, a czytając wątek już wiem :D I nie ma co się obruszać, że ma się w domu blat z laminatu w cenie 70zł za metr, a inni spiek za 3tyś. Po prostu trzeba uważać, żeby nie stawiać na nim gorących patelek, nie zalewać wodą, ani na nim nie kroić :!: Jest wtedy szansa, że wytrzyma nieco dłużej.

Kukuciumka

Postautor: Kukuciumka » 02 cze 2021, 18:01

W nowoczesnym apartamencie nie może zabraknąć prysznica typu walk in.
Wiadomo, inne rozwiązania z kabiną lub brodzikiem są dzisiaj mocno passé.

Przyznam szczerze, że prysznic typu walk in robi w mojej łazience oszałamiające wrażenie :P

Obrazek

Rak

Postautor: Rak » 02 cze 2021, 18:08

Kukuciumka pisze:W nowoczesnym apartamencie nie może zabraknąć prysznica typu walk in.

Przyznam szczerze, że prysznic typu walk in robi w mojej łazience oszałamiające wrażenie :P

Obrazek

Kukuciumka tu masz dobry opis kabiny ktorej zdjęcie wrzuciłaś gdybyś się zastanwiala jak ja użyć, skoro.o płytkach wielkoformatowych.nic.wczesniej nie słyszałaś eiec jesteś nieco słabo obeznana lepiej przeczytaj najpierw instrukcje aby uniknąć problemów. .

wnetrzadomow.pl/wnetrza-2/lazienka-wnetrza-2/kabiny-prysznicowe-typu-walk-in-czyli-bez-brodzika

Kukuciumka

Postautor: Kukuciumka » 02 cze 2021, 19:04

Rak pisze:
Kukuciumka pisze:W nowoczesnym apartamencie nie może zabraknąć prysznica typu walk in.

Obrazek

Kukuciumka tu masz dobry opis kabiny ktorej zdjęcie wrzuciłaś gdybyś się zastanwiala jak ja użyć, skoro.o płytkach wielkoformatowych.nic.wczesniej nie słyszałaś eiec jesteś nieco słabo obeznana lepiej przeczytaj najpierw instrukcje aby uniknąć problemów. .

wnetrzadomow.pl/wnetrza-2/lazienka-wnetrza-2/kabiny-prysznicowe-typu-walk-in-czyli-bez-brodzika

Dzięki, ale doskonale wiem jak się to obsługuje.
Ten prysznic mam dopiero od miesiąca, ale już zdążyłam się dwa razy wykąpać :)

Rak

Postautor: Rak » 02 cze 2021, 19:19

Kukuciumka pisze:
Rak pisze:

Obrazek

Dzięki, ale doskonale wiem jak się to obsługuje.
Ten prysznic mam dopiero od miesiąca, ale już zdążyłam się dwa razy wykąpać :)

To super.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”