5 cech dobrze wykończonego mieszkania
-
Re: 5 cech dobrze wykończonego mieszkania
Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:09 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 2 razy.
Spoko napisz jaką polecasz
-
Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:09 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie masz własnych danych tylko musisz posługiwać się skopiowanymi z sieci.? Bo te dane mogą być faktycznie nieaktualne.
-
Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:10 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 1 raz.
kunegunda szybka pisze:Ja robiłam inteligentny dom + wszystko w złocie, wiec to znacznie wyższa półka, niż ten wątek.
No racja.
No dobre oświetlenie to must have w takim mieszkaniu. Ludzie często maja po 2 punkty na pomieszczenie, w tym żarówkę niechlujnie zwisającą na cienkim kabelku i myślą, że pocisnęli, że powykańczali 

-
kunegunda szybka pisze:Ja robiłam inteligentny dom + wszystko w złocie, wiec to znacznie wyższa półka, niż ten wątek.
Moim zdaniem bieda i kicz jeśli tego złota damy za dużo. Przy obecnych cenach złota i diamentów, nie oplaca się wogole iść w zloto.
Też się nad tym zastanawiałem, ale w ostateczności zdecydowałem się na wiele dodatków z diamentów, lampy, uchwyty szuflad w kuchni, wieszaki na jedwabne ręczniki w łazience.
-
Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:10 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 1 raz.
kunegunda szybka pisze:Jak sami widzicie i uczciwie musicie przyznać, absolutnym minimum w przypadku przyzwoicie wykończonego mieszkania jest kwota 5000 pln na 1 metr kwadrat.
Bawi takie myślenie i świadczy trochę o piszącym. Przypomniała mi się znajoma, która włożyła mnóstwo pieniędzy w wykończenie niedużego mieszkania na przeciętnym osiedlu, które pewnie dzisiaj jest już i tak za małe na potrzeby jej rodziny. Na mieszkanie nadal kredyt, ale środków włożonych w wykończenie nie ma szans odzyskać, bo nikt przez to nie da 100-150 tys. więcej za mieszkanie na tym osiedlu, skoro wokół są inne ceny. Ale każdy robi ze swoimi pieniędzmi to co chce - chcącemu nie dzieje się krzywda.
Nie było tak, że jak Janukowicza z Ukrainy przeganiali, to w jego pałacu złote sedesy były? No ale o gustach, nawet wschodnich się nie dyskutuje. Jak ktoś lubi złoto, to ma złoto

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”