Budowa Piasta Park Kraków od Wawel Service - etap I (zdjęcia, opinie)

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Marti

Re: Budowa Piasta Park Kraków od Wawel Service - etap I (zdjęcia, opinie)

Postautor: Marti » 12 kwie 2017, 17:15

Zaczyna wyglądać :)

Obrazek

SzymonS

Postautor: SzymonS » 17 kwie 2017, 16:12

Witam sąsiadów :D zdjecia z dzisiejszego spaceru 17-04-2017

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

RREvoque

Postautor: RREvoque » 18 kwie 2017, 21:51

Czy nie sądzicie, że czegoś niedomalowali? Chyba za szybko usunęli rusztowanie.. :/

Obrazek

Simson

Postautor: Simson » 19 kwie 2017, 10:00

Też odniosłem to samo wrażenie. Ale myślę że będę yo malować z okien. Koszt wypożyczenia rusztowania to koszta. Starają się zejść chyba do minimum.

RREvoque

Postautor: RREvoque » 19 kwie 2017, 19:48

Dziwne, bo mieli rusztowanie z przodu i się dało pomalować, z boku też i nie pomalowali. Trochę jak szpital ten nasz blok wygląda, mam nadzieje ze masz rację, ze pomaluja to jeszcze, chociaż technocznie i czasowo to bez sensu...

piastus

Postautor: piastus » 20 kwie 2017, 15:32

Witam,
Zaciekawił mnie ten temat i by rozwiać swoje wątpliwości zadzwoniłem a raczej to Pan Mateusz M. oddzwonił do mnie.
Opowiedziałem mu o zauważonej różnicy kolorów, przeniesionym już rusztowaniu a także o tym że takiego tynku się nie maluję a dodaje się do niego pigment na etapie rozrabiania, pomalowanie go teraz będzie skutkować bardzo słąbą . na czynniki atmosferyczne. Na co Pan Mateusz bardzo się oburzył i powiedział że na chwilę obecną nie będzie udzielał takich informacji, że to wykonawca się ma wywiązać z projektu i na koniec będą go z tego rozliczać. Kończąc rozmowę dodał tylko że w maju na terenie budowy ma stanąć biuro i tam będą udzielać wszystkich wyjaśnień.

ine

Postautor: ine » 20 kwie 2017, 16:10

Myślę że ta ściana taka zostanie - widać to na zdjęciu z wizualizacji nie wiem czemu są dwie opcje ale jak widać to co robią pasuje do tej

Obrazek

Pewnie tamta jest starszą wersją, bo na stronie dewelopera jest zamieszczone właśnie wyżej pokazane zdjęcie
Ściana tarasowa pewnie będzie w paski

RREvoque

Postautor: RREvoque » 20 kwie 2017, 22:19

Faktycznie nie zwróciłem uwagi na to zdjęcie, ale jakaś spójność być powinna, zostawili sobie furtkę, albo kolor albo biala ściana :)

pawel121

Postautor: pawel121 » 22 kwie 2017, 10:36

Powyższa wizualizacja jest właściwie jedyną, gdzie zachodnia elewacja jest cała biała. Wszystkie pozostałe, czy to na stronie, folderach itd, miały ciemne wstawki.
Nie żeby to jakoś przeszkadzało w mieszkaniu, ale szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziony jeśli ma to tak zostać :)

ine

Postautor: ine » 22 kwie 2017, 11:17

Zgadza się, jak kupowaliśmy mieszkanie blok był jednakowy z każdej strony, ta wizualizacja pojawiła się później...
Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych innych niespodzianek :)

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”