Tak patrząc na dostępne mieszkania do sprzedaży w budynku B4
adres Wrocławska 53 G Nowa5Dzielnica to sprzedano prawie cały blok bo ze 128 mieszkań pozostało tylko
Uwaga 7 mieszkań
Ciekawe jakie bedą ceny mieszkań za m2 w przedostanim budynku B5 ?
Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
- Załączniki
-
- 1F8C4D30-71E9-4BE2-B591-0B199DD7302C.jpeg (66.24 KiB) Przejrzano 4739 razy
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2021, 7:39 przez traker, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś mi tu nie gra z tą statystyką i sprzedażą prawie całego bloku.
Z tego co widze na ich stronie to mieszkania są po prostu zarezerwowane i stało się to praktycznie z dnia na dzień, bo jakieś 2 dni temu dostępnych było 90 kilka mieszkań
Obserwuję ich stronę z nudów, bo sam na tym osiedlu kupiłem mieszkanie jakiś czas temu w innym bloku, w tej samej linii zabudowy za dużo niższą cenę niż sprzedają w B4. Także teraz wzrost cen (rzędu kilkudziesięciu procent) cieszy
Chociaż z drugiej strony jest to dla mnie docelowe mieszkanie dla siebie.
Z tego co widze na ich stronie to mieszkania są po prostu zarezerwowane i stało się to praktycznie z dnia na dzień, bo jakieś 2 dni temu dostępnych było 90 kilka mieszkań

Obserwuję ich stronę z nudów, bo sam na tym osiedlu kupiłem mieszkanie jakiś czas temu w innym bloku, w tej samej linii zabudowy za dużo niższą cenę niż sprzedają w B4. Także teraz wzrost cen (rzędu kilkudziesięciu procent) cieszy

kaiko84 pisze:Coś mi tu nie gra z tą statystyką i sprzedażą prawie całego bloku.
Z tego co widze na ich stronie to mieszkania są po prostu zarezerwowane i stało się to praktycznie z dnia na dzień, bo jakieś 2 dni temu dostępnych było 90 kilka mieszkań![]()
Obserwuję ich stronę z nudów, bo sam na tym osiedlu kupiłem mieszkanie jakiś czas temu w innym bloku, w tej samej linii zabudowy za dużo niższą cenę niż sprzedają w B4. Także teraz wzrost cen (rzędu kilkudziesięciu procent) cieszyChociaż z drugiej strony jest to dla mnie docelowe mieszkanie dla siebie.
Pewnie jakiś fundusz kupił na wynajem.
Z drugiej strony, taki fundusz to raczej słabo dla wspólnoty mieszkaniowej. Bo to on będzie decydował co i jak i może to zrobić jak chce (ponad 50% głosów).
No myślę, że troche mocno zaczęliśmy schodzić w stronę science-fiction, ale jakbym miał we wspólnocie jeden podmiot który może decydować o sprawach wspólnoty to nie byłbym zadowolony.
Ewidentne działanie na szkode wspólnoty albo skrajna niegospodarnosc jest przestępstwem
Ewidentne działanie na szkode wspólnoty albo skrajna niegospodarnosc jest przestępstwem

To ,że jeden inwestor i nie jest to fundusz kupi 80 mieszkań , to było wiadome od stycznia 2021 , rozmowy i negocjacje trwały , gdybym miał wolne ponad 40 mln zł z tej wygranej w lotto eurojacpot to także bym zainwestował w nieruchomości.Zawsze można po kilku miesiącach sprzedawać po 1 mieszkanku i sobie spokojnie żyć 

Z jednej strony kraza tu opinie, ze inwestycje stoja puste i nie sprzedaja sie, a z drugiej strony siejecie ferment, ze jakis inwestor wykupil wiekszosc mieszkan i bedzie przejmowal caly budynek. Tylko po co...?.. skoro jest ponoc tyle calych budynkow dostepnych i nie sprzedanych?
Ludzie..czy wy naprawde nie macie niczego innego do roboty niz wypisywanie bzdur...?
Btw, fakt, ze kolejny ktos wykupuje tyle mieszkan powinno dac do myslenia tym, ktorzy chowaja swoje grosidla w skarpecie...
Piekny dzien, zamiast tu tworzyc teorie spiskowe, iddzcie ludziska na spacer albo na rower. Dotlenicie mózgi to może i to forum skorzysta na poziomie wpisów.
Ludzie..czy wy naprawde nie macie niczego innego do roboty niz wypisywanie bzdur...?
Btw, fakt, ze kolejny ktos wykupuje tyle mieszkan powinno dac do myslenia tym, ktorzy chowaja swoje grosidla w skarpecie...
Piekny dzien, zamiast tu tworzyc teorie spiskowe, iddzcie ludziska na spacer albo na rower. Dotlenicie mózgi to może i to forum skorzysta na poziomie wpisów.
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html
Te 90 mieszkań miało jakie metraże i ilości pokoi ? Zastanawia mnie czy fundusz taki na wynajem kupiłby tylko małe czy także większe metraże. Oczywiście może da się akurat te większe jakoś podzielić..
Zostały kupione w tej liczbie 80 mieszkań różne metraże np 25,3 m2 27 ..m2 37 m2 , 46 m2 itd i równo 80 lokali mieszkalnych , pozdrawiam 

Jeszcze mogą się załapać zostało 7 mieszkań , tylko troszkę kasy trzeba mieć i już .... 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”