Mieszkanie dwupokojowe / gdzie kupić dwupokojowe mieszkanie w Krakowie do 340 k

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Wiguś

Mieszkanie dwupokojowe / gdzie kupić dwupokojowe mieszkanie w Krakowie do 340 k

Postautor: Wiguś » 29 mar 2021, 15:36

Witajcie!

W połowie maja będę chciał kupić mieszkanie i chciałem was prosić o pomoc...

- szukam mieszkania z osobną sypialnią i salonem z aneksem kuchennym
- nie mam sprecyzowanej lokalizacji, skreślam jedynie złocień
- zależy mi na jak najszybszym odbiorze mieszkania by możliwie szybko się wprowadzić, najchętniej w już gotowej inwestycji
- cena to 330 k, może byłbym w stanie naciągnąć ją do 340 k razem z miejscem postojowym, chociaż naziemnym
- mogą być również mieszkania z rynku wtórnego, ale w nowym budownictwie
- balkon min 3 m2
- ogrzewanie miejskie
- mieszkanie będzie finansowane kredytem kupowane na swoje potrzeby

Proszę was o pomoc, bo choć od dawna śledzę oferty, to mam wrażenie, że części inwestycji i ofert nie ma na najpopularniejszych portalach.
Na tą chwilę najbardziej kusząco wygląda dla mnie ruczaj corso II, wydaje mi się, że osiedle ozon też mogło by mi coś zaoferować.
Może ktoś z was ma takie mieszkanie na sprzedaż?

Zastanawiam się też, nad tym czy może jednak ryzykować ogrzewanie np gazowe? Jakie są plusy i minusy takiego rozwiązania?

Master

Re: Mieszkanie dwupokojowe / gdzie kupić dwupokojowe mieszkanie w Krakowie do 340 k

Postautor: Master » 29 mar 2021, 21:42

Trudny do spełnienia warunek, to że ma być już wybudowane i do tego jeszcze miejsce postojowe. Biorąc pod uwagę, że takie mieszkanie musiałoby mieć 35-40 m2, to daje dosyć jasną informacje ile możesz dać za metr kwadratowy (w sumie, to jeszcze pewnie trzeba odjąć 20-30 tys. za miejsce postojowe). Gdybyś był w stanie zaczekać, to może warto byłoby też Develii się przyjrzeć w Czyżynach, po ok. 7 k chodziła też Jasna Invest przy pasie w Czyżynach, może inwestycje w okolicach os. Piastów. Ale tak na już, to będzie ciężko, chyba od fliperów, ale oni się cenią.

Master

Re: Mieszkanie dwupokojowe / gdzie kupić dwupokojowe mieszkanie w Krakowie do 340 k

Postautor: Master » 30 mar 2021, 13:25

buda pisze:rogatka32.pl/oferta

A cenowo to w takim budżecie się zmieści?

kodiaq44

Postautor: kodiaq44 » 31 mar 2021, 0:07

Na "już' to chyba pozostaje tylko rynek wtórny.
Z pierwotnego najszybciej byłby prawdopodobnie DomBud Powstańców/Piasta Kołodzieja, mają jeszcze kilka mieszkań poniżej 330 tys., ale jednak tych "sprzedane" dość szybko przybywa także najwyraźniej cena w okolicach 8,5 z metra w tej części Krakowa jest przystępną ceną... Najpewniej dopiero w 2022 będzie oddawana sąsiednia Viva Piast.
Z innych lokalizacji to nie wiem jak to wygląda cenowo, bo niechętnie się tym oficjalnie chwalą, ale może warto sprawdzić:
- Murapol Parki Krakowa (choć podejrzewam, że powyżej 10k/m2 - budowa linii na Górkę Narodową pewnie nie pozwala im schodzić z cenami :) )
- Budrem Aleja Pokoju
- Nexity City Vibe

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”