Osiedle Safrano Kraków od Cordia deweloper / opinie na forum
Re: Osiedle Safrano Kraków od Cordia deweloper / opinie na forum
Grafik zapomniał bluszcza posadzić i sprawa się rypła szybko faktycznie - do 2 piętra ściana

mop pisze:Na wizualizacji widać zdaje się ekrany zaraz za, to średnio.
Dobre oko, faktycznie, jeszcze lepiej widać to na tej wizualizacji od Mar G. No to nie jest już tak kolorowo. I skoro tramwaju ma nie być na tym odcinku Trasy Łagiewnickiej, to też bez sensu. Ale i tak szanuję, że jednak te ekrany tam umieścili.
Ujawnili ceny. Przyznam, dość szokujące za to miejsce, przynajmniej dla mnie.
Szlifują ofertę, wejdzie na rynek przedsprzedaży w połowie kwietnia - już od 10,500 pln/m2
Aha. Przeważają metraże 28-38 m. Trochę 40-50. Bardzo trochę 60-70. Kilka 80-100 na najwyższych piętrach.
Szlifują ofertę, wejdzie na rynek przedsprzedaży w połowie kwietnia - już od 10,500 pln/m2
Aha. Przeważają metraże 28-38 m. Trochę 40-50. Bardzo trochę 60-70. Kilka 80-100 na najwyższych piętrach.
Potwierdzam, też dostałam ofertę. Cena 10,5 tys/ m2 w tej okolicy rzeczywiście szokuje; może na razie badają rynek wśród stałych klientów? A może to oznacza, że aż tak prognozują wzrost cen? Sporo lokali 2- i 3-pok., sensowne układy mieszkań. Na dachach kotłownie, na parterze 2 lokale usługowe: 69 i 34 m2.
Też dostałem maila. 10 500 to cena uśredniona co nie zmienia faktu, że i tak jest abstrakcyjna biorąc pod uwagę lokalizację i słabą komunikację. Teraz sprawdzą ile osób odpiszę, wyrazi zainteresowanie etc. i wtedy można określić ceny katalogowe.
-
MaciekW pisze:Też dostałem maila. 10 500 to cena uśredniona co nie zmienia faktu, że i tak jest abstrakcyjna biorąc pod uwagę lokalizację i słabą komunikację. Teraz sprawdzą ile osób odpiszę, wyrazi zainteresowanie etc. i wtedy można określić ceny katalogowe.
Ja dostałem info że to cena promocyjna i taniej nie będzie ;/
Witam!
Poniżej podsyłam "mapki" jak inwestycja będzie realizowana.
Moja krótka ocena:
+ po wykonaniu ulicy 8 pułku ułanów, skrzyżowanie tej ulicy z trasą łagiewnicką będzie węzłem komunikacyjnym - można rozważyć pod inwestycję kapitału (chyba dlatego tyle małych mieszkań - pójdą pod wynajem), a kiedyś może dojdzie jeszcze stacja metra, może...
+ na granicy z zabudową jednorodzinną
+ blisko do strefy rekreacyjnej projektowanej na tunelu Trasy Łagiewnickiej (ok. 100m)
+ nawet teraz nie jest daleko do lasu Borkowskiego (ok. 10-15 min spokojnego marszu podhalańską
+- od strony wschodniej powstają właśnie dwa domy w zabudowie bliźniaczej (na jednym ze zdjęć widać szopę z nowego drewna ona właśnie niedawno wylądowała na tej inwestycji)
- mieszkania północne, wschodnie i zachodnie od strony Trasy Łagiewnickiej będą mocno nastawione na ekspozycję hasłasu od niej (zwłaszcza te na górnych piętrach) - to będzie za Krokusową 6 która widnieje na zdjęciu 5 w tej galerii: lovekrakow.pl/galerie/zdjecie/id/111885#photo - tunel niestety będzie oddalony o ok. 100m w kierunku wschodnim od działki
- mieszkania południowe będą "patrzyły na mieszkania z bloku Krokusowa 1
- Krokusowa jest teraz w zasadzie jedynym wyjazdem dla kilku dosyć dużych bloków (po wybudowaniu 8 pułku ułanów może się to zmieni)
Generalnie polecam każdemu zainteresowanemu wizję lokalną - co ma być wybudowane w najbliższej okolicy to już jest a co się buduje to widać dokładnie gdzie będzie.
Cena: za takie plusy i minusy to trochę drogo (na dzisiaj, ale wiadomo jak ceny idą do góry) jak dla mnie ale w okolicy nie ma i w najbliższym okresie nie będzie w czym wybierać... więc ta inwestycja nie będzie miała żadnej chyba konkurencji (no chyba że na przeciwko Willi Sento /to budowa z żurawiem na "mapce"/ coś powstanie /po drugiej stronie zbrojarzy/, Pszczelna chyba już oddała swoje ostatnie najlepsze grunty a od strony wschodniej raczej plan nie pozwoli wybudować mieszkań.
Teraz sprzedaje się jeszcze kameralna kamienica (bloczek) firmy Tad-Bet na skrzyżowaniu Zbrojarzy, Podhalańskiej oraz Zdunów i tam (bez windy) ceny chodzą po 9k za metr. Oferta dostępna jeszcze na dole strony projektruczaj.pl/lista-mieszkan

lokalizacja infrastruktury

lokalizacja działki
Poniżej podsyłam "mapki" jak inwestycja będzie realizowana.
Moja krótka ocena:
+ po wykonaniu ulicy 8 pułku ułanów, skrzyżowanie tej ulicy z trasą łagiewnicką będzie węzłem komunikacyjnym - można rozważyć pod inwestycję kapitału (chyba dlatego tyle małych mieszkań - pójdą pod wynajem), a kiedyś może dojdzie jeszcze stacja metra, może...

+ na granicy z zabudową jednorodzinną
+ blisko do strefy rekreacyjnej projektowanej na tunelu Trasy Łagiewnickiej (ok. 100m)
+ nawet teraz nie jest daleko do lasu Borkowskiego (ok. 10-15 min spokojnego marszu podhalańską
+- od strony wschodniej powstają właśnie dwa domy w zabudowie bliźniaczej (na jednym ze zdjęć widać szopę z nowego drewna ona właśnie niedawno wylądowała na tej inwestycji)
- mieszkania północne, wschodnie i zachodnie od strony Trasy Łagiewnickiej będą mocno nastawione na ekspozycję hasłasu od niej (zwłaszcza te na górnych piętrach) - to będzie za Krokusową 6 która widnieje na zdjęciu 5 w tej galerii: lovekrakow.pl/galerie/zdjecie/id/111885#photo - tunel niestety będzie oddalony o ok. 100m w kierunku wschodnim od działki
- mieszkania południowe będą "patrzyły na mieszkania z bloku Krokusowa 1
- Krokusowa jest teraz w zasadzie jedynym wyjazdem dla kilku dosyć dużych bloków (po wybudowaniu 8 pułku ułanów może się to zmieni)
Generalnie polecam każdemu zainteresowanemu wizję lokalną - co ma być wybudowane w najbliższej okolicy to już jest a co się buduje to widać dokładnie gdzie będzie.
Cena: za takie plusy i minusy to trochę drogo (na dzisiaj, ale wiadomo jak ceny idą do góry) jak dla mnie ale w okolicy nie ma i w najbliższym okresie nie będzie w czym wybierać... więc ta inwestycja nie będzie miała żadnej chyba konkurencji (no chyba że na przeciwko Willi Sento /to budowa z żurawiem na "mapce"/ coś powstanie /po drugiej stronie zbrojarzy/, Pszczelna chyba już oddała swoje ostatnie najlepsze grunty a od strony wschodniej raczej plan nie pozwoli wybudować mieszkań.
Teraz sprzedaje się jeszcze kameralna kamienica (bloczek) firmy Tad-Bet na skrzyżowaniu Zbrojarzy, Podhalańskiej oraz Zdunów i tam (bez windy) ceny chodzą po 9k za metr. Oferta dostępna jeszcze na dole strony projektruczaj.pl/lista-mieszkan

lokalizacja infrastruktury

lokalizacja działki
Ostatnio zmieniony 27 mar 2021, 18:00 przez swist, łącznie zmieniany 2 razy.
Dodaję jeszcze dwa zdjęcia na działkę przeznaczoną pod omawianą lokalizację z bloku Krokusowa 1.
BTW> dotychczas byłem biernym uczestnikiem forum ale okazja sprawiła że dokładam swoje trzy grosze do tej społeczności.

BTW> dotychczas byłem biernym uczestnikiem forum ale okazja sprawiła że dokładam swoje trzy grosze do tej społeczności.

to jest ten ogrodzony blaszanym ogrodzeniem teren. widać przebieg Trasy Lagiewnickiej i budowany wiadukt dla 8 Pułku.

annieoki pisze:Potwierdzam, też dostałam ofertę. Cena 10,5 tys/ m2 w tej okolicy rzeczywiście szokuje.
Mnie tam oferta nie szokuje. Dołączą do peletonu deweloperów, którzy otwierają ofertę i potem mają sprzedaż na poziomie zero lub koło tego. Albo będą chcieli zacząć sprzedawać i obniżą, albo to taktyka podobna do Tętnowskiego, że puszczamy po cenach z kosmosu, a budynek ukończony i tak za 3 lata to może w międzyczasie sytuacja po stronie popytu się poprawi. Żądać 10k na borku można - tylko o ile oferuje się spokojną okolicę, maks 1 piętro, ogródek i garaże w cenie.
Mali deweloperzy tak mają. Proces administracyjny trwa do paru lat to pewnie jeszcze w 2019 roku liczyli wirtualne zyski. Prezes dawno obiecał całej ekipie po nowym Macanie, żona miała obiecany rejs transatlantykiem. No i przyszła pandemia, popyt się rypnął, ludzie nie kupują już każdego metra ulokowanego 100 metrów od przelotówki i zasłoniętego częściowo ekranami. Prezes kazał więc dziewczynom z biura rozpytać czy cena, która mu się w nocy przyśniła spotka się z pozytywnym odezwem - tylko można podejrzewać co się u nich właśnie dzieje na skrzynce mailowej.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”