Budżet Obywatelski Miasta Krakowa w okolicy osiedla Piasta Park

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
marika

Budżet Obywatelski Miasta Krakowa w okolicy osiedla Piasta Park

Postautor: marika » 30 mar 2017, 11:33

Cześć, mam pytanie, czy może ktoś składają jakiś projekt w Budżecie Obywatelskim Miasta Krakowa na ten rok, który odnosiłby się do okolic naszego osiedla :?: Projekty można składać jeszcze tylko do jutra, żeby to zrobić, trzeba mieć listę poparcia z 15 podpisami, czyli nic trudnego. A można na jakąś inwestycję w okolicy zdobyć nawet 3 mln złotych (projekty ogólnomiejskie), lub mniej na dzielnicowe, w których jednak łatwiej wygrać :)

Przecież mamy nieco zaniedbany park w sąsiedztwie osiedla Piasta Park, może przydałoby się coś w nim zrobić, może nowy plac zabaw, albo rewitalizację jakąś, może jakoś wykorzystać znajdujący się tam fort Mistrzejowice, który jest ciekawym akcentem w okolicy. A może macie jeszcze jakieś inne pomysły na projekty dla okolicy ul. Piasta Kołodzieja zgłoszone w ramach budżetu obywatelskiego :?:

Może zaczniemy już ulepszać swoją okolicę, jest na forum sporo osób z naszej inwestycji Wawel Service, ale nie tylko, bo przecież są też inne nowe osiedla, jak Piasta Towers Kraków od Inter-Bud stawiane za urzędem skarbowym, albo chyba nieco bliżej od nas nawet, również duże osiedle Piasta Kołodzieja, myślę, że znajdzie się sporo osób zainteresowanych tym, aby kupione przez nich mieszkania otaczała bardziej atrakcyjna okolica :)

To jakieś pomysły dla Mistrzejowic, albo już złożone projekty do budżetu obywatelskiego :?: Ja chętnie na jakieś zagłosuję :D

Simson

Re: Budżet Obywatelski Miasta Krakowa w okolicy osiedla Piasta Park

Postautor: Simson » 30 mar 2017, 15:25

Fajny pomysł tylko wydaje mi się że nikt nie złożył żadnego projektu. Może w przyszłym roku. Można by ożywić nieco park alejki rolki rower, jakiś fajny małpki gaj plac zabaw dla dzieci. Czy też takiej stacjonarne siłownie n an wolnym powietrzu. Również chętnie oddam swój głos na rozwój tej części Krakowa.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”