Osiedle Piastów (ul. Popielidów) Kraków od SM „Mistrzejowice Północ” (Mistrzejowice) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Osiedle Piastów (ul. Popielidów) Kraków od SM „Mistrzejowice Północ” (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: Nowy » 12 paź 2020, 21:12

marcin89 pisze:Dodatkowo pętla tramwajowa (dojazd do centrum jakies 40 min) i autobusy, więc nie uważam że to jakaś tragedia biorąc pod uwagę odległość do centrum i to jak się porusza w Krakowie, swoje trzeba wystać zawsze.

Dzięki za informacje, wydaje mi się, że tramwajem z pętli do centrum (dworzec), to jakieś 30 min jest nawet, a powinno być lepiej, jeżeli zbudują linię tramwajową przez Dobrego Pasterza.

Myślisz, że na jaką cenę większego mieszkania można tam liczyć?

marcin89

Re: Osiedle Piastów (ul. Popielidów) Kraków od SM „Mistrzejowice Północ” (Mistrzejowice) - opinie i forum

Postautor: marcin89 » 14 paź 2020, 19:57

U mnie wyglądało to tak, gdy trafiłem na tą inwestycję koło lipca to spodobało mi się jedno mieszkanie, więc od razu zadzwoniłem i się umówiłem na spotkanie na drugi dzień. Niestety okazało się, że po moim telefonie ktoś przyszedł i natychmiast zarezerwował :shock: , dowiedziałem się o tym dopiero na spotkaniu i poprosiłem gdyby się coś zmieniło z rezerwacją to żeby dali mi znać. Obejrzałem inne mieszkania i od razu z 9000 zostało mi zaproponowane 8800, bez podejmowania większych negocjacji z mojej strony. Rozmawiałem wtedy o mieszkaniu 69 m², ale jakoś nie trafiło w moje gusta, dlatego postanowiłem żyć nadzieją, że być może ktoś zrezygnuje :) Jakoś po 1,5 miesiąca dostałem telefon, że mieszkanie się zwalnia i wskoczyłem na miejsce poprzednika :) Wracając do Twojego pytania, myślę że na 200 zł/m² można spokojnie liczyć i podjąć jeszcze negocjacje. Co do miejsca postojowego to chyba ceny nie są negocjowalne, ja się zdecydowałem na garaż i mnie poinformowano, że cena jest tu niezmienna i nic więcej nie ugram. Pani która się opiekuje inwestycją jest bardzo dobrze poinformowana, pomocna i chętna do rozmów, także pod tym względem mogę na pewno polecić.
Co do linii Mistrzejowice-Meissnera to faktycznie o tym słyszałem, bo ma być budowana niedaleko miejsca gdzie mieszkam no ale to jeszcze chyba odległy temat :P

Nowy

Postautor: Nowy » 16 paź 2020, 20:30

Czyli warto się przyglądać inwestycji, bo niektóre mieszkania wracają do puli. Dzięki za opis kupowania od nich mieszkania, jak rozumiem, wszystko poszło całkiem sprawnie i pracownicy spółdzielni odpowiedzialni za sprzedaż pomocni. Miejsce postojowe na pewno warto mieć w tej okolicy, bo patrząc w tym rejonie po chodnikach, jest ich tam spory niedobór. To chyba jedna z rzeczy, które mniej mi się podobają w tej okolicy, czyli właśnie wszędzie zaparkowane samochody.

Nowy

Postautor: Nowy » 11 gru 2020, 0:26

A jakby ktoś był ciekawy, jak idzie budowa nowej inwestycji na osiedlu Piastów w Krakowie, to wrzucam zdjęcia sprzed kilku dni.

Obrazek

Już trzecie piętro stawiają, widać, że ostatnie kondygnacje są stawiane z innego materiału, niż niższe piętra odlane z betonu.

Obrazek

Nie wiecie, czy na dole w tym budynku znajdą się jakieś lokale usługowe, bo widzę tam na dole jakieś duże okna, może to będą witryny?

Obrazek

I te bloki w tle, to są dosyć duże.

Konradw21

Postautor: Konradw21 » 23 sty 2021, 22:17

Kolejna promocja noworoczna, teraz ceny zaczynają się od 7900 zl/m2. A jeszcze rok temu było to 8700 zł/m2.
Poczekajmy jeszcze pół roku i ceny będą podobne jak na Piasta Park 8-)

Stanley

Postautor: Stanley » 16 lut 2021, 16:50

Konradw21 pisze:Kolejna promocja noworoczna, teraz ceny zaczynają się od 7900 zl/m2. A jeszcze rok temu było to 8700 zł/m2.

Skąd takie informacje? Dzwoniłem dzisiaj i cena niezmiennie 9000 zł/m2.

Ananas12

Postautor: Ananas12 » 17 lut 2021, 12:46

Stanley pisze:
Konradw21 pisze:Kolejna promocja noworoczna, teraz ceny zaczynają się od 7900 zl/m2. A jeszcze rok temu było to 8700 zł/m2.

Taka informacja była podana na stronie spółdzielni w styczniu- ceny zaczynały się od 7900. Najwidoczniej od lutego wrócili do poprzenich cen zaczynając od 8300, a nie 9000 jak Ty piszesz. Po 9000zl/m2 chodzą najdroższe mieszkania ;)

Konradw21

Postautor: Konradw21 » 16 mar 2021, 20:30

Stanley pisze:

Było to podane na stronie spółdzielni, teraz ceny znowu zaczynają się od 8300 zł / m2.
Jak widać 8 z przodu staje się standardem dziś na os. Piastów / Bohaterów Września.

Suchy

Postautor: Suchy » 01 kwie 2021, 23:36

A propo zmian cen i inflacji ,a tym wypadku pewnie bliski termin realizacji

Obrazek
9marca

Dla porównania
01.04
+5%

Obrazek
01.04

Nowy

Postautor: Nowy » 03 kwie 2021, 0:36

Tak, jak piszesz, termin realizacji coraz bliższy, więc i ceny można podnosić, skoro mieszkanie będzie szybciej do odebrania.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”