Akustyka w mieszkaniach / jakość wygłuszenia mieszkań na osiedlu Nowa 5 Dzielnica od CNT
Akustyka w mieszkaniach / jakość wygłuszenia mieszkań na osiedlu Nowa 5 Dzielnica od CNT
Pytanie do mieszkańców - jak z akustyką między mieszkaniami na N5D ? 

Re: Akustyka w mieszkaniach / jakość wygłuszenia mieszkań na osiedlu Nowa 5 Dzielnica od CNT
A co ma byc z akustyka miedzy mieszkaniami?
Re: Akustyka w mieszkaniach / jakość wygłuszenia mieszkań na osiedlu Nowa 5 Dzielnica od CNT
pewnie akustyka /słyszalność/ sąsiadów przez ściany - rozmowy, kroki, hałasy z pionów
bono19 pisze:pewnie akustyka /słyszalność/ sąsiadów przez ściany - rozmowy, kroki, hałasy z pionów
Zaznaczę, że nie mieszkam tam jednak niedawno się interesowałem. Z tego co pamiętam mieszkania które widziałem to ściany międzylokalowe z żelbetu 20 cm, sufity 22 plus pływająca podłoga. Ściany zewnętrzne silikaty 18cm. Powinno być dobrze bo dość gruby żelbet ma dobre tłumienie. Aczkolwiek kłótnie i stukania i tak zapewne usłyszysz. A o którym budynku myślisz? Ja mówię o B4 ale co lokal to może być nieco inaczej.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2021, 15:00 przez Koozka, łącznie zmieniany 1 raz.
Koozka pisze:bono19 pisze:pewnie akustyka /słyszalność/ sąsiadów przez ściany - rozmowy, kroki, hałasy z pionów
Powinno być dobrze bo dość gruby żelbet ma dobre tłumienie. Aczkolwiek kłótnie i stukania i tak zapewne usłyszysz. A o którym budynku myślisz?
Niestety, jeżeli ktoś liczy, że nic nie będzie słychać, nawet jeżeli ma się hałaśliwych sąsiadów, to raczej się myli. Niestety zbyt głośne dźwięki niosą się po bloku i trudno na to coś zaradzić. To w dużej mierze kwestia szczęścia niestety.
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”