Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
-
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
A sprzedaż dalej stoi...
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
malgorzata.wyderska pisze:A sprzedaż dalej stoi...
Jeśli deweloper uważa, że nie opłaca mu się obniżać ceny i sprzeda później, ale za leprze pieniądze, to oczywiście jego prawo. Inna sprawa, że mieszkanie, na które nie trzeba czekać 2 lat od etapu dziury w ziemi może być droższe od takiego, na które się długo czeka, czas to pieniądz też w tym przypadku. Ciekawe jak będzie dalej ze sprzedażą.
Wydaje się, że deweloper też nie zawsze musi dbać o aktualność takiej tabeli. Sam kupując mieszkanie pare lat temu kojarze, że
1. moje przestało być dostepne ~2 miesiace po umowie deweloperskiej, a praktycznie 4 miesiące po tym gdy było już 'dla mnie',
2. gdy rozgladalem się za mieszkaniami i dzwoniłem np pytajac o jedną inwestycje Interbudu - mieszkania dostepne (ktore zresztą było moim mega faworytem) oczywiscie juz dostepnym nie było. W zamian zaproponowano mi inny blok, inna strone swiata i 5 pieter niżej..
1. moje przestało być dostepne ~2 miesiace po umowie deweloperskiej, a praktycznie 4 miesiące po tym gdy było już 'dla mnie',
2. gdy rozgladalem się za mieszkaniami i dzwoniłem np pytajac o jedną inwestycje Interbudu - mieszkania dostepne (ktore zresztą było moim mega faworytem) oczywiscie juz dostepnym nie było. W zamian zaproponowano mi inny blok, inna strone swiata i 5 pieter niżej..
Skaka pisze:Wydaje się, że deweloper też nie zawsze musi dbać o aktualność takiej tabeli. Sam kupując mieszkanie pare lat temu kojarze, że
Obserwuje te inwestycje od jakiegos czasu i tabela mieszkan jest uaktualniania dosyc czesto
Takie inwestycje należy obserwować szczególnie, bowiem im się oberwie najbardziej. To typowe, inwestycyjne, małe mieszkania za spore pieniądze. Nadaje się to dla singli oraz na najem, czy dla młodego małżeństwa bez dzieci, czy tam emerytów. Jednak główny popyt to inwestycje, których nie ma. Dlatego takie inwestycje mnie ciekawią, bo one jako pierwsze pokażą jaka jest kondycja danego dewelopera. Normalne, że Inter Bud, jak nie musi się wyprzedawać, to będzie czekał. Kogo to dziwi? Chcą zarobić jak najwięcej. Jednak przedłużająca się pandemia będzie działała niekorzystnie. Ludzie raczej będą bardziej liczyć kasę, niż brać ochoczo 400/500k kredytu na cokolwiek.
Ciekawe, może za jakiś czas zacznie się trend łączenia małych mieszkań, budowanych z myślą o wynajmie, w mieszkania większe, nadające się dla rodzin.
Może już się zaczął
otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-92m2-z-mozliwoscia-podzialu-na-2-inwes-ID48AVn.html
Ale nie wiem w końcu czy tutaj połączenie jest czy nie i trzeba wychodzić na korytarz

Ale nie wiem w końcu czy tutaj połączenie jest czy nie i trzeba wychodzić na korytarz
Obserwuję od jakiegoś czasu Fabryczną City i w okresie międzyświątecznym zarezerwowanych było przeszło 40 mieszkań. W ubiegłą sobotę chyba jakoś 37 (16.01), dzisiaj wróciło do 30. Czyli można sądzić, że ludzie przestali wreszcie akceptować tak wygórowane ceny.
Lolo pisze:Obserwuję od jakiegoś czasu Fabryczną City i w okresie międzyświątecznym zarezerwowanych było przeszło 40 mieszkań. W ubiegłą sobotę chyba jakoś 37 (16.01)
Liczba rezerwacji spadla, gdyż ktoś kupił mieszkanie... było 177 wolnych mieszkań, a teraz jest 175.
-
Stan na luty. Prawdopodobne odbiory mieszkań 06.2021r

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”