Zdjęcia rzeczywiście super! Na miejscu hal obstawiam kolejny etap Lazurowego Parku. Dlaczego tak obstawiam? Bo miłe Panie w dziale sprzedaży zaprzeczają:)
A jak chodzi o uwagi negatywne (bo tego tutaj głównie szukamy, zalety okolicy i osiedla każdy zna) - wydaje mi się, że pod deskami na tarasie w bloku 1B niezły bałagan jest. Trochę kiepsko to wygląda. Mam nadzieję, że będzie to jednak lepiej wykonane, niż słynne już balkony ATAL-u na osiedlu Bagry Park.
p.s. najważniejsze, że zdjęcia jak zwykle podobają się naszemu forumowemu pracownikowi ATAL-u (alek83). Alek, pozdrawiam serdecznie;) Przypilnuj tych desek;)
Lazurowy Park - Atal buduje w Bronowicach zdjęcia na forum
Re: Lazurowy Park - Atal buduje w Bronowicach zdjęcia na forum
Hale na pewno długo nie przetrwają. Jeśli ATAL zaprzecza i jest to prawda to pewnie inny deweloper będzie miał chrapkę na ten teren.
A wówczas i słup przeniosą, tzn wkopią w ziemię kable tak jak było gdy ruszali z budową Lazurowego Parku. Kiedyś szły kable na powierzchni aż do Lidla.
A zdjęcia z drona są super. Mam nadzieję że będzie kontynuacja "przelotów"
A wówczas i słup przeniosą, tzn wkopią w ziemię kable tak jak było gdy ruszali z budową Lazurowego Parku. Kiedyś szły kable na powierzchni aż do Lidla.
A zdjęcia z drona są super. Mam nadzieję że będzie kontynuacja "przelotów"

Na budynkach pojawiły się podświetlane tabliczki z numerami.
segment 1A - Zygmunta Starego 1, segment 1C - Zygmunta Starego 1A
Dwa kolejne ciężko zobaczyć z daleka, ale wydaje mi się, że segment 1D - Zygmunta Starego 1B, segment 1B - Zygmunta Starego 1C

segment 1A - Zygmunta Starego 1, segment 1C - Zygmunta Starego 1A
Dwa kolejne ciężko zobaczyć z daleka, ale wydaje mi się, że segment 1D - Zygmunta Starego 1B, segment 1B - Zygmunta Starego 1C

Mamy już przypisane adresy, nie widać ich jeszcze na mapie Google, ale co ciekawe nałożone są na mapę w aplikacji krakow.jakdojade.pl
Dla mnie fajnie, że Zygmunta Starego a nie Filtrowa
A takie słuchy też chodziły. Google ogólnie coś ostatnio śpi, fotki na maps.google są jeszcze sprzed budowy, natomiast na Google Earth są trochę nowsze (sprzed roku t.j. 12.2015) i widać plac budowy. Niestety satelita pod koniec 2016 roku "operował" jedynie na wschód od Rynku Głównego 

Google czasem te mapy, to co kilka lat aktualizuje, więc można jeszcze zaczekać na to, aż pokażą gotowe osiedle. I fakt, że Zygmunta Starego to lepszy adres niż filtrowa
Ciekawe jak będzie wyglądało zagospodarowanie terenu Młynówki Królewskiej przed osiedlem Lazurowy Park, bo wygląda na to, że park będzie dalej podciągnięty, co mnie bardzo cieszy.

Fotka z dzisiejszego wypadu rowerowego w te okolice. Blok 3 od południa, zza ogrodzenia.

Budynki 1 A i B - strona zachodnia. Zdjęcie z wczoraj.

A czy może mi ktoś powiedzieć, z czego zrobiona jest część drogi osiedlowej zaznaczona w wizualizacjach na zielono? Zapomniałem spytać w biurze sprzedaży. Poza tym, ta zielona część miała zaczynać się tuż za bramą, a widzę, że w rzeczywostości jest dopiero od bloku 1B... Oj, coś ATAL chyba z tymi wizualizacjami oszukał...
Dalej wygląda to tak.

Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”