cruxeither pisze:Akurat jeżeli chodzi o wizualizację z perspektywy budynku B3 to ciężko coś jest zarzucić. Droga przez osiedle jest zaznaczona (B3 praktycznie nie ma mieszkań od strony ulicy), słup na wizualizaji jest, blok stoi mniej więcej tam gdzie powinien.
Teren bezpośrednio przed blokiem to jeszcze działka Atala, ale w planie zagospodarowania przeznaczona pod zieleń urządzoną, stąd na wizualizacjach ładna zieleń. Wszystko między Atalem a Kamionką jest w studium i planie zagospodarowania jako zieleń urządzona, lub ogródki działkowe. Polecam stronę msip.krakow.pl/kompozycje_mapowe/223731,2051,komunikat,przestrzen_miejska_i_planowanie.html można sobie wszystko sprawdzić, gdzie co jest planowane, i do kogo należy dana działka.
Osobiście uważam, że B3 (pomijając tą nieszczęsną linię wysokiego napięcia) jest całkiem OK.
A ja polecam sie przejść na miejsce i zobaczyć, jak teren i odległości (oraz umiejscowienie słupa) wygladaja na wizce, a jak to wszystko wygląda w rzeczywistości, a szczególnie w miejscu zaznaczonym na wizualizacji;) Ten słup tu wygląda dość "niewinnie", a w rzeczywistości stoi centralnie na środku bloku i chyba będzie dominującym punktem widocznym ze wszystkich balkonow. O odległości tej linii (bardzo) wysokiego napięcia od bloku to już nawet nie mówie, ale co kto lubi - mi to się kojarzy z tymi blokami przy Stella Sawickiego

i ja bym osobiście mieszkania w tym bloku z tego względu nie kupiła.
Ta droga z wizualizacji też będzie się kończyła i szła troche inaczej, bo ma dochodzic do planowanego ronda - polecam się zapoznać z jego lokalizacja równiez

W rozmowie telefonicznej pani z Atalu potwierdziła tez, że oni budowac będą drogę tylko do granicy swojej działki (która kończy się zaraz za blokami), a jak poprowadzi ją potem kolejny inwestor, to się okaże.
Ta zeieleń urządzona póki co juz jest "urządzona" - przez zaniedbane chaszcze i mimejscówki lokalnych meneli. Doskonale to tez widać bliżej Centralnej, przed kończonym właśnie blokiem etapu IV. Na wizualizacji teren przed nim też wygląda nieźle. W praktyce siatka graniczna działki jest od bloku o kilka metrów, a tuż za nią "zieleń urządzona"